Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodané auto kupující během jízdy domů odvařil

Od: libo odpovědí: 35 změna:

Dobrý den, stala se mi bohužel taková nehezká věc. Prodal jsem ojetý automobil. Kupující po podepsání smlouvy a zaplacení, jel domů a auto "uvařil", prý něco s motorem. Teď mi to dává dosti agresivně za vinu, chce peníze zpět a hrozí. Co mám v této chvíli dělat? Auto jsem prodával jako "schopné provozu, bez záruky, bez STK". To si mám nechat vrátit nepojízdné, zničené auto a vrátit mu celou částku? Děkuji za jakoukoliv radu.

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ked to dolozi sudnoznaleckym posudkom, vratil by som mu peniaze a on musi vratit auto komplet, cize ziadne demontovane a cez bazos predane diely.

Zavana to totiz pokusom vas podviest a ziskat zadarmo auto na rozobranie alebo jazdenie nacierno (co je typicky scenar pre istu skupinu ehm spoluobcanov).

Mozete mu aj ponuknut, ze pridete auto obzriet spolu s mechanikom a podla vysledku obhliadky sa uvidi. Ked sa bude cukat, jasny podvod. Ak by ste naozaj sli, tak nie sam, ale s nejakym svalovcom.

libo
hodnocení

5x

Děkuji za cenné rady a podněty. Pán se ozval, že motor je KO a že to bude řešit soudní cestou. Jelikož mé svědomí je čisté, navrhnu mu stejně to nevyhnutelné, a sice to, že osloví soudního znalce, kterého mu případně proplatím, pokud se prokáže má vina.

To len na vas skusa, sudit kvoli 25 000 sa bude len blazon a aj sudny znalec bude aspon za 5000, tolko do toho opaleny neinvestuje. Pre istotu si hovory s nim nahravajte, moze sa aj vyhrazat napr bitkou, to hned dajte policajtom, nech si pan uzije.

hodnocení

4x

A je to zde zase, auto pryč bez zápisu Změny a hned po prodeji a odvozu se domů chce vrátit auto a dostat peníze za něj zpět! Kuwa lidi to musíte neustále dělat takové píp!? Proč si dopředu nezajistíte přepis?!

Pokud jste si 100% jistý že kupující auto "uvařil" a není tam Vaše zavinění (zatajení nějaké vady) tak sdělte ať vrátí vozidlo ve STEJNÉM stavu v jakém jste mu ho předal, pak že vrátíte kupní cenu mínus náklady na zapůjčení dle ceníku místní půjčovny plus případné další náklady !

Ještě maličkost -prodávám-li ojetinu , pak dopředu když se ozve zájemce udělám evidenční , sepíšu KS se záznamem TS ve dvou výtiscích-jméno datum narození, prodeje, adresu a další náležitosti pak doplním až v den prodeje a buďt společně provedem zápis změny nebo na czechpoint ověřit PM pro mne na zápis změny. ORV I klidně i když je to fin.ohodnoceno ponechám na cestu domů kupujícímu s tím že zápis provedu OSOBNĚ a doklad pošlu kupujícímu neprodleně a doporučeně. a Nechce-li přistoupit na mé podmínky? Neprodám!

hodnocení

4x

Jen se zeptám, je to auto opravdu "uvařené", nebo to jen tvrdí.

Zítra jděte vozidlo přepsat na něj.

hodnocení

3x
Jakého etnika byl kupující? Přepis proběhl? Volal v den odjezdu nebo další den? Jaké auto? Za kolik? Odjel teda po ose bez platné technické,jo? "Něco s motorem" ..tak to značí velkého "odborníka"
duchodce

Jakého etnika byl kupující? - není to jedno jestli Čech,Romania,Ukrajina,Vietnam nebo eskymák? I kdyby to byl nějaký maďar,tak zrovna tohle neřeším.Nejste etnikum Pražák?

Ta otazka na stupen opalenia kupujuceho ma vyznam.

duchodce

Opálený Sloven co umí s PC? Taky etnikum? Jen bych chtěl poukázat na to,že je zbytečné ,,etnikovat,,.

Jestli kupující ,,uvařil,, motor ať klidně rozhodne znalec a dolozi to sudnoznaleckym posudkom - souhlasím.

U Megana jsem totálně sekl převodovku po opravě a opravna nechtěla platit celou novou ze svého.Taky to šlo k znalci - výsledek: opravna platila znalce a všechno okolo i s půjčeným autem.Jenom taková malá chybka se vloudila - nebyl v převodovce olej.

Pro tazatele: přepis na kupujícího teda byl před odjezdem bez STK a platných dokumentů?

ppp

A to jste nepoznal na hluku, že převodovka je bez oleje?

Důchodce..Nejsem Pražák..A není jedno, zda to byl kikán! Kolik jste za život prodal aut? Tohle etnikum totiž vymýšlí nejvíce leváren a nejvíce se bojí přepisu..Mám s tím osobní zkušenosti..Pochopitelně může být levákem i světločech, to je jasný..Ale u těch hnědočechů to bývá jaksi pravidlem..Taková sázka na jistotu,že vymyslí nějaký "ojeb"..Pár slušných kikánů znám taky, nebojte se..nejsem rasista

paveldvorak
hodnocení

2x

Ano, vrátit peníze, od sumy odečíst náklady na odtah na vrakoviště a amortizaci, auto dát sešrotovat a na úřadu trvale vyřadit

hodnocení

1x

zásadní otázka - je vůz přepsaný na úřadu?

spu
hodnocení

1x

S omluvou vrátit peníze.

