Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechci mit napsane na sebe auto

Od: naivni® odpovědí: 43 změna:
Nevim si rady,tak jestli mi nekdo muze pomoci prosim.Jsem hloupa a nechala jsem si jistemu znamemu na sebe prepsat jeho auto s tim,ze on s nim bude jezdit a kdyz by prisla naka pokuta za parkovani,tak vzdy prijde,da mi penize a ja to zaplatim.Doposud to vzdy zaplatil,ale neustale ho musim nahanet,bud mi nebere telefon nebo slibi,ze prijde a pak neprijde.Takze pokuty jsou po splatnosti a me narusta dluh.Proste je to s nim tezke ho prinutit,aby prisel,protoze kdyz uz prijde ke me,tak mi penize na to da,jenze to mi je na nic,kdyz uz to je po splatnosti.Proste jsem uz na nej nastvana a chci,aby odhlasil ode me to auto a nasel si na to jinou blbku,jenze furt mi jen lze,ze prijde a nic.Jak to mam prosim udelat,kdyz nemam ani technicak,ani klice,proste nic,to auto odhlasit?Jen priblizne vim,kde bydli a tam i obcas parkuje,takze bych mu vzala treba SPZ?nebo nahlasila jako kradez auta?prosim poradte,predem dekuji

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Jste tedy v dokladech k vozidlu psana jako majiel i provozovatel?

Rada s depozitem znacek je osemetna, pac vozidlo bez znacek nema co delat na pozemni komunikaci a problemy pujdou za vami.

Pohrozte mu, ze pokud to nebude okamzite resit, ze provedete nasledujici kroky a ze nasledne na policii podate oznameni trestneho cinu neopravneneho uzivani cizi veci.(Hlavne ne kradez.)

1. prihlaste se na svuj portal obcana, kde zjistite VIN vozidla (a SPZ)

2. Jdete na urad a zazadejte o vydani noveho prukazu k vozidlu z duvody ztraty dokladu - do zadosti se vyplnuje prave VIN a SPZ.

3. Zavolejte znamemu, ze ma neplatny doklad a at to tedy s vami prijede vyresit. Do Te doby pri jakekoliv pokute ho nahlasujte jako ridice.

4. pokud nezareaguje, skutecne tyto kroky realizujte. Kdyz uvidi, ze jednate, velmi pravdepodobne se bude chtit vyhnout podavani vysvetleni na policii a mohlo by ho to presvedcit k jednani.

Po celou dobu si kontrolujte, ze je placeno povinne ruceni. Pokud neni, sjednejte ho.

*palec* s tím depozitem jsem si neuvědomil že to může být v sumáru problém tazatelky!

hodnocení

4x

já bejt váma přestanu ho nahánět a pod rouškou tmy mu seberu z auta spz a necham ho at se vycuká at si to přepíše a vše zaplatí jinak bych snim k přepisu nešel

samozřejmě za žádnou cenu bych nepřiznal že v tom mam prsty *cert*

hodnocení

Na to se o vikendu chystam,tak mi drzte palce

asd1
hodnocení

1x
Když mu mimozemstani (ty ne!) cornou značku, tak bez tebe novou nedostane=nemůže jezdit.
Ale nejdřív se poda žádost o zapsání změny vlastníka + poplatek+dluhy za pokuty včetně úroků. Pokud není EK mladší 1 rok, tak ještě předtím udělat evidencku.
Nový RZ si pak už zařídí sám.
Pokud nemas pisemnou kupni smlouvu ze je vlastnik, tak si over jestli to je pojištěný, aby tě nenahanela CKP...
lolko

Dobrý no holka neví jak dostat peníze za pokuty a myslíte si že umí sundat značku, dokonce ukrást? Lol

Je problém aby to uďelal třeba přítel?
hodnocení

Pritele nemam,ale snad to se mnou pujde nekdo udelat.Jenze dnes jsou vsude kamery,tak se taky bude kazdy bat,tak doufam,ze se mnou do toho nekdo pujde.

paveldvorak
hodnocení

0x

Existují firmy, které se za peníze nechají zapsat jako provozovatelé...stačí využít jejich služeb

hodnocení

0x

Máte s dotačným písemnou smlouvu? Máte ORV II-Technický průkaz u sebe?

