Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu vjet do ulice kde je značka B11 pokud tam bydlím?

Od: 2222 odpovědí: 44 změna:

V obci máme asi dočasně u ulice na které bydlím umístěnou dopravní značku B11 - zákaz vjezdu všech motorových vozidel tak jak je vidět na přiloženém obrázku. Mohu tam normálně jezdit autem pokud tam bydlím? Bydlí tam dost lidí vlastnících auto nebo jiné motorové vozidlo. Povolení OÚ nemám a předpokládám, že ho ani nemají jiní vlastníci motorových vozidel kteří tam bydlí, ale všichni tam normálně jezdíme. A co návštěva když tam do někoho bude chtít přijet autem, co když si někdo bude chtít tam něco nechat přivézt, co taxi atp.? Jsou na to nějaké vyjímky pro které ten zákaz neplatí?

Mohu vjet do ulice kde je značka B11 pokud tam bydlím?
zámek
milancukrar uzavřel tuto otázku

44 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

6x

Ne, musíte mít povolení OÚ, tak jak říiká dodatková tabulka. Jinak by tam bylo napsáno například "mimo vlastníků nemovistostí" atp. Návštěva i taxi má smůlu tak jako tak, protože jí asi OÚ povolení vůbec nedá.

2222
hodnocení

Tak to je dost blbé a je to omezování svobody těch co tak bydlí, protože sice mohou vlastnit auto ale je jim znemožněné kvůli té značce s ním legálně jezdít. A co kdyby tam někdo např. zemřel, to ani pro něho tam nebudou moct přijet pohřebáci a budou muset rakev nést třeba 300 m dalebo k autu?

km

Pokud se jedná o dočasnou značku, je pro ni asi nějaký důvod. Pokud se jedná o značku tvralou, tak také. Vzneste dotaz na obec.

2222 další chytrolín, který si hraje na omezování svobody. Ta značka tam je jistě z nějakého důvodu. A značky dodržujeme.

lalla
hodnocení

6x

Pokud nejsi schopen zavolat na ten úřad, zda ti to povolí, řešíš to na anonymní poradně, no tak nevím, co ti na to mám říct, buď to riskni a nebo jezdí na kole.

08.06.24 12:10

1* a *palec*

2222
hodnocení

Bochužel takových co jim vadí, že se někdo na něco slušně zeptá je tu na této poradně docela dost. :(

2222 - Nikomu tady nevadí, když se na něco slušně zeptáte a slušných odpovědí jste tu dostal dost. Ale protože to stále nechcete pochopit, tak Vám na otázku "mohu tam vjet" slušně a jasně odpovím: "Ne, nemůžete". A že je to něco jiného, než jste čekal, je Váš problém.

Howgh.

2222
hodnocení

magdon: "Nikomu tady nevadí, ..." K tomu se asi nikdo jen tak nepřizná a raději se tváří uraženě a naštvaně.

Normální dotaz nevadí, ale trolení a Vaše zabedněnost pak vadí!

Pane Diesel...

ale trolení ... pak vadí

Ale to jste ho předběhl, páč to je jeho nejčastjší osočení jiného...

2222
hodnocení

diesel: Když ti trollení, což možná ani pořádně nevíš co to je vadí tak proč reaguješ trollením?

milancukrar: Já nikoho neosočuji, ale pouze pojmenovávám pravým pojmenováním. Ty to ale nepochopíš když vyhledáváš každou možnost jak si kopnout do někoho koho nenávidíš a když se ti to nedaří tak hrubě zneužíváš pravomoce které máš nad touto poradnou.

Tak to napíši na plnou hubu , vraťte se do AS nebo pokud vám činí problém chápat čtené tak i do ZŠ a hned od začátku od 1. třídy snad se něco naučíte !

2222
hodnocení

diesel: A jak se jmenoval ten předmět ve kterém tě ve škole učili trollovat nebo která škola to učila.

"...raději se tváří uraženě a naštvaně..."

*haha* Tak zrovna od Vás to sedí! Docela jste mě pobavil *frajer*.

