Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatný signál rádia

Od: luveja® odpovědí: 11 změna:
Zdravím všechny příznivce Octavie 1.Mám problém... neoriginální rádio, které je napájeno napáječem střešního zesilovače.Doposud bezproblému fungovalo.Zlomil jsem však svoji nechtěnou vinou střešní prut(originální) a nahradil je Německou výrobou.Nyní rádio ve městě hraje,ale pár kilometrů mimo sezačíná ztrácet signál.Praská a šumí.Jakmile se dotknu antenního prutu, vše je v pohodě...se židlí na střeše a držení prutu to opravdu nejde.Ve střešním zesilovači je napětí 11,4 V.Zesilovač a ukostření ve střeše je naprosto čisté,nezoxidované.Dotaz zní...může toto vše odstranit originální anténní prut,popř.mám ještě za neoriginální rádio vložit zesilovač signálu?Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

kdysy sem prodával chvíli autodoplnky a věř že téměř žádná druhovýroba co se týče anténích prutu moc nefungovala

jediný co se mi tak nák osvědčilo byl prut co vypadá jak kus svářecího drátu sam ho na oktávce mám a to skoro metrovej

hodnocení

Tudíž originál by teoreticky měl fungovat...no,cena je sice vyšší,ale zkusím to.. díky

vernon
hodnocení

0x
Musí mít originální délku. Nesmí být delší.
Další zesilovač je nesmysl. Nezesiloval by...
Ja na svim origo radiu a origo anteně mam 3krat delší prut a hraje to v pohodě

hodnocení

...je možné, že by se v autorádiu porouchal tuner?Nebo to by nehrálo vůbec?V tomto směru jsem laik.
Značku radia maš jakou?
Všeobecně pokud to před zlomenim prutu hralo normalně tak bych jinde nehledal leč za ta leta moh klidně lehnout i zesilovač v samotný anténě
hodnocení

Rádio je Pioneer asi 10.let staré.A zesilovač?Ten jsem rozebral... vypadá jako nový, žádná oxidace nebo rez..Je skutečně zajímavé, že nežli se mně,,povedlo,,zlomit originální prut,tak to hrálo perfektně.A přijde mně skutečně zvláštní,aby německá druhovýroba prutu nefungovala a stejně tak i vypůjčený prut od kamaráda (také druhovýroba) nefungoval.

hodnocení

0x
Pokud se měnil jen prut a "bobek" se zesilovačem zůstal původní od zlomenyho prutu, tak mě jako možný vysvětlení napadá vzájemné naladění prutu se zesilovačem pro frekvenční pásmo. Prostě třeba má originální prut nejakou cívku, pár závitů drátu (neco takovýho u spodniho konce je) a druhovýroba to ma jinak nebo nijak a je v ní opravdu jen rovnej prut, parametrove neodpovídající třeba dalšímu přizpůsobení vstupu do zesilovače, takže ne potřebné frekvenci to nemá dostatecnej zisk. A dotek ruky to dokáže naladit správně :)

hodnocení

0x
Nemyslím, že to bude anténou. Nemohlo se něco rozpojit po cestě rádio - napájení předzesilovače - předzesilovač - anténa? Je potřeba proměřit, že je vše průchozí a že k předzsesilovači proleze i napájení.
Nebo se poškodil předzesilovač:
octaviaclub.cz/...
hodnocení

...pokud by bylo někde něco rozpojené, což mně také napadlo,tak by to nehrálo vůbec... stačí popojet pár metrů z místa,kde to nehraje a už to hraje lépe.A hlavně v zesilovači mně to voltmetrem ukazuje napětí 11,4 V... takže proud tam jde.No objednal jsem originál anténu s 5 mm závitem...doposud jsem zkoušel neoriginální s redukcí 5 a 6 mm a uvidím,jestli bude nějaká změna a dám vědět.Alespoň to pak bude dobré i pro ostatní,co se mně snaží pomoci a třeba u nich nastane jednou stejný problém.
vernon
To že je pod napětím neznamená, že funguje. Ale pokud se starou anténou fungoval, musí fungovat s jinou taky, leda že by se při zlomení původní antény poškodil. Ale musí být naladěná. Tedy ani kratší, ani delší, ani jiná. Musí být stejná jako ta původní a musí mít dobrý kontakt.
Jinak platí, že u originálních antén vydrží zesilovač max patnáct let. Většina jedničkových Octávek už ho má dávno nefunkční.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]