Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční válec

Od: janek odpovědí: 7 změna:
Zdravím.
Nejspíš mi přestal fungovat jeden válec u dvojkové Fabie. Motor je 1.6 MPI. Nejdřív občas vynechával jeden válec při nižších otáčkách a teď už nejede vůbec. Motor jde do otáček, ale nemá tah a divně to duní. No prostě jako by nešel jeden válec. Servis už mám objednaný, ale ze zvědavosti se zeptám, ať vím, na co se připravit. Co může být za závadu? Tipoval bych vadná cívka zapalování. Ale jist si nejsem.
Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jawacek350
hodnocení

0x

Může být klidně vadná svíčka nebo vstřik. Kdy jste naposledy měnil svíčky? Rozsvítí se na přístrojovce oranžový vrtulník? :)

janek
hodnocení

Svíčky byly měněny asi 2 měsíce zpět. Ano "vrtulník" se občas rozsvítí. Po chvíli zase zhasne.
jawacek350

Tak vstřik nebo cívka, jak jste psal...

Nebo natržený kabel be svíčce při té výměně svíček:) Ale pokud motor běží rovnoměrně na vsechny válce stejně špatně, může to dělat i snímač polohy kliky, motor pak běží jen podle snímače vačky s malým předstihem, nízkým vykonem a tupou reakcí na plynový pedál, což by odpovidalo i tomu dunivýmu zvuku. Startuje hned, nebo je potřeba dlouho točit startérem? Svítí nějaká chybová kontrolka?
janek
hodnocení

Startuje okamžitě. Občas se rozsvítí oranžová kontrolka motoru a po chvíli zhasne. Motor jde po přidání plynu normálně do otáček. Jen nemá tah. Vypadá to na jeden nefunkční válec.
Teď jsem si všimnul, že jde o fabii, což jsem původně prehlidnul, tam nemám zkušenost, takže jsem popisoval projevy vypozorovaný z oktávky... Tam asi ani nejsou kabely, ale samostatný civky. Zkusil bych je jednotlivě odpojovat a uvidí se, jestli jde i problém na konkrétním valci, pak zkusit přehodit civky, jestli se problém přestěhuje jinam a podle toho šel případně po vadný svíčce/ucpaným vstřiku, nebo měnil cívku. A nebo chyba regulatoru tlaku benzínu, případně zpuchrela hadička, co ho propojuje s podtlakem v sání, pokud u tohohle motoru je.

paveldvorak
hodnocení

0x

to vím úúně+ =čřesně vadná svíčka+kabel+cívka, vstřik je ok

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]