2222 to snad víš lépe než já když to tak perfektně umíš.

lalla

Odpověď jsi dostal, takže ještě jednou: buď to riskni a nebo jezdi na kole...

Pokud jsi v obci za trola a budou si na tobě chtít smlsnout, tak (tě někdo napráší a) dostaneš pokutu.

Já chápu, že jsi chtěl slyšet: můžeš tam vjet, když tam bydlíš. Ale když ti tu každý říká, že nemůžeš, tak mě napadá cosi o omezení chápání, nebo ... zkrátka o legislativě se moc polemizovat nedá, ta je konstruována tak, aby byla jasná, a určitá...

Můžeme se ale bavit o paranormálních jevech, pokud chceš :)

2222
10.06.24 18:51
hodnocení

*eee* *bzum* *eee* *bzum* *eee*

Pane Diesel, nepsal jsem to dopoledne?

Jj pane MIlane!

2222
hodnocení

Jste jak vztelé zvířata nebo ještě horší.

Pokud jsem si všiml, tak jediný, kdo se tu vzteká (protože žádná odpověď není podle Vašich představ), jste Vy. *frajer*

Mimochodem - když už, tak vzteklá zvířata. ;)

Já tam vidím text naštvaná zvířata, nebo naštvané zvíře?

p.Milane a Doutnáku - je to marné je to marné je to manré NIC NEPOCHOPIL a je ukřivděný,že dostal radu dle zákona nikoliv dle přání. p:Milane uzavřel bych to -zde už je vše vyčerpáno a jenom se to tu zasírá !

hodnocení

5x
Pokud je tam značka kvůli objíždce, tak by snad pro obyvatele neměl být problém si to povolení vyřídit. Zkoušel jste to?
2222
hodnocení

Nezkoušel jsem to. To bych asi musel podat žádost na OÚ v úředních dnech a hodinách, pak čekat než to někdo třeba za 2 týdny nebo déle posoudi a vyřídí a možná by za to chtěli i nějaký poplatek. Než bych to vyřídil tak by už tam ta značka B11 možná nebyla a bylo by mi to k ničemu. Nedovedu si příliš dobře představit, že bych kvůli každé blbosti musel pro někoho vyřízovat povolení aby ke mne mohli přijet např. návštěva, traktor posekat trávu, nějaká firma něco opravit, veterinář k nemocnému zvířeti atp.. Ono by to mohlo být nějak lépe řešitelné nebo alespoň na té dodatkové tabulce lépe formulované tak aby to až tolik neomezovalo a neobtěžovalo lidí kteří tam bydlí.

Tak evidentně to město udělalo kvůli vám! Takže bych se zas tak nerozčiloval..Kdyby tam dali mírnější formu značení, tak tam budete mít díky objižďce provoz jak na magistrále..Takhle tam máte klid..a věřím, že pokud vás drapne PČR a v občance máte bydliště tam,tak to nebude problém;) Návštěvu vyzvednete u značky a nasednete k nim do auta.Když vás chytí,tak zamáváte občankou..Zkuste to ;)

Zatelefonujte starostovi (místostarostovi, komukoli u úřadu) a ptejte se na řešení. Obávat se, že se to bude řešit dva týdny, je hloupost. Ptejte se i sousedů, jak si povolení vyřídili oni. Jesti se jedná o plánovanou objížďku, musí být informace na internetových stránkách obce. U akutní záležitosti to může být jinak, ale tím spíš by měla obec vydávat svým občanům povolení bez prodlení.

Je fajn, že máme tuto poradnu, ale v mnoha případech platí staré známé - Líná huba, holé neštěstí.

Kdo chce, hledá řešení, kdo chce, hledá problémy.

hodnocení

2x
Napis je uplne jasny : bez povolenia Ou nie. Aky je dovod? Nieco sa tam stavia?

hodnocení

0x
Na takových místech je taková značka nesmysl. Já to nerespektuji.
2222
hodnocení

V tomto mým konkrétním případě to až takový nesmysl není? Je tam ta značka kvůli objížďce která je vedená jinam delší trasou tak aby si řidiči nezkracovali objížďku tou cestou a nezvýšil se tam provoz což by bylo nežádoucí.

