Dobrý den prosím vás o radu máte představu kolik může takstát oprava tohoto škrábnutého lemu blatníku je to Opel Corsa třídveřový. Holka se nevlezla v podzemní garáži v mezi sloupy, děkuji
Předpokládám, že to nebude první ani poslední "škrábnutí" vaší dcery..Pokud do toho nechcete cpát nesmyslně moc peněz, což je asi zbytečné..Tak bych zvolil nejjednodušší a nejlevnější cestu.Překytovat a stříknout.Pak už záleží jen kde a u koho.Ceny jsou hóódně různé.Objet pár dílen a ptát se.A kecy, že to bude reznout a loupat se atd..nevěřte tomu..Pár let to vydrží a lak to má koukám kvalitní..není to až na plech. Stejně to dcera orve zase jinde..
Zbytečnost..proč? Řezat a vařit je větší blbost než to jednoduše kytnout a stříknout.Není to veterán ani nic investičního..Městské prdítko na naučení pro začátečníka..Obouchá to za týden zase..Lepší si prachy za každou takovou opravu hodit do kasičky a pak koupit jiné auto- až se naučí parkovat samozřejmě
007cz
Naomítat tmelem to jde také. Bohužel to někteří takhle dělají.
Samozřejmě je to trochu cuňárna, ale oni by to v servise stejně neudělali líp než píšu...Vážně si někdo myslí, že je lepší uřezat celý vařený blatník a vařit tam nový? Já bych to nedělal snad ani kdybych měl to auto nové..Rozhodně néé kvůli tomu, co je na fotce.A stejně to už neprodají za rozumné peníze..stejně to slečna omlátí kolem dokola..Ale jestli chtějí nový blatník, tak prosím..jejich auto
007cz
Lem mám výměněný za dvě hodiny, řezáním a svařováním bych nikoho nestrašil, je to běžná plnohodnotná oprava. Je pravda, že se majitel se musí rozhodnout sám, buďto čunárnu nebo opravu.
Já zas vaření, pokud není nutný, nemám rád. Už tam pak není pozink, zevnitř se to těžko plnohodnotně zakonzervuje a jednou to prostě začne hnít.
007cz
Jednou začne hnít všechno. Ošetřit se to dá lépe než ten slavný pozink.
asd1
Ošetřit se to dá. Akorát na 99% se na to vybodnou nebo jen fouknou nejaky vosk prip.asfalt, takže to vařený vyhnije ven za dva roky a můžeš varit znova za další minimálně desítku. Na estetiku bych se vykašlal,ani to nekytoval, jen odmastil a striknul sprejem aby to nerezlo. Ostrý hrany to nemá a aspoň to nebude lákat zloděje. Sundat nadkoli a ošetřit i zevnitr+striknout i dutiny
Jenźe předpokládám přední, tedy vyměnitelný díl. Navíc za tu cenu mu tam museli dát tenkou rezavějící Čičinu, kterà v lepším případě prorezne za 2..3 roky. Vhodné tak na dojetí, nebo okamžitý prodej.
Ona ta výdrž záleží, jak se plech před montáží ošetří. Nedávno jsem tu někde vzpomínal, jak u formana přední blatníky byly přes veškerou péči nahoře skrz po asi 10 letech. Nahradil jsem je nejakejma (tenkrát) za 7 stovek, ze kterých bylo peklo dostat údajně transportní zakladovku. Odrezovač, pak jsem je nastrikal Synorexem, na to zevnitř Tlumex a zvenku akrylovej sprej a když šlo auto po dalších asi 13 letech do hutí, začínala jen povrchovka na skrablym lemu.
Na počkání do spreje to namíchá i Čech..Kupuju to taky..Stačí opravdu trochu kytu a odstín namíchat do spreje..Pak to musí aplikovat alespoň trochu zručný člověk a ze dvou metrů nikdo nic nepozná..Když se netrefí slečna mezi sloupky nebo cokoliv s tak malým autem,tak je vlastně jedno, jak se to opraví
No, škrábnutí je něco jiného, tohle je slušně deformovaný. Ale to se ženským, včetně té mé, občas stává, že při manévrování s tak rozměrným autem, jako je Corsa, nebo Fiesta jim skočí z ničeho nic do cesty ten prokletej betonovej sloup. Mrcha jedna ! Ale jsa poučen filmovou klasikou, kde doktoru Skružnému pan Pávek zamítl výměnu blatníku, pokud tedy nebude ten nový gumovej, i já jsem podobně dodrbané auto dovezl k lakýrovi, ten to překytoval a přestříknul. Defekty byly tři - PZ dveře podobně jako ta Micra, LP roh blatníku odrbaný o zeď a ZP roh odřený od bůhví čeho. Vyšlo to někde okolo 5 tisíc i se vším všudy a pixlou barvy, kterou mi dotyčný fachman předával s chápavým úsměvem a slovy ,, Kdyby náhodou v budoucnu...´´
Potvrzuju takovou cenu, za totéž, spíš trochu víc, moji polovičku , když do ní nacouvalo auto na křižovatce, pojišťovna obdarovala 14 litrama. Nárazník jsem sundal, připájel polámaný úchyty, blatník aspoň částečně vyklepal zevnitř a hotovo. Vidět to je (furt se to podobá stavu na fotce), ale u auta, co před 10 lety stálo 25 tisíc a jezdí po Praze ...
Pokud to neumíte líp, tak bych to jen šplíchnul proti korozi a barvou. Bude to výchovné, když holka přijde k autu a připomene jí to, že má dávat bacha.
Můj prvotní odhad byl kolem 10 000 a to mi holky nevěřily, že moc přeháním, ale nějak do toho vrážet nechceme, asi jenom seženu lak a asi to stříknu. S autem jezdí žena a dcera která má chvilinku řidičák, která no moc nejezdí, ale se stalo se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.