Pokud nemáte písemnou smlouvu, jen na hubu a máte doklady auta-dojděte k autu sundejte si RZ a dejte do depozitu (200kč. ). Až se pak ozve sdělte mu, že dřív nebudou dokud se nezapíše Změna z Vás na jeho osobu!

hodnocení

Moc vam dekuji za vase rady,ale ja tomu moc nerozumim,tem zkratkam atd.Ja nemam ani ridicak a nikdy jsem ho memela a jeste k tomu jsem uplny laik v tomhle vsem.Co jediny vim,je,ze jsem vlastnik auta,mam ofocenou nakou karticku osvedceni o registraci vozidel,kde jsem psana ja.Nejak jsem nepochopila,ze mam jit na urad a nahlasit,ze chci novy doklad,ptz VIN auta znam,ale jaky doklad?Ridicak nemam,ani zadny technicak,pouze stary technicak jen ofoceny se starymi znackami,ptz nedavno jsme delali nove,ptz jednu nekde ztratil.Kdyz si to uvedomim,tak to prisel a ani jsem mu nemusela volat,ptz.bez toho by jezdit nemohl.Ja uz jsem zoufala,ja uz to vidim,jak mi budou chodit exekuce a samy placeni.Ja vubec temhle vecem okolo auta fakt nerozumim,tak se omlouvam,ze vasim odpovedim z poloviny rozumim.
jaj*
Najdete k autu vše co máte, pokud něco chybí, tak na registru vydají nové techničáky, bylo by to jako ztráta. Domluvíte s řidičem nějaký čas kdy se sejdete na registru, nebo od něj vezmete plnou moc, že vás zplnomocňuje k jednání na registru. Vezmete papír, změna majitele a provozovatele, zaškrtněte změna provozovatele, vypíšete ho tam a pokuty budou chodit k němu. Nevím jestli budete potřebovat evidenčku, to by měl někdo napsat, asi bude potřeba zelená karta.
"Najdete k autu vše co máte, pokud něco chybí, tak na registru vydají nové techničáky," Toto již netřeba-mají v elektroncké podobě (nalezne se zde : dataovozidlech.cz/... ) Jedině sepsat žádost ZMĚNY , dá se v klidu domova stáhnout a vyplnit ( mdcr.cz/... ) a poté předložit s vlastním dokladem totožnosti + spr poplatkem za ztrátu ORVI. Ještě jak je to s technická nebo evidenční kontrolou se zase dá zjistit doma od PC a pak se také hned ví zda je třeba nová či nikoliv Evidenční. odkaz : kontrolatachometru.cz/... stačí opět jen VIN.
jaj*
Elektronický techničáky jsou jen když se nic nedělá s autem na registru. Takže klidně může mít techničák u sebe, babička má taky techničák u sebe, ale když se jde na registr tak ho stejně musí vzít a oni si ho tam nechají. Oni je vybírají posledních pár měsíců.

Jaj přečetl jste si celé vlákno?! Nebo nerozumíte čtenému textu?!

Tazatelka nemá mimo kopie doklady-ORV 1 má osoba používající auto a zřejmě má i ORV II . Prote je zapsaná v registru nepotřebuje již papírový doklad ...

hodnocení

Ja jsem asi jen zapsana v tom ORV ale tu karticku ma on u sebe.on ma proste vsechno u sebe.No jsem tak blba,ja mu jen chtela pomoci a vubec jsem nevedela,co to vsechno obnasi.

hodnocení

To nema cenu se s nim vubec domlouvat pred registrem,ptz on by rekl,ze tam bude a neprijde tam,takhle to dela casto.nehlede na to by mi musel vzit telefon.a pochybuju,ze mi bude davat jeste plnou moc jako provozovatel.
auta

Napiš mu tuhle SMS:

" ve 13:00 na registru vozidel a dones mi 3000,- (zitra to bude už 6000). Jinak nahlásím ztrátu SPZ a nové RZ dam do depozita a dojezdíls zmrde."

To vas nenapadlo? Na co měnit ORV když údajně není potřeba? Leda k vydání novych SPZ?

re4zon
Aneb jak z pokut udelat prokazatelne vydirani. Super napad *palec*
auta

Nemachruj když prokazatelně nevíš o čem mluvíš:

§ 175 Vydírání

(1) Kdo jiného násilím, pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy nutí, aby něco konal, opominul nebo trpěl

zaplatit dluhy když mám Paky, tak to není vydírání, ty květinko!

Když zaměstnavatel řekne zaměstnanci, jestli nepřijdeš do práce tak máš padáka, tak to je zřejmě taky vydírání :) Ach Jo! Chlap se v bábu obrací...

Je mi jasný, že teďka začneš tvrdit, že zmrd, který neplatí ani pokuty, které slíbil že bude platit, utrpí těžkou újmu, když do doby, než zaplatí škody a na sebe přepíše vozidlo, nebude moci jezdit :))0

re4zon
A, pan ma za sebou jiste stovky trestnich rizeni, ze tak zasvecene hovori. Ze si umis najit citaci ze zakoniku jeste neznamena, ze tomu rozumis, moulo. Vzit nekomu znacky je jedna vec, predem se k tomu priznat a jeste hrozit navysovanim financnich pozadavku, to je jiny level. Ale co, hlavne ze jsi frajer, k tomu mozek netreba.
auta

Nic brát nebude, zařídit si nový značky a ty dá do depozita. Vyzkoušenou uděláno funguje. Ano mám za sebou desítky řízení, zejména občanskoprávních, s podobnými vychcánky...

ps: je nesmysl, že by ta holka, která neumí do 5 počítat, někde kradla značky. Proto ráda byla, nahlásit ztracené, vložit do depozita, samozřejmě až po důrazné Výzvě tomu zmrdovi.

