Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás,mám takový menší problém s mojí Felicií rv.1996 1.3mpi 50kw čtyřbod.
Problém nastává u dalšího nastartování vozu po neurčité ujete vzdálenosti.Vždy když nastartuji první start za studena,tak chytne krásně,jedu tam kam potřebuji,řekněmě že do obchodu 20km a když se poté k vozu vrátím zhruba za 10min a více,tak startuji strašně utahaně,až nakonec chytne,ale jede mi na 2-3 válce.Nulový tah a je trochu smrdět olej či benzín.(Lambda,svíčky měněny) A takhle vlastně vždy.Asi třikrát se mi to povedlo "opravit" když jsem při rozjedu přidal hodně moc plynu a zase se to srovnalo a jelo to jak má...
Prosím vás tedy o radu.jestli se někdo z vás s tímto nesetkal či bvy mohl poradit
Předem moc děkuji
P.S omlouvám se za špatnou sekci...
1.3Mpi má tuším zapalovací lištu. Lišta je ve stylu Dis zapalování, tedy pálí dva válce na jednou. Tak ze zkušenosti bych typoval na ohřátí lišty a pak špatný chod. Což nneí neobvyklé... Pak by mohl být závada ve vsřiku(vstřicích), ale to bývá měně časté.
A výměna vstřiků je náročná,nebo ji zvládne i laik?
Ano za studena a chvilkovém vypnutí startuje jak má.
No u tesnění pod hlavou je trošku motor zaneřáděný,takže by to klidně mohlo dělat i těsnění?
Já teda nejsem gumidek, ale jestliže motor po zahřátí ztratí tah a dá se to chvilkově spravit přidáním plynu (tj. přidáním více benzinu, více vzduchu), tak se ten výkon motoru po zahřátí někam ztrácí. Otázka je kam a proč jen po zahřátí? Chtělo by to hledat více symptomů této poruchy.
Jak jsi poznal, že jede na "2-3 válce"? Není to spíš tak, že to jen vypadá, že jede na 2-3 válce, ale jede na všechny 4 válce, jenom motor prostě nemá tah?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.