Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia 2 světla potkávací/klopená

Od: lll odpovědí: 3 změna:
Chci se zeptat zkušenějších:

když jsem naposledy jel s O2 FL combi 2009, a chtěl jsem zapnout klopená světla při dešti, tak se jejich zelená kontrolka nerozsvítila (zelená uprostřed nahoře). Zkusil jsem přepínačem (přepínač bez pozice AUTO) verglovat tam a zpátky, ale kontrolka klopených furt zhaslá. Nechal jsem teda přepínač úplně vpravo a doufal že světla svítí, byl den a jel jsem po dálnici v dešti.
Když jsem chtěl sjet k pumpě abych se podíval na světla a dal pravý blinkr, tak se kontrolka rozsvítila!
Pokračoval jsem teda dál a po asi 5 minutách kontrolka potkávaček zase zhasla (během jízdy!) a zase jí dokázal rozsvítit pravý blinkr!
Takže ani nevím zda při zhasnuté kontrolce svítily světla, protože až do konce cesty už nezhasla.
Co byste tipovali že odchází a je zralé na výměnu?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Podle mě ta kontrolka:) Respektive nejakej studenak v pristrojovce, případně odchází samotná ledka. Víc bych to sledoval, myšleno kontrolku versus vnější osvětlení a podle toho se uvidí.

lll
hodnocení

Je mi jasný že potřebuju zjistit jestli i přes nesvítící kontrolku potkávačky svítí - teď zrovna kontrolka ne a ne zhasnout.
A kdyby se zhasnutou kontrolkou nesvítily ani potkávačky, co byste tipovali?

lll
hodnocení

Zdravím a upřesňuji.
Situace se vyvinula tak, že v poslední době kontrolka potkávaček zastudena (při zapnutí potkávaček za deště nebo tmy) se vždycky na počátku rozsvítí, a asi po 5-10 minutách jízdy zhasne, a pak už během jízdy rozsvítit nejde, ani přepínačem světel, ani blinkrama. Jako kdyby se rozpojil studeňák po ohřátí přístrojovky.
Potkávací světla vpředu i koncová svítí, i když kontrolka je zhaslá.
Má cenu to nějak řešit, když světla fungujou normálně?
Nebo něco hnije a skončí to nerozsvítitelnými světly, a mělo by se to řešit?
Co myslíte?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma potkávací světla

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]