Pokud on by chtěl škodit, Jak by to asi vypadalo, jak by asi to policie řešila, v první řadě by se ptala, čí je to vozidlo, a proč to vozidlo provozuje na ní jako bílého koně. Nemyslím si, že by to byl takový hňup a běžel s tím na vydíračku. Jako sorry ale když mi někdo bude působit škodu, nebude brát telefon, a já nebudu mít chuť ho nahánět, tak si dobře promyslím co mu napíšu, aby to nebylo možno použít proti mě přímo v trestním zákoníku, a ten můj text nějak proti mě nemůže být použit!

Prostě se jeví výhružně ale nic v něm není skutková podstata tam se nenachází. To je úplně podobný vtípek jako když někomu napíšu že jestli se ke mně přiblíží tak vlastním zbraň a neváhám ji použít. Hlupáček poběží na policii že jsem mu vyhrožoval, no ale zbraň vlastní přece každý :)

Některé rady mi tady připadají ne jako ze života, ale jako zkrátka nepravděpodobné neproveditelné nereálné knížecí rady.

hodnocení

Myslim,ze jediny reseni jak ho donutit k nakemu jednani je,ze seberu ty spz,ptz telefon mi nezveda a na sms mi obcas odpovi jako ze prijde a stejne nic.

Kdyz mu seberete znacky, tak pokud jde o nejakou plecku za par korun, tak to proste necha stat jak to je a problem budete mit vy, pac vase auto parkuje na verejne komunikaci bez SPZ.

Pokud tedy nemate stoprocentni jistotu, ze ho to donuti jednat, tak je to nestastne reseni. Pokud vite, ze donuti, pak to zkusit muzete. Par dni bez znacek auto na ulici nejspise s trochou stesti prezije bez povsimnuti (zalezi, kde stoji).

-

Jak jsem psal vyse, pohrozte mu, ze si nechate vystavit novy ORV za ztraceny (ten, ktery ma on) a pokud to nepomuze, ze se obratite na policii kvuli neopravnenemu uzivani cizi veci.

Nic jineho zatim delat nemusite a ani na zadny urad zatim chodit nemusite. To az podle toho, jak na tuto pohruzku zareaguje.

jaj*
Nesmíte asi z auta brát značky, myslím že je nesmíte ani dát jako ztracené. Snad jen nahlásit na policii, že jste auto půjčila a že ho nechce vrátit, že je vaše, a půjčit ho jen když bude změněný provozovatel.

...že jste auto půjčila a že ho nechce vrátit, že je vaše,...ale to je lež!

re4zon
Nejlepsi by bylo, kdyby se mu znacka nevratne a vyrazne poskodila, treba na ni omylem prochazejici delnik chrstne neodstranitelnou barvu. S tim se jezdit nesmi, ale na silnici to stat muze. Takze pan bude muset naklusat a nechat si vydat znacky nove. Coz samozrejme bez prepisu pani provozovatelka nedovoli.

re4zon,

ale to se občas stane, že značka není čitelná, páč vandal jí poškodil, když se mu jí nepodařilo ukrást. Máte naprostou pravdu.

asd1

To dělaj ti mimozemšťani, berou si je jako suvenýr podobně jako my škeble od moře. Ale maj malou sílu tak to někdy jen ohnou a nechaj, nebo si utrhnou jedno číslo. Na lepší uvolnění to někdy postříkaj speciálním barevným sprejem, nebo si jen mimozemským dlátkem oškrábou trochu barvy a pak si to daj do přesýpaček.

Depozity, ztracený techničáky atd. pokud může prokázat že to je jeho nedoporučuju, hrozí náhrada škody za náhradní auto. Křivý obvinění z krádeže nebo vydírání podobně + trestný čin.

resitel

To řeší ta výzva: přepiš to auto na sebe do 7 dnů a i vrať dluh, jinak ho beru za své a hlásím ztracené (spz a orv).