To se normálně řeší zákazem průjezdu

km

Ano, měl by tam být spíš průjezd zakázán.

2222
hodnocení

Ano, mohla by tam být značka průjezd zakázán, ale asi někdo rozhodnul, že to bude lepší řešit značkou B11. Ono porušení značky průjezd zakázán se asi hůře dokazuje když řidič bude tvrdit, že tam pouze neprojíždí, ale že tam někde jede.

Průjezd zakázán hodně lidí nerespektuje, protože si věří, že to okecají.
Ocuraji :) Zatím mě nikdy nezastavili, ale mám vždycky pripraveno, že jsem se tam jel zastavit vylulat :) A jelikož jde zároveň o jednosměrku-mym směrem, musím ji pak i projet. A popravdě za takový porušování se ani nestydím, když je možnost ušetřit si několik minut stání v koloně před ucpanou křižovatkou tím, že odbočím o kus dřív do zákazu a jedu pryč svým směrem ( tedy necpu se zpátky do tý kolony, jako když někdo podjíždí benzínkou). Naopak, tý koloně takhle o jedno auto odlehcim. Stejně tak, když je dlouhá kolona v levým pruhu, vpravo prazdnej bus pruh a já o kus dál pojedu doprava... Nikoho nepredbehnu, nezdrzim, neomezim, kolonu o kousek zkrátím :) Dělat to takhle půlka řidičů, na plno místech by nebyly kolony,co tam jsou od namalování často zbytečných vyhrazených pruhů. A ty zakázaný průjezdy často slouží jen ke zklidnění nějaký ulice, kudy by lidi objížděli třeba souběžnou ucpanou. A ta je pak ucpaná právě kvůli tomu zákazu, co si prosadil tam bydlící zastupitel na úkor všech obyvatel souběžné ulice a všech řidičů ve zbytečný koloně:(

A ja by som vám zobral,vodičák,aby sa to nemuselo nabudúce riešiť,keď si myslíte,že pravidla sa nemajú dodržiavať.

Tak ještě, že nemůžeš:) Rozhodně nemyslím, že se pravidla nemají dodržovat, od toho jsou. A vznikají pro ty, co je potřebují, protože nepoužívají vlastní hlavu a bez pravidel by byli ostatním účastníkům nebezpeční. Bohužel často jsou víceméně univerzální a blbuvzdorne, což s sebou ve výsledku přináší omezení i pro ty, jichž by se situace jinak vlastně netýkala. Já třeba ty autobusy pouštím, kde to jen jde - z vedlejší, na kruhaku a podobně. Jedu si sám, tak si počkám a pustím plnej bus, nikdy bych si nedovolil ho někde zdržovat. Ale když je jeho pruh prazdnej a já odbočím doprava rozhodně dřív, než nastane čistě hypotetická situace, že by mě dojel bus a já mu překážel? :)

hodnocení

0x

Jednoduché... značka B11sděluje: Značka zakazuje vjezd všech motorových vozidel.

Dodatková značka upřesňuje doplňuje značku. Takže kdo má povolení OÚ, ten tam může jet.

Jsou na to nějaké vyjímky pro které ten zákaz neplatí?***zákon nepřipouští vyjímky...

Ale skutečnost a porušení vyhlášky je něco jiného...-

2222
hodnocení

"zákon nepřipouští vyjímky..." Takže podle tebe tam nemůže legálně vjet ani např. záchranka pokud by tam jela pro nemocného nebo hasiči pokud by tam někde hořelo? *bzum* Trochu přemýšlení nad tím by asi neuškodilo.

km

vozidla IZS ale nejsou výjimka, ty jsou přímo definované v zákoně, pokud se nepletu

2222
hodnocení

Definované v zákoně to asi bude, ale jako výjimka kde všude mohou vjet.

2222

Trochu přemýšlení nad tím by asi neuškodilo

Máte pravdu, ale já Vás nenutím přemýšlět nad zákony. Klidně si jezděte, jak chcete. Zkuste číst, co jsem napsal, nikoliv sdělovat, co jsem nenapsal.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]