Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyšší auto na kratší trasy

Od: dexolus® odpovědí: 11 změna:

Ahoj, předběžně řešíme s otcem jaké další auto vybrat. Už by chtěl asi něco vyššího. Nemusí být přímo SUV ale něco vyššího už by vzhledem k věku taky bral..

Určitě by to měl být benzín a ideálně nepřímý vstřik. Jezdí s tím 80% město nebo krátké trasy do 10km max. Občas to samozřejmě protáhne dál ale nejvíc to auto bude jezdit po městě a okolí.

Má někdo nějaký tip? Relativně se mu líbí Hyundai IX 35 1.6 GDI ale co jsem koukal tak je to přímý vstřik.. Opravdu je to takovej strašák nebo přežije městský provoz?

Díky.. :)

doplněno 27.05.24 08:00:

Jinak mi došlo že jsem mohl napsat nějakou cenovku... Čím novější tím lepší. Okolo 200 000..

doplněno 27.05.24 09:12:

Co se teď koukám tak jsem narazil že v pohodě mi mohla být Mitsubishi ASX 1.6 86kw. Nějaké zkušenosti? Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Mám C-MAX v automatu a plná spokojenost.
hodnocení

Taky přichází v úvahu.. Duratecy by měli být ok vím že tehdy jsem pokukoval po mondeu což by měli být stejné motory :) dík

cl
hodnocení

2x
Renault Captur 0,9tce.
hodnocení

Díky, taky by mohla padnout volba.

hodnocení

2x

U nás je vyšší auto nutností, protože jsme dlouháni a krom toho vozíme tchána, kterému je 84 a do normálního osobáku se nedokáže pořádně posadit. Taky jsme řešili i městské poskakovadlo, nakonec jsme koupili IX20 . Máme jej už 5 let a je s ním jen spokojenost, dobře se do něj sedá, i já se svými 205 cm se do něj naskládám v pohode.

Krom toho - před ním jsme měli C-Maxe, to bylo taky moc fajn auto, ale podlehl, chudák borcovi z Prahe, co odignoroval dopravní značku P6

hodnocení

Díky, otec vozí také jeho rodiče občas takže i proto vyšší.. :) IX20 na něj nejspíš bude malá protože občas převáží věci. Ale dala by se zvážit díky :)

paveldvorak
hodnocení

0x

na krátké trasy a vyšší, jedině jaris kross

asd1
Proč jedině? Za mne do města panda. Dobrý výhled příjemný motor všude se vejde nikdo to neslohne, levný a vcelku spolehlivý auto... Naseda se jak na židli, takže pro starší lidi ideální...
hodnocení

Tak Yaris cross se mi líbí dost, ale to se jaksi nevejde do rozpočtu :)

Panda super tu jsme teď brali mámě, ale otec bude chtít něco většího kvůli převážení věcí.. :)

hodnocení

0x

Za mě Fiat Panda. Měla jsem ho spousty let a nikdy problém. Jezdil v něm i můj 2metrový syn a je v něm překvapivě moc místa- vepředu. vzadu pouze pro děti-málo místa na nohy. Do města a na krátké trasy nemá konkurenta. Kdybych nepotřebovala větší kufr na inv. vozík pro muže tak bych se ho nevzdala. S malých vozů do města a "okolo komína" doporučuji ...

hodnocení

Pandu už máme doma, ale otec chce něco většího kvůli občasnému převážení, děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]