To není ani výhrůžka, ani nic nelegálního, pouze legální obrana! Nevím, co to tu rozvíjíte o mimozemšťanech A ještě navádí k tomu, aby s sebou k páchání škody přibrala další osobu :))

Buď jsi holkám nechal poradit od někoho, kdo má za sebou nějaký zkušenosti, anebo holt půjde do rizika pomocí rád internetových pohádkářů, kteří v životě žádný auto neodstavili Nebo se i báli vypustit ventilek

hodnocení

Dobre,dekuji moc.Zkusim nejdriv to s tema SPZ,ptz.vim,ze to auto urcite potrebuje.A pletka to neni.tak doufam,ze se potom ozve.A kdyz bych sla nekam na ten urad si zazadat o to nove ORV,tak to by mi udelali,kdyz nemam k tomu zadne doklady?Pouze jsem jako majitelka.
Ano..Dají- vystaví vám nový a ten co má u sebe bude neplatný..Bohatě by stačilo, když mu napíšete, že jste auto-respektive doklady UŽ DALA DO DEPOZITU! A ať s tím teda NEJEZDÍ ! Pochopitelně to nebude pravda,ale on nemá jak zjistit,že mu tím jen hrozíte.Uvidíte jak bude nejednou rychle spolupracovat..Bude vas opět oblbovat a slibovat..Jste v nevýhodě, když nemáte někoho, kdo by to s vámi dotáhl do konce..Nechte si s ním sepsat smlouvu,že auto jste mu darovala třeba! Ať máte aspoň toto! Rád to podepíše, když si bude myslet,že doklady jsou v depozitu a jeho doklady včetně značek jsou nahlášeny jako ztracené..Až tomuto uvěří a smlouvu budete mít v ruce,tak mu řekněte, ať sežene jinou oběť, na kterou si to může přepsat..Pak to s pomocí někoho znalejšího dotáhnout do konce..Držím palce

Má to jak zjistit. Normálně to uvidí na webu dataovozidlech.cz

hodnocení

0x

Pokud přijde pokuta, tak ji neplaťte a na policii oznamte, že řídil on a pokuta půjde za ním.

a on sdělí, že neřídil, že se osoba zapsaná v techničáku ...

co bude dále?

resitel

Mohla by na to jít jinak, oznámit, že on je majitel a on řídil.

Tak ať sdělí že není majitel, a pak legálně může nahlásit krádež vozu :) Ale proč, když stačí nahlásit ztracené SPZ. A oni už si chlapečka vychutnají policisté. Ani bych mu to neoznamoval, ale co bych mu oznámil, výzvu, kterou jsem uvedl výše. Pak mi hrozí naprosto nic.

řešitel-obsílka přijde osobě psané v ORV, tato nahlásí-"řidil XY bydlíci ve L"hotě č.5." potud je to ok. Ale osoba XY ze Lhoty 5 sdělí "dané vozidlo jsem neřídil!" Co pak co se stane? obsílka se vrátí na osobu v ORV a tam stejně bude muset platit takže když se viník nepřizná, objektivní vina jde za osobou z ORV Jinak to nevyřešíte jedině osobu XY nějak legálně donutit ji zaplatit !

resitel

Nevím, s ohledem, že používám ochranné prostředky se mi to nestalo, a to obsílku jsem viděl jenom jednou a tam bylo zřetelná fotka, tak z fotky vidím kdo řídil ne? Takže navrhnu pro obranu důkazní prostředky - fotka z registru obyvatel porovnat s osobou za sklem.

Případně to nechám jít do správního řízení a tam tu situaci vysvětlím. Nevím jak by to dopadlo přiznávám. Mít tam mě, tak by to asi nakonec odložili, bohužel. Mám rozlišení je to několik přestupkové řízení s městy a města prohrávají odvolání. Ti úředníci neumí ani kvalifikovaně napsat rozhodnutí.

Ti úředníci neumí ani kvalifikovaně napsat rozhodnutí****jak kde, mají na to právní oddělení a osobně již znám několik šikovných řidičů, co chtěli vyběhnou s úřady, ale pohořeli.

hodnocení

Jenze me vetsina pokut chodi za spatne parkovani a tam je fotka jen auta.Vim jen jak se jmenuje a kde prechodne bydli,trvale bydliste ma urcite jinde.Ale dobry napad s tim,ze az mi prijde pokuta,tak tam odepisu,ze tam jsem neparkovala ja ale on.

A když víte, kde bydlí, umíte to vozidla na parkovišti najít, zdali není nějak odřené, nebo mu něco nechybí? Třeba zrcátko, nebo značka, či poklička na kolech?

hodnocení

A k cemu mi to bude?to mi nadchazejici pokuty nezaplati.Ale vcera mi prisla dalsi pokuta za parkovani,tak jsem ho tam napsala,jenze tam chteji,at vyplnite cislo bud obcan.prukazu nebo ridic.prukazu,pak jeho trv.bydliste a ja znam jen to jeho jmeno a datum narozeni.tak jsem to tedy odeslala,ale pichybuju,ze jim to bude stacit

Proto poslechněte rady, některých poradců.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]