Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna stab. tyček

Od: dexolus® odpovědí: 11 změna:

Ahoj, klepou mi asi stab. tyčky. Při přejezdu nějaký větší díry nic, ale když třeba jedu po štěrkový cestě tak to klepe jak pominutý. Když jsem to měl na nájezdech tak jsem nikde nějakou vůli neodhalil.. Myslíte že to budou tyčky? Případně na co se zaměřit? Jedná se o Honda Civic 2007 sedan 1.8 benzín

Když budu měnit tyčky, dají se vyměnit jen na nájezdech? Jde mi o to že když to dělají na videích tak si rameno zvedají heverem nahoru aby tam tyčku dostali. Nedá se to zvedání ramene obejít tím že to bude stát vlastní váhou na nájezdech? Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x
Dej prst na kloub tyčky a zahoupej autem, vůli ucitis. Podobně jiný čepy.
Ano když jsou obě strany stejně tak stab.není napruzeny a nic prizvedavat nemusíš.
Občas jdou blbě povolit, pomůže pár dní předem uvolnovac a dobře vyčistit závit od rzi např.pilnickem.
Dop.lemforder.
hodnocení

Ahoj, díky zkusím :)

Před výměnou mám v plánu párkrát stříknout. Nechvátám na to a dálky stejně nejezdím takže mám čas :)

Koukal jsem i na kyb, myslíš že je tam takovej rozdíl a vyplatí se lemforder? dík :)

asd1
Můžeš zkusit max menis brzy znova a to jdou uz povolit dobre ;) Mazni zavit.. kyb umí tlumiče, čepy nevím. Hlavně ne delphi a podobný sr.,ty klepou obvykle už po 5kkm. Někdy i levný vydrží docela dlouho,předem to moc nepoznáš..
hodnocení

Vezmu lemforder, rozdíl 100 na dvou kusech a snad bude klid na delší dobu. Dík :)

asd1
Jo a povolovat je lepší se zvedlou jen jednou stranou = napruzenym stab., šroub je opreny o díru,paci se v ní a má menší snahu protocit se. Na pridrzeni je na sroubu ploska nebo dira na inbus.
Na nájezdech je horní šroub schovaný za kolem, moc se k němu nedostaneš.
hodnocení

Díky za radu, tak zvednu jen jednu stranu a uvidím.

Už jsem tady zjistil že jedna strana je šroubem ke kolu. Když jsem pod to lezl naposled asi jsem to nepostřehl nebo si to nepamatoval :)

Díky moc.

hodnocení

Tak já vůli necítím.. *smich* nevím jestli to zkoušet měnit naslepo.. Četl jsem že může klepat i brzdič tak nevím. Vždy to dělá třeba jen na štěrkový cestě nebo na kostkách.. ale když jsme s tím houpali nic neckvalo ani nebylo cítit.. Tyčky vypadají relativně ok (vzhledově) ale auto je zespoda zachovalý celkově..

hodnocení

0x
Výměna stabilizačních tyček je jednoduchá věc pro toho co ví co dělá
Pro toho co neví tak ho to múže i pěkně potrápit
Potřebuješ náký nářadí mnohdy i flexu
Na nájezdech bych to nedělal nák si nedovedu představit jak to chceš dělat bez sundání kola
Prostě zvednout auto kolo dolú
Tyčky povolit nebo říznout flexou
Dát nové
Hever to chce aby sis to případně přizvedl
Stačí ti ten kerym si přizvedneš auto
hodnocení

Tak nějak extra těžkýho na tom nevidím.. :)

Nářadí mám dost..

Tak neříkám že to na nájezdech půjde, jen mě to napadlo jestli by to nebylo lehčí :) přístup by tam relativně byl co si pamatuju..

Stačí málo místa a zarezlá matka co nejde povolit a protáčející se kloubek kerej nejde pořadně chytit a je zaděláno na spoustu sprostých slov *smich*
hodnocení

Já vím, ale já si zanadávám, trošku zařvu a budu zase klidnej *smich* moje nervy už jsem vytrénoval prací na motorce bez místa, takže tohle mě jen tak nevytočí :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]