když jsem naposledy jel s O2 FL combi 2009, a chtěl jsem zapnout klopená světla při dešti, tak se jejich zelená kontrolka nerozsvítila (zelená uprostřed nahoře). Zkusil jsem přepínačem (přepínač bez pozice AUTO) verglovat tam a zpátky, ale kontrolka klopených furt zhaslá. Nechal jsem teda přepínač úplně vpravo a doufal že světla svítí, byl den a jel jsem po dálnici v dešti. Když jsem chtěl sjet k pumpě abych se podíval na světla a dal pravý blinkr, tak se kontrolka rozsvítila! Pokračoval jsem teda dál a po asi 5 minutách kontrolka potkávaček zase zhasla (během jízdy!) a zase jí dokázal rozsvítit pravý blinkr! Takže ani nevím zda při zhasnuté kontrolce svítily světla, protože až do konce cesty už nezhasla. Co byste tipovali že odchází a je zralé na výměnu?
Podle mě ta kontrolka Respektive nejakej studenak v pristrojovce, případně odchází samotná ledka. Víc bych to sledoval, myšleno kontrolku versus vnější osvětlení a podle toho se uvidí.
Je mi jasný že potřebuju zjistit jestli i přes nesvítící kontrolku potkávačky svítí - teď zrovna kontrolka ne a ne zhasnout. A kdyby se zhasnutou kontrolkou nesvítily ani potkávačky, co byste tipovali?
Zdravím a upřesňuji. Situace se vyvinula tak, že v poslední době kontrolka potkávaček zastudena (při zapnutí potkávaček za deště nebo tmy) se vždycky na počátku rozsvítí, a asi po 5-10 minutách jízdy zhasne, a pak už během jízdy rozsvítit nejde, ani přepínačem světel, ani blinkrama. Jako kdyby se rozpojil studeňák po ohřátí přístrojovky. Potkávací světla vpředu i koncová svítí, i když kontrolka je zhaslá. Má cenu to nějak řešit, když světla fungujou normálně? Nebo něco hnije a skončí to nerozsvítitelnými světly, a mělo by se to řešit? Co myslíte?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.