Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup vozu

Od: domin odpovědí: 12 změna:
Ahoj. Začínám uvažovat o novém, novějším autě. Mám teď Passat Alltrack, 103kw, combi, 260.000km.
Chtěl bych pořídit nové nebo novější auto. Cena by se zřejmě odvijela hodně od toho, za kolik bych prodal stávající auto. Ale když tak zhruba do 500-600.000 Kč.
Chtěl bych určitě opět čtyřkolku, kombi nebo SUV. Jako každý asi, tak nějaké spolehlivé. Nájezd mám ročně okolo 25.000km. Díky všem za rady. Vůbec se v dnešní nabídce nedokážu zorientovat, zejména proto, že mám pocit, že koncernove auta nebo zavedené tradiční značky už svou kvalitou nejsou co bývaly.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Když už uvažujete v úrovni 500-600, šel bych do nového auta. S pořádnou zárukou . My jsme taky před měsícem stáli před výběrem auta v této hladině, měli jsme letité SantaFe a protože jsme s korejským autem byli moc spokojeni, uvažovali jsme o Tusconu. Ale pak mi někdo doporučil Korando - no jeli jsme se na něj jen podívat, projet, ale už jsme u něj zůstali. Navíc proti servisům koncernu s nímž mám hodně tristní zkušenosti, tady jsem si připadal jak v jiném světě - auto nám dodali i s nástřikem spodku,, na značkách vč té třetí, s tažným, dojezdovým kolem atd atd - prostě super přístup. S autem samotným jsem taky velmi spokojen, automat Aisin je proti DSG daleko lepší, prostě je to slušně vybavené auto za rozumný peníz. jihlava.ssangyong.cz/...

hodnocení

0x

Plně s vámi souhlasím že kvalita (životnost) vozů tradičních automobilek šla dolů. Poslední VW co mám je už fakt poslední od této značky a nechci ji nikdy více. Né proto že se stala porucha, ale protože vidím jakým šlendriánem je ten motor spíchnutý a jak se k tomu automobilka staví. Co pořídit jiného je dnes otázkou za zlato. Cosi jsem zaslechl že i Peugeoty už nejsou co bývaly a netýká se to jen frantíků. Pokud tedy chcete spolehlivost, tak musíte kupovat nová auta a nejlépe do 4 let je prodávat, nebo se držet starých osvědčených modelů. Vše ostatní je loterie.

mate59
hodnocení

0x

Koukněte na MG.

Nemyslím si, že by majitel Passatu ohnul hřbet a sedl do MG. *smich* Možná tak NIO, ale na to zase nebude cash.

domin
hodnocení

Reakce na komentář... Nevím, zdali to bylo na mě, ale nevím, proč bych měl výběrem jiné značky, než VW ohbat hřbet. Chci to, co dobře poslouží. Jestli to bude WV nebo Škoda nebo Mazda či Ford je úplně jedno.
A dále... dva známí už si taky koupili SangYongy a taky jsou zatím moc spokojeni.

Protože spousta lidí si kupuje právě Passata kvůli domnělé prestiži a pocitu že mají něco lepšího. Většinou jim nejde o těch 10cm o které je Passat delší oproti Golfu. No a MG je Čína, která je tu v Česku stále považována téměř za sprosté slovo. Třeba takový nejste. Možné to je.

domin
hodnocení

Opravdu je mi jedno, co si kdo o mě bude myslet! Prestiž je mi opravdu někde, protože chci jezdit a ne se někde ukazovat - to prosím neberte jako urážku! Opravdu to tak cítím a mám.
Klidně si koupím Dustera, pokud to bude bezproblémové auto pro roční nájezd 25.000km, ježdění na hory a občas do zahraničí.

paveldvorak
hodnocení

0x

toyota nebo mazda i lexus dělají dobrá auta

domin

A nějaké konkrétní návrhy?

paveldvorak

dle finančních možností

pokud nasedat jako do vany, CAMRY 2.5l hybrid, podobnméí lexusy jsou tišší bo jsou lépe odhlučněné

pokud nastupovat normálně, RAV 2,5l hybrid

paveldvorak

i obyčejná corolla cross 2.0 hybrid poslední generace jezdí slušně ... mimochodem nejprodávanějším autem na světě není passat ani golf ale corolla

domin
hodnocení

Tak své požadavky i financí rámec jsem popsal v prvním příspěvku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]