Ahoj. Na zadních pneu mam zevnitř sjeté a oskakany (takovy zubaty)vzorek. Sjetý .asi špatná geometrie ale proč jsou pneu oskakane. Jedna se Kia ceed 1generace
Děkují za radu.Taky jsem už někde četl že to dělají vadné tlumiče. Mám ješte do jistoty zajit na test tlumiču,nebo je hned vyměnit? kolik stoji test tlumiču. Vyplatí se to vůbec?
Ne všude to dělaj Já byl přímo u auta a viděl hodnotu útlumu, všechny kola každý zvlášť.Buď to umíš poznat při jízdě - po hrbu následuje takový "druhý kopnutí" - to už je horší. Pokud se auto vyloženě dohoupává tak je chcíplej. Nebo když stlačíš auto, tak vyjede nahoru, sjede dolu lehce zpět a musí stát. A nejlíp na testovací stolici kde to přímo změří účinnost tlumení - mašina kopne kolo nahoru a pak měří sílu kterou kolo do mašiny kopne zpátky.
Péra podle stavu, pokud jsou ohnilý s 200 kkm+ tak je lepší i péra. Dával bych Kilen nebo Losjofors. Vybrat správný podle motorizace/ auta. Tlumiče Sachs nebo KYB..
Nemusí být vůbec vyteklý..například z plynového nemá co vytéct..Tlumič jako takový může být ok.Na vině může být jeho opotřebené uložení- oka nebo "silentbloky" uložení ..
Děkuji za poučení, když bude olejový a vyteklý, mokrý, pozná to? Já netvrdím, že každý nefunkční bude vyteklý. Jen jako poznatek u vyteklého to bude jasné.
Na firemní Octavii 2 se oskákali pneu (myslím Dunlop) už v podstatě u nového auta (takže tlumiče OK). Hodně jezdilo jenom s řidičem, zadek lehký. Ale musím říct, že za to asi mohli i pneumatiky (konkrétně vzorek). Protože další pneumatiky už OK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.