Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povolení k vjezdu

Od: doutnak® odpovědí: 13 změna:
Ahoj..V jedné obci kousek od nás je jediná volně přístupná vodní plocha nejblíž mému bydlišti..Zákaz vjezdu jsem vždy respektoval a šel pěšky..I přes to se našli ignoranti a kašlali na to..Letos je tam závora a pouze na povolení bla bla..Viděl jsem,že existují "prominenti" s povolením..Moje fena už dožívá a jednoduše skoro nechodí..Žádal jsem tedy přímo starostu obce o povolení k vjezdu..rovnou mi rekl,že si mám podat žádost, která bide ale stejně zamitnuta..Jde mi o to,že klidně zaplatím..jen aby se moje fena mohla poslední rok života vykoupat..Nejde o lenost člověka a privilegia obcházení toho zákazu vjezdu..Snad mne někdo pochopí..Je nějaká šance dostat za peníze to povolení? Pochopitelně si tam místní a vyvolení jezdí jak chtějí;) Takže to povolení chci získat a zaplatit si jen kvůli staré feně, která tam nedojde.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A rozhoduje starosta o povolení?

Dejte žádost, pak se odvolejte a uvidíte.

Pochopitelně si tam místní a vyvolení jezdí jak chtějí***a mají povolení?

hodnocení

Starosta mi rovnou řekl, že ta žádost je zbytečná...Ale ať si ji klidně podám..takový výsměch víceméně..Je tam organizace,která jezírko spravuje a tam se nedá absolutně dovolat..Myslel jsem,že tam se domluvím a zaplatím klidně..Na organizaci se nedá dovolat

hodnocení

2x

Ještě jsem se nedočetl, co je to za cestu (dálnice, silnice I., II., III. třídy, místní komuniíkace, účelová komunikace, lesní nebo polní cesta). Od toho se pak odvíjí, kdo může povolení vydat. A málokdy je to "nějaký" starosta!

Až zjistíte, kdo má vůbec právo to povolení vydat, podejte si žádost, pokud bude zamítnuta, odvolejte se s poukázáním na ty "prominenty". Odvolání podejte u orgánu nadřízeného tomu, kdo ho zamítl. Ovšem je třeba vše mít podložené písemnými dokumenty, nahrávkami, popř. videonahrávkami. Můžete i podat oznámení PČR na osoby, které tam bez zřejmého důvodu vjíždí a vymyslím dalších 100 možností, jak do toho rýpat a zkusit dosáhnout svého.

Zařiďte se podle toho, co vám za to stojí a v některých případech se zamyslete i nad tím, zda jste ochoten nést následky vašeho konání.

hodnocení

Dobrá odpověď..Je vidět, že máte nějaké zkušenosti;) Než to vše vyřídím,tak čuba bude pod drnem..Koukal jsem teda,komu cesta patří a je to oříšek..První část se závorou patří státu..další část soukromé osobě,pak kus nějakému Agro xxxx a zbytek patří dané obci..Oni si předpokladám jako obec vše vyjednali a mají to povolení..Je tam visací zámek a někdo teda dělá kopie klíčů a tiskne povolenky.Obec by určitě mohla,kdyby chtěla..ten klíč vydat a povolenku vytisknout..Chápu,že by to chtel každý jouda,který je línej jít pěšky..

hodnocení

0x

Ruční vozík.

hodnocení

Taky nápad, ale 55kg psa bych po rozbité cestě asi zničil víc, než kdyby šla po svých.

asd1
hodnocení

0x

Jsme v čechách, takže pokud se nekamarádíš se starostou jako ti prominenti tak ti žádost zamítnou a nic nenaděláš... Pak zbývá nějaký vozíček a vozit jí na něm. Koupat se dá i v nějaké větší louži, potoce, na zahradě v nějakým bazénku (zednický vaničky z pevnějšího plastu..) apod. Osobně "plavení čoklů" v místě kam se lidi chodí koupat nevidim rád (to neni nic proti tobě)

Můžeš do zamítnutí vrtat, např. prokazatelně si vyžádat seznam povolení a důvody proč ho dostali, řešit to na schůzi zastupitelstva atd. Nárok na povolení ale nemáš, jen se dá napadat že někdo ho získal ty ne a on důvod taky neměl.

Řešil bych to oficiální žádostí + projednáním na zastupitelstvu a když ne tak bych udělal ten vozíček. Neměl by být problém udělat něco co se v pohodě vejde do auta i se psem..

hodnocení

Dík..Ale.. Samozřejmě budu vrtat,když to nepujde slušnou cestou.. Je to fakt daleko od parkoviště,takže bych z ní vyklepal duši po hrozné cestě na kárce..Auto přece jenom "péruje".. Umejt jí můžu i konví,to vím. Ale ráda plavala a plavání "dá" bo to nadnáší..Chůzi už nedá.. A k těm "čoklům"..Koupe tam "čokly" každej..A koupou se tam i bubáci-indiáni..zkrátka hnědočeši..Kdo ti vadí víc, řekni?
ttt

pak psa prepravit na starem kocarku

hodnocení

Velkého psa opravdu nebudu tahat kilometr přes díry a kameny na kočárku..Díky..to mě napadlo i bez rad..Nic ve zlém..Když to povolení mají "vyvolení"..tak bych ho rád vyžádal taky..za poplatek pochopitelně
asd1

Čokl mi batoh jen ochčije a sežere svačinu, peněženky a klíčků od auta si nevšímá ;) Holt páníčků který si psa ohlídají je menšina a těch pár slušných na to doplácí, stejně jako jsou i slušný indiáni.

Větší kolečka resp. silnější nafukovací bantam lehce podhuštěný - pak to zas tak nedrncá... Kočárky taky bývaj slušně odpružený, spíš teda ty starší u kterých se počítalo že jezdí po šutrech a výmolech... Když tam projede auto, tak tam nějaký hrozný terén asi nebude..

Povolení vjezdu "chci tam koupat psa" neni důvod aby jsi ho dostat musel, bohužel důležitější je jak se kdo kamarádí se starostou než to co má smysl..

km
hodnocení

0x

Asi bych společně z žádostí vysvětlil důvody a žádost bych chtěl časově omezenou. Pak by to mohlo klapnout.

"volně přístupná vodní plocha" To že je volně přístupná ovšem neznamená, že si tam můžete dělat co chcete. Asi by to chtělo povolení také od správce/majitele jezýrka.

hodnocení

"Neznamená, že si tam můžete..." Tak zrovna koupání psa tam zakázáno není..Cedulí, co se smí a nesmí je tam dostatečně..Koupání lidí a psů je tam běžné..Řeším jen ten vjezd a né, zda se tam můžu koupat..se psem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]