Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
v 2,0 TDI PD 103 mám po 7.800 km úplně hnusný, černý, smradlavý olej a chtěl bych ho příští týden vyměnit. Nechci žádný degradovaný olej s ochuzenými aditivy, od No name výrobce, který nemyje. = 504.00/507.00
Jaký jiný byste mi olej doporučili? Ptám se na Vaši osobní zkušenost, Třeba jiný 0w/5w-30
Mobil 1? Catrol Edge? Total Ineo First? Ravenol? Jiný Váš tip - Vaše dobrá zkušenost?
Děkuji
Myslím, že máte trochu divné představy a v olejích se vůbec nevyznáte. Jinak byste se totiž nemohl takto ptát.
Olej se nehodnotí podle vzhledu a pachu, ale podle mazacích vlastností, které vám zjistí jedině laboratoř. Oleje normy 504/507 jsou obecně špičkové longlife oleje používané v koncernových autech. I ta norma je koncernová, tedy jsou vyzkoušené v koncernových motorech a doporučené jejich výrobcem. Vůbec tedy netuším, o co vám jde, protože tyto oleje jsou to nejlepší, co do vašeho motoru můžete nalít.
Řešil jsem tu to samé a odpověď byla od rádců PORAĎTE tehdy sofistikovanější.
Většina lidí vůbec neví, že když se na olej po 5000 km z TDI podíváte, tak i pod dětským mikroskopem zjistíte, že v tom jsou malé částečky s velmi ostrými hranami. Zvětšené optikou to vypadá celkem děsivě, ale řídím se radou zdejšího ... (už nevím koho) který napsal - NEŘEŠIT - JEZDIT.
Měním po 10.000 km. Liju Mobil 3000 cosi Formula cosi 5w-30
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.