29.05.24 17:21
Proč?
A poskytnout jim náhradní auto,že? ;)
spu

Proč? Skrytá vada.

Jaká skrytá vada? To může být klidně prasklý řemen a řidič pitomec který jede dokud to nechcípne. To by taky byla skrytá vada?
spu
02.06.24 17:29

Ano.

02.06.24 17:49

*zed*

Aha, takže prodávající může za to, že kupující je debil a jede s autem dokud mu to nechcípne? Rozumím tomu správně?

spu

Nerozumíte. Dal prodávající kupujícimu návod výrobce? Jestli ne, tak ho používal špatně a došlo k závadě.

Tak tomu opravdu nerozumím. Kojetýmu autu se má dávat návod výrobce? Tam se dočte co? Že když se rozsvítí červený kontrolky na palubovce, má zastavit. To snad ví každej, že když to svítí červeně, navíc třeba i píská, je to špatný a zastavím, to se učí i v autoškole. Ale i bez návodu když něco svítí červeně tak jen debil jede dál.

Kecám, ale budu to hájit...

Taky nedávno někdo hlásil, že nedodržení výstražné značky je pokutováno.

jaj*

Že by jsme byli už v Americe?

Jednou jsem četl, že se tam nějaká majitelka psa soudila s prodejcem mikrovlné trouby o náhradu škody. Vykoupala malého psa a dalo ho usučit do mikrovlnky a chudák to nepřežil. Soud vyhrála! V návodu nebylo uvedené, že se do ní nesmí dávat živí tvorové!

ČERVENÁ = STOP!

To by měl asi každý znát.

Ale, co když píchnu kolo? Nic červeného svítit nebude. A je v návodu od výrobce uvedené, že se s prázdným kolem nesmí pokračovat v jízdě?

libo
hodnocení

0x

Na přepis mám plnou moc. Budu řešit případně zítra ráno, po prodeji už jsem časově přepis nestihl.

Auto bylo za 25 tisíc a kupující byli, ano "jižního typu" ...

duchodce

Máš PM,tak co nejdřív přepis a zrušení pov.ručení.Pak se modli co bude dál,ale auto aspoň dle papírů by mělo být jejich.Co bude dál ví jen hvězda Bafomet.Hlavně se nenechat natlačit na nějakou slevu nebo opravu ,,zdarma,,.Proto je pořád lepší prodávat přes nějaký autobazar i kdybych to měl ukončit v aaa.

Jenom otázka bokem - nebyl kupující z Ostravy?

halamus

Máte na mysli z nějaké tmavé části Ostravy, kam se většina Ostraváků bojí chodit i za bílého dně?

hodnocení

0x
Tak opáleným kupujícím bych ty prachy raději vrétil a příště si rozmyslel, komu prodávám.
duchodce

Srabe.To je právě ono.Oni si dupnou a ty jim uděláš z vraku nové auto a ještě zaplatíš cestu tam a zpátky.Přijde ti to normální?

hodnocení

0x

Este dodam, ze tu ponuku na sudnoznalecky posudok musite predniest medovym hlasom a pripadne pisomne potvrdit (mail, sms) s tym, ze znalca si plati on a vy davate zavazny pisomny slub, ze znalca mu preplatite, ked sa ukaze chyba uz pri predaji. Na 100% zacne nadavat a krutit sa.

hodnocení

0x

Auto na základě PM přepište a pošlete na dodejku přepsané doklady na jeho adresu, Tím je to skončené.

tj
hodnocení

0x
Pokud jste mu prodával vrak, který ho nebyl schopen dovézt ani domu aby se v něm něco nevy*ralo, tak vrátit peníze. Je to skrytá vada. Jak by bylo vám, kdybyste byl v jeho kůži? Koupíte si auto ve stavu "schopné provozu", které nebylo schopné provozu ani na jeden den? To se neprodává, to se šrotuje. Chyba jednoznačně na vaší straně, srry.

A vy jste to auto koupil?! Pokud ano tak pak popište jek jste jel domů ! Auto i nové se dá zmařit na pár desítkách kilometrů stejně jako staré stačí, jen vše ignorovat-kontrolky, zvuky chování ... Navíc za cenu pod padesát tisíc jsou vše olítané vraky kde může cokoliv odejít natožtak u auta ua 25 kolíků! tam tuplem a nemusí to být vina ani jednoho,

erer
hodnocení

0x

Klidně to muze být bouda... Některí kupující to zkouší...už jsem někde četl...že to také třeba funguje tak...že auto vrací...ALE bez katalizatoru..a osekané... Věřím..že si vás otipovali tak..že Vás chtěji oškubat...Určitě cítíte ted velky psychický tlak.. Dobře , že jste sem napsal.. Nejspíše to budou ´´nějací vykukové´´ z jižního svahu.

--pokud ustoupíte... tak auto už nebude v takovém stavu před prodejem...tzn..neprodejné...cena šrotovné..

..já když prodaval auta za 25 tis...tak se mi na internetu hlásily cca 8 z 10 lidi z ´´jižního svahu´´... na tyto osoby jsem ani nereagoval...radeji neprodat..než si delat možný problém...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]