Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hučí nám auto

Od: chelsi* odpovědí: 13 změna:

Ahoj, máme Opla Astru a když jede víc jak 80km/h tak hučí, myslely jsme, že to jsou ložiska, ale v servisu řekli, že ne. Měli tam oblepený celý auto, jestli třeba někde není škvíra a neválo tam, ale nepřišli na to, co by to mohlo být, tak pořád jezdíme a hučíme, nevíte co to?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Ahoj, musíte napřed zjistit odkud to hučení jde. Může jít i z převodovky. Píšete když jede přes 80km. Máte 5-ti kvalt nebo 4- kvalt. Pokud 4- rychlostní tak to je převodovkou. Hučí jen když jedete na 4-tý rychlostní stupeň?

erikch*

jen tak pro doplnění-všechny Astry od začátku výroby(09/91),včetně základní 1.4 55kW,měly 5-ti kvalt...jinak pojem "hučení" by chtělo trošku lokalizovat(zepředu,odspodu,zezadu ap.),aby se bylo od čeho odrazit...

ar*
hodnocení

0x

Předpokládám , že na autě nemáte zahrádku nebo příčníky mezi hagusama. Je taky potřeba zjistit jestli to hučí i když v té 80ce vyřadíte a jedete na volnoběh. Jaké máte pneu, nemáte na dojetí zimáky?

michal958*
hodnocení

0x

a nemate na aute nahodou jeste zimmni kola,? ja mel na aute zimáky na zadku a byl ti hukkot desnej pri nejke 80 km/h ,jinak hučení muze deklat dalsich 30 veci, ložiska kol, prevodovka ajn

chelsi*
hodnocení

Hučí to u spolujezdce, jakoby od kola, ale nevim nu. Já se v tom nevyznám, ale jen tak pro informaci, kdybyste někdo měli zkušenost. Zkusím to máti říct s tím vyřezením a zeptám se na ty zimáky. Zahrádku nemáme a počítám, že ani to druhý ne :D Díky za odpovědi.

vgjoj

Ložisko v kole, je cítit na volantu, vrčení se při zatáčce mění (pravé kolo většinou vrčí v levé zatáčce), víc je znát na hladkém asfaltu? Pokud to sami nenajdete rychle, tak je lepší nechat svézt mechanika - může vám to zachránit korunky za větší opravu ;)

Zkontrolujte i tlak v gumách, podhuštěná hučí

chelsi*
hodnocení

No v servisu to bylo a vrátili nám to s tím, že tam nic nenašli. Tak nevím nu. A matka se na mě tváří, jak kdyby to vůbec nebyla moje věc, že tam něco hučí, pak se někde vybouráme nebo co a což, já nechci ležet v nemocnici*vezen*

erikch*

nejlepší bude nechat svézt někoho,kdo se v autech "hrabe" -takhle těžko říct,jinak ložisko(pokud hučí ono)by se zvýšeným třením zahřívalo-zkuste po chvíli jízdy (cca.10minut)zastavit a sáhnout na poloosu-ta středová matice(velká)uprostřed kola-a to jak na jedné i druhé straně-nejste-li si jist podle zvuku,tak podle abnormálního tepla hned víte...,tolik k ložiskům.O brzdách(brždění)jste se nezmiňoval,takže asi o.k. Další věcí může "hučet" převodovka-řazení jde zlehka,bez odporu a jakoby kovových zvuků...?A jeho toho víc...,fakt asi nechte někoho,kdo se kolem aut pohybuje,svézt...

chelsi*
hodnocení

Oki, děkuju. Jinač, jsem holka :D Zkusím to máti navrhnout ;)

erikch*

tak to se omlouvám-kdybys měla nick třeba "saša"-hned bych věděl...,no pokus o vtip,ale omluva platí...

jcnbnm

Kdyby měla "Saša" , tak já bych teda nevěděl ;)

Ať neodbíhám od tématu - několikrát mi vrčelo ložisko a přitom se nehřálo. Spíš se mi přehřívalo kolo od zarezlých prasátek (brzd. destičky se špatně vrací)

erikch*

saša jakože Saša...*smich*,jinak pokud přestanou "kluzné" plochy ložiska "klouzat"-čili se začnou třít(a zvýšeným třením vzniká ,mimojiné,teplo),tak je ložisko na své cestě do důchodu...Hodně zjednodušeně řečeno,když není teplo(a jiné,např. mech.destrukce ap.),tak je ještě ložisko o.k. Ono všeobecně-jakmile něco rotujícího má větší teplotu než normální-je něco špatně...

chelsi*
hodnocení

Však dobré;) Už se mi to párkrát stalo :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]