Nejste přihlášen/a.
Jste tedy v dokladech k vozidlu psana jako majiel i provozovatel?
Rada s depozitem znacek je osemetna, pac vozidlo bez znacek nema co delat na pozemni komunikaci a problemy pujdou za vami.
Pohrozte mu, ze pokud to nebude okamzite resit, ze provedete nasledujici kroky a ze nasledne na policii podate oznameni trestneho cinu neopravneneho uzivani cizi veci.(Hlavne ne kradez.)
1. prihlaste se na svuj portal obcana, kde zjistite VIN vozidla (a SPZ)
2. Jdete na urad a zazadejte o vydani noveho prukazu k vozidlu z duvody ztraty dokladu - do zadosti se vyplnuje prave VIN a SPZ.
3. Zavolejte znamemu, ze ma neplatny doklad a at to tedy s vami prijede vyresit. Do Te doby pri jakekoliv pokute ho nahlasujte jako ridice.
4. pokud nezareaguje, skutecne tyto kroky realizujte. Kdyz uvidi, ze jednate, velmi pravdepodobne se bude chtit vyhnout podavani vysvetleni na policii a mohlo by ho to presvedcit k jednani.
Po celou dobu si kontrolujte, ze je placeno povinne ruceni. Pokud neni, sjednejte ho.
Dobrý no holka neví jak dostat peníze za pokuty a myslíte si že umí sundat značku, dokonce ukrást? Lol
Jaj přečetl jste si celé vlákno?! Nebo nerozumíte čtenému textu?!
Tazatelka nemá mimo kopie doklady-ORV 1 má osoba používající auto a zřejmě má i ORV II . Prote je zapsaná v registru nepotřebuje již papírový doklad ...
Napiš mu tuhle SMS:
" ve 13:00 na registru vozidel a dones mi 3000,- (zitra to bude už 6000). Jinak nahlásím ztrátu SPZ a nové RZ dam do depozita a dojezdíls zmrde."
To vas nenapadlo? Na co měnit ORV když údajně není potřeba? Leda k vydání novych SPZ?
Nemachruj když prokazatelně nevíš o čem mluvíš:
(1) Kdo jiného násilím, pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy nutí, aby něco konal, opominul nebo trpěl
zaplatit dluhy když mám Paky, tak to není vydírání, ty květinko!
Když zaměstnavatel řekne zaměstnanci, jestli nepřijdeš do práce tak máš padáka, tak to je zřejmě taky vydírání Ach Jo! Chlap se v bábu obrací...
Je mi jasný, že teďka začneš tvrdit, že zmrd, který neplatí ani pokuty, které slíbil že bude platit, utrpí těžkou újmu, když do doby, než zaplatí škody a na sebe přepíše vozidlo, nebude moci jezdit )0
Nic brát nebude, zařídit si nový značky a ty dá do depozita. Vyzkoušenou uděláno funguje. Ano mám za sebou desítky řízení, zejména občanskoprávních, s podobnými vychcánky...
ps: je nesmysl, že by ta holka, která neumí do 5 počítat, někde kradla značky. Proto ráda byla, nahlásit ztracené, vložit do depozita, samozřejmě až po důrazné Výzvě tomu zmrdovi.
Pokud on by chtěl škodit, Jak by to asi vypadalo, jak by asi to policie řešila, v první řadě by se ptala, čí je to vozidlo, a proč to vozidlo provozuje na ní jako bílého koně. Nemyslím si, že by to byl takový hňup a běžel s tím na vydíračku. Jako sorry ale když mi někdo bude působit škodu, nebude brát telefon, a já nebudu mít chuť ho nahánět, tak si dobře promyslím co mu napíšu, aby to nebylo možno použít proti mě přímo v trestním zákoníku, a ten můj text nějak proti mě nemůže být použit!
Prostě se jeví výhružně ale nic v něm není skutková podstata tam se nenachází. To je úplně podobný vtípek jako když někomu napíšu že jestli se ke mně přiblíží tak vlastním zbraň a neváhám ji použít. Hlupáček poběží na policii že jsem mu vyhrožoval, no ale zbraň vlastní přece každý
Některé rady mi tady připadají ne jako ze života, ale jako zkrátka nepravděpodobné neproveditelné nereálné knížecí rady.
