Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
servis mi vyčíslil opravu těchto částí na octavia 2:
výměna obou předních tlumičů + výměna levé přední tyčky stabilizátoru + výměna horních uložení tlumičů + výměna levé manžety na poloose + výměna předních silentbloků ramene + práce na 10 700,-, je to dle Vás adekvátní suma?
Pěkná blbost, kvalitní mechanik nezdrhnul kvůli handrkování o ceně, ale šel za pohodlnější prací než je hrabat se ve starých plečkách...
Když díl stojí 5k, práce čistá na půl hodiny a on chce 15k (příklad alternátoru, osobní zkušenost), tak aspoň já se nehandrkuju ale rovnou posílám do hajzlu - to ho přestalo bavit tak šel tam kde mu to daj bez keců.. A takový ceny jede většina servisů. Jasně, zadarmo dělat je nesmysl, ale i když splácí dílnu tak je to "trochu moc"
Já to vyřešil že to montuju sám, vychází to líp i časově,a kvalitu neojebu.. Už mě přestalo bavit znova jezdit měnit lžisko po 10kkm atd. Drahý a ojebaný - toť standard v 90% servisů.
Problém je v tom, že v té práci neplatíte "čistá půl hodina", ale musíte do ní rozpustit i veškerou agendu, kterou nedostanete přímo zaplacenou, ale je nutné ji udělat, k tomu třeba i prostoje při střídání zákazníků. Ale klidně si to dělejte sám. Já mám prověřený servis a za ten čas, co bych to opravoval, si dokážu vydělat víc.
Nejde říct, hodně záleží co tam je za díly, např. tlumič má nákupku od 600 po 5k, tak že jen tlumiče od 1,2 po 10k..
= za nejlevnějších dílů to je předražený, z kvalitních dílů hodně levný...
Mechaniků je málo tak si můžou diktovat cenu, za levno dělá pár nadšenců pro který cíl nejsou snadný prachy ale poctivá práce a pak totální lemplové a načerno...
Na servis dobrá cena.
Klasika, na dílech marže 100%
Svépomoc = 5k
Delphi je sračka, kosti stab od nich mi chcíply po 5 kkm Asi smůla na kus :D
Chybí geometrie (ale třeba je v práci)
pane dino, jak jste mohl nechat vyměnit tlumiče a nevyměnil pružiny?
Co to je za šílený ceny, manžeta nestojí 645Kč, ale stojí ani ne 200 Kč i se sponou a molybdenovým mazivem.
Neříkám že přesně tahle manžeta je pro přesně tvůj typ octávky, ale jen pro představu o ceně, je to kvalitní manžeta:
Ty tě napálili neskutečným způsobem.
Měli to napsat po pravdě-stáhnout to z přemrštěných cen materiálu a napsat to do hodinové práce kde by účtovali aspoň jakoby 800Kč na hodinu.
Takhle z tebe dělají kokota o kterým vědí že tomu nerozumí
Budeš dělat GEOMETRII vole a máš tam starý péra. To je píčovina pořádná.
Už jsi někdy měl v ruce pružinu původní a novou, bys viděl, jak to vyměkne po cca 180tkm
Za mě celá ta oprava nesmysl a fakt vím o čem píšu
1)pokud jsou pružiny vepředu původní(což tipuju, že budou), tak výměna tlumičů určitě dost pomůže jízdním vlastnostem, ale ty pružiny jsou beztak vyměklý. Nehádejte se se mnou, mám to vyzkoušený. Už bych měnil jen tlumiče spolu s pružinami.
2)To jako vyměnily jen jednu Levou přední tyčku stabilizátoru? Takový věci se mění VŽDY NA OBOU STRANÁCH -tyčky jsou levný a hlavně i jejich výměna je vcelku rychlá, bez problémů
3) neměnil bych silentbloky ramene, ale CELÝ RAMENO. Zvlášť u OCTÁVIÍ 2, tam často jak odešly silentbloky ramen, tak netrvalo dlouho a začaly se objevovat vůle i v ČEPECH. Něco jinýho jsou Focusy, tam opravdu vydržely kulový čepy klidně 280 000km v originálu
Když už dělat tu geometrii, platit za ni PRACHY, tak se TO MĚLO UDĚLAT POŘÁDNĚ, OD PODLAHY. Hlavně ty starý ramena se mi nelíbí-kvůli čepům. Manžety na čepech degenerujou, to mazivo v nich časem taky.
Mechanici naúčtovali tolik peněz za náhradní díly, že v podstatě vydělali ZA HODINU PRÁCE ne 500Kč, ale 1500Kč. Ano, vím, že servis má nějaký náklady a musí se zaplatit pracovníci. Ale to nic nemění na tom, že v podstatě zákazník zaplatil za hodinu práce 1500Kč
na nový tlumič nová péra. Jak jsou vyměklá, dostávají zakouřit tlumiče
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.