Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho můžu nechat auto zaparkované na ručce?

Od: jarin® odpovědí: 8 změna:

Čus borci,

mám takový technický dotaz...budou nám opravovat parkoviště kde je ideálně rovina a lepší místo na sídlišti jsem nejspíš nenašel, tak jsem nucen parkovat na zadním parkovišti, které je mírně z kopečka. Zároveň s autem teď moc nejezdím, protože mám furt špatný ty tlumiče a nechci to trápit. (Dal jsem to na opravu mému vrstevníkovi, protože jsem si říkal, že nebudu mít předsudky vůči věku a nakonec jsem byl rád, že to týpek složil do původního stavu a nic tam nezku***, takže čekám na svého mechanika).

No mám nové brzdiče a lanovody ale z praxe vím, že to lanovodům nemusí prospívat skrz jejich "vytáhání" a nebo znám i případ, kdy auto stálo tak dlouho, že když se povolila ručka tak prostě zustalo zaseklý a nešlo s tím hnout, to je asi extrém.

Ale kolik dní vkuse bych to tak mohl nechat, s tím, že já to auto tak jednou za 4-5 dní projíždím, protože si zas myslím, že není dobrý kdyby furt stálo, zvlášť na parkovišti. Kvalt tam samozřejmě mám jako pojistku a mám to zatažený na druhým zoubku, nemám to nadoraz...ale mám tam nový desky tak to drží :D

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

8x
Asi 50-80 let pak se začne nenávratně měnit v prach, ale pořád budete mít pár století na záchranu aspoň něčeho.

hodnocení

4x

"...kolik dní vkuse bych to tak mohl nechat..."

V téhle větě máte chybu. Měl byste se ptát, "kolik let..." ;)

Dceři takhle stál Jeep na ruční brzdě přes rok. Sice "přirezavěly" pakny k bubnům, takže byl drobný problém při prvním rozjezdu, ale při troše násilí se to utrhlo a dál nebyl žádný problém.

hodnocení

3x

Vozidlo zabržděné ruční brzdou to vydrží roky.

hodnocení

2x

Lanovody jsou na to stavny těm se nic nestane! Nejdéle jsem měl tako bez pohybu zajištěn polovrak fiatu Ritmo přes rok-nebyl pak problém. jinak služen bní filte mi takto stála před panelákem od konce ledna do června - několikrát se tím zacukalo než to povolilo .

Jinak jsem zvyklý vždy a na všech zajisit ruční brzdou a nikdy jsem problém neměl.

asd1
hodnocení

2x
Lanovodum to nevadí, jediný problém je oreznuti kotoučů. Občas projet stačí, nebo když to už nejde obrzdit tak nový kotouče + desky.
Lepší mít auto v suchu..

hodnocení

2x
Zádný problém, spousta aut jezdí jednou týdně a sojí na ručce. Jen kdyby to bylo víc měsíců, tak hrozí přireznutí obložení/destiček.

kdosi
hodnocení

2x

Kdykoli zaparkuju, tak automaticky zatáhnu ruční.

Nikdy s tím nebyl sebemenší problém.

Poslední auto mám přez 10 let, někdy třeba nejedu měsíc či víc, běžně je to spíš tak ob týden na víkend a v neděli zpátky.

Takže když tu ručku nervete jak blázen, tak se není čeho bát. Za ty vaše 4-5 dní to v alespoň částečně příčetných podmínkách přireznout nestihne :)

tj
hodnocení

2x
Moje milovaná hnůjdáj í30 *smich* z kopce zabrzděná fest (+rychlost + stočená kola k obrubníku), 14 dní bez hnutí a v pohodě. Jenom byly orezlé kotouče více kolem styku s destičkami, ale po 5. zabrždění už nebylo nic znát. Brzdy se opravdu zasekávaly u Škody Octavie (z těch prvních řad), kde byly bubnové brzdy. Musel se pak přidat plyn a ty kola "utrhnout". (Vlastní zkušenost už po 1 týdnu stání při deštích). Zbytku to zabrždění nevadí, lanka se trošičku vytáhnou, ale jinak se jim nic nestane. Určitě to není tak, že vám už nepůjde zabrzdit ručkou. Je to třeba o jeden zoubek. Buďte v klidu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]