Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vracení zpět na emise

Od: kolemjdouci odpovědí: 6 změna:

Četl jsem tento článek

ct24.ceskatelevize.cz/...

Zajímá mě zda kontroluje jen vozidla z tuzemskou RZ a nebo i z cizí RZ.

A může poslat i na emise vozidlo z cizí RZ - v některých zemích se technická vůbec neprovádí.

A já projdu emisemi a policie mi na cestě zdělí, že nevyhovuji a dává pokutu.

Pokud "v tom mám prsty"tak si "nasypu popel na hlavu"ale pokud ne, tak bych žádnou pokutu neplatil.

A když půjdu na opakované emise po poslání policií kteá je naměřila nevyhovující a ty emise budou vyhovující tak kdo tu opakovanou kontrolu zaplatí?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

A není lepší sám vědět, že mám auto v pořádku? Prostě ho uvést do patřičného vyhovujícího stavu a mít klid a vědět, že lidé jedoucí za Vámi nepotřebuji plynové masky či umělé dýchání?

hodnocení

2x

Pokud projdete emisní a policie Vám NESDĚLÍ ale změří a zjistí nevyhovující emise - asi se něco pokazilo lambda sonda, vstřik, FAP or DPF of, ...+ milion další věcí.

Neexistuje aby PČR naměřila špatné emise a na emisní byste prošel . To je téměř scifi..

Pokud si myslíte že máte emise v pořádku i přes špatné naměření od PČR, tak máte vždy možnost řešení-odmítnou zaplatit pokutu ale dát to do správního-tam pak argumentovat i případnou následnou vyhovující technickou a podat stížnost na špatný přístroj policie .

hodnocení

0x
Pokud u policie neprojdete a na měření emisí ve stanici stk ano,tak to neplatíte.Ale asi si pletete to ,co platilo doposud..Našli chybu nebo nedostatek a v nějakém dosahu kilometrů, vás mohli poslat na stk v jejich doprovodu...myslím policie..Dnes když vám naměří špatné hodnoty emisí, tak vás nikam neposílají..rovnou chtějí pokutu a celou stk-takže i emise zkrátí na měsíc..Nezávisle na tom od kdy respektive do kdy vám ofiko platí..
Je divné pokutovat něco, co je podle stanice ok a co sám nemohu změřit.

V takovém případě bych asi zkusil po stanici, kde mi emise měřili, požadovat vrácení peněz za neplatnou službu a náhradu za způsobenou škodu (pokuta). Ale asi by se kroutili, že v době měření byly emise v pořádku, a jak jim dokážu, že nebyly.

hodnocení

0x

Pokud vozidlo následně projde TK tak se dle mne nic neplatí. A podle mne neměří policie, ale jimi pozvaná STK či odborná firma. Na druhou stranu to, že takové množství vozidel neprošlo - cca polvina / neznám přesnou statistiku kolik vozidel a o KOLIK/ , ale denodenně se setkávám s vozidly která fungují jako dýmovnice a to asi nikdo z nás kdo to dýchá nechceme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]