Ahoj..Dnes jsem koupil tyhle dvě pixly..Nějak jsem nepřemýšlel a neměl čas číst popisek-bylo to v prodejně dílů s pultovým prodejem..Eliminuje to "negativní vliv biosložek"..Ale nikde se nepíše o ochraně plastového vedení paliva a gumových součástí..
Jasně, že to tam chrstnu,když už jsem to koupil Ale spíš mi jde o to,jestli tenhle zázrak teda zabraňuje vymejvání změkčovadel z plastů a gumy-pryže-těsnění? Kvůli tomu jsem to vlastně kupoval..Že to eliminuje vlhkost a chrání proti korozi tam píšou..Ale eliminace biosložek je širokej pojem..
Obdobná aditiva jsou dávána do prémiových paliv (dražších) všech benzinek. Já jsem po špatných startech (motor po 8 letech chcípal po nastartování) začal dávat VIF, užívám běžné benzíny. A po asi třech nádržích je startování v pořádku. Teď dávkuji jen občas.
Používam to do benzínu do kosačiek alebo do dvojtaktných krovinorezov. Nedochádza ku upchávaniu karburátorov BIO zložkou. Žiadnú hadičku alebo gumu to zatiaľ nerozleptalo. Používam to už cca 2 roky.
Pokud nemáte sekačku starší 20, není se čeho obávat. Výrobci už s tím počítají od 90. let, kdy se návrh normy připravoval a dávali vhodné plasty (hadičky, těsnění). K usazeninám s větším obsahem ředidla etanolu u E10 nemůže docházet.
Asi jen nepřelepili označení. Některé prémiové stále jsou E5. E10 má 10 % etanolu. Což je ředidlo, nic se neusazuje, ale leptá plasové materiály (hadičky, těsnění), snižuje výkon (větší spotřeba), jímá vodu (u sekaček se proto doporučuje na zimu benzín vypustit - obdobně u odstavených vozidel).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.