Kdyz mu seberete znacky, tak pokud jde o nejakou plecku za par korun, tak to proste necha stat jak to je a problem budete mit vy, pac vase auto parkuje na verejne komunikaci bez SPZ.
Pokud tedy nemate stoprocentni jistotu, ze ho to donuti jednat, tak je to nestastne reseni. Pokud vite, ze donuti, pak to zkusit muzete. Par dni bez znacek auto na ulici nejspise s trochou stesti prezije bez povsimnuti (zalezi, kde stoji).
-
Jak jsem psal vyse, pohrozte mu, ze si nechate vystavit novy ORV za ztraceny (ten, ktery ma on) a pokud to nepomuze, ze se obratite na policii kvuli neopravnenemu uzivani cizi veci.
Nic jineho zatim delat nemusite a ani na zadny urad zatim chodit nemusite. To az podle toho, jak na tuto pohruzku zareaguje.
re4zon,
ale to se občas stane, že značka není čitelná, páč vandal jí poškodil, když se mu jí nepodařilo ukrást. Máte naprostou pravdu.
To dělaj ti mimozemšťani, berou si je jako suvenýr podobně jako my škeble od moře. Ale maj malou sílu tak to někdy jen ohnou a nechaj, nebo si utrhnou jedno číslo. Na lepší uvolnění to někdy postříkaj speciálním barevným sprejem, nebo si jen mimozemským dlátkem oškrábou trochu barvy a pak si to daj do přesýpaček.
Depozity, ztracený techničáky atd. pokud může prokázat že to je jeho nedoporučuju, hrozí náhrada škody za náhradní auto. Křivý obvinění z krádeže nebo vydírání podobně + trestný čin.
To řeší ta výzva: přepiš to auto na sebe do 7 dnů a i vrať dluh, jinak ho beru za své a hlásím ztracené (spz a orv).
To není ani výhrůžka, ani nic nelegálního, pouze legální obrana! Nevím, co to tu rozvíjíte o mimozemšťanech A ještě navádí k tomu, aby s sebou k páchání škody přibrala další osobu )
Buď jsi holkám nechal poradit od někoho, kdo má za sebou nějaký zkušenosti, anebo holt půjde do rizika pomocí rád internetových pohádkářů, kteří v životě žádný auto neodstavili Nebo se i báli vypustit ventilek
Mohla by na to jít jinak, oznámit, že on je majitel a on řídil.
Tak ať sdělí že není majitel, a pak legálně může nahlásit krádež vozu Ale proč, když stačí nahlásit ztracené SPZ. A oni už si chlapečka vychutnají policisté. Ani bych mu to neoznamoval, ale co bych mu oznámil, výzvu, kterou jsem uvedl výše. Pak mi hrozí naprosto nic.
řešitel-obsílka přijde osobě psané v ORV, tato nahlásí-"řidil XY bydlíci ve L"hotě č.5." potud je to ok. Ale osoba XY ze Lhoty 5 sdělí "dané vozidlo jsem neřídil!" Co pak co se stane? obsílka se vrátí na osobu v ORV a tam stejně bude muset platit takže když se viník nepřizná, objektivní vina jde za osobou z ORV Jinak to nevyřešíte jedině osobu XY nějak legálně donutit ji zaplatit !
Nevím, s ohledem, že používám ochranné prostředky se mi to nestalo, a to obsílku jsem viděl jenom jednou a tam bylo zřetelná fotka, tak z fotky vidím kdo řídil ne? Takže navrhnu pro obranu důkazní prostředky - fotka z registru obyvatel porovnat s osobou za sklem.
Případně to nechám jít do správního řízení a tam tu situaci vysvětlím. Nevím jak by to dopadlo přiznávám. Mít tam mě, tak by to asi nakonec odložili, bohužel. Mám rozlišení je to několik přestupkové řízení s městy a města prohrávají odvolání. Ti úředníci neumí ani kvalifikovaně napsat rozhodnutí.
Ti úředníci neumí ani kvalifikovaně napsat rozhodnutí****jak kde, mají na to právní oddělení a osobně již znám několik šikovných řidičů, co chtěli vyběhnou s úřady, ale pohořeli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.