Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tažné zařízení na OA

Od: domajz odpovědí: 8 změna:
Dobrý večer, mám otázku ohledně tažného zařízení na Škoda octavia I.
Jak složité je namontování a na kolik to cca vyjde? Bude problém u zapsaní do TP, jak to probíhá a co je třeba? Díky všem za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Maš 2 možnosti bud si to nechaš namontovat cca 5-6 tisic te to bude stat pak dostaneš papir o montaži ten vemeš na dopravku a pokud na dopravce najdou že dotyčný má oprávnění montovat daný typ tz tak ti to zapíšou do papirú
Nebo si ho namontuješ sám pak si sjedeš na stk kde ti to na vlastní žádost zkontrolujou vydaj papir že je vše o.k. a ty opět zajdeš na dopravku kde ti to zapíšou

Výborně, správně, jen dodatek, cena je dosti různá, dle místa montáže...

To je pokud je to TZ Nové. Pokud je ze zdemontované z jiného auta pak je mj třeba na evidenci předložit ORV vozidla se zápisem, že TZ bylo demontováno (tedy pokud toto ještěnebylo změněno )

pak je třetí možnost na hraně zákona, jak to dělám já - namontovat sám a mít automechanika, který vás zná a dá razítko, zrovna u O1 je montáž TZ i montáž elektro jednoduchá, jen drobné upozornění při zápisu chtějí ponovu kopii osvědčení o tom, že automechanik smí TZ montovat

Osvědčení chtěj jen v případě že to nenajdou v počítači

hodnocení

2x

přijel jsem do servisu, chtěl namontovat tažné - druhý den jsem odjel na úřad s žádankou o zápis a certifikací servisu, že může tažné montovat

nechtělo se mi zkoumat a testovat drátky, řešit demontáže a rizikově si vymýšlet možnosti uchycení ... některá tažná třeba zasahují do oblasti výfuku, kdy pak při otřesu výfuku tento bouchá do tažného... zbytečný stres

Jelikož má servis "slevy" na díly, cena nového s dopravou by mne vyšla více než cena s montáží u něj.

paveldvorak
hodnocení

0x

stačí koupit TZ na vrakáči naptřít namontovat a echat si na STK vystavot protokol

Mimochodme NIKDE JINDE V EU se tažné nikam NEZAPISUJE, my to máme bnohužel v zákoně ( zatím se nenašel žádný poslanec který by to že zákona vyškrtnul) ...toto je speciální česká buzerace, česi zapisují a zapisují..a berou si dovolenou volno a postávají na úřadech ...úplně zbytečně, stačí to vypustit ze zákona a nechat to na servisech a stanicích technické kontroly, jak to mají jinde v Evropě

To nestači dopravka bude chtít typový list a po mě ho chteli i na stk bez nej to nepude

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]