Nejste přihlášen/a.
Začalo mi pískat pravé přední kolo. V servisu vyměnili brzdové destičky i brzdový kotouč. Kolo píská dál. Čím to může být?
Pískání může způsobovat váznutí pístku brzdiče další důvod může být neudržované /suché/ vodící třmeny . Rozhýbat pístek a namazat vodící čepy. Jak mohl servis předat vozidlo aby kolo dobržďovalo?
Vozidlo mi předali s tím, že oprava byla provedena /údajně na poslední chvíli, brzdy prý byly v háji/. Pískání prý po pár prudkých zabdrždění ustane. Tak jezdím a brzdím a žádná změna. Budu muset reklamovat...
Píská to stále i při brždění, v zatáčkách míň. Zvuk mi připomíná cirkulárku "navolno" takové svištění...
Pokud zadání bylo "odstranit pískání", tak reklamuj v servise. Ještě pokud desky + kotouče nebyly na výměnu (obložení 3mm+, kotouč bez koroze), tak zbytečně menili bezvadný díly, tak by za to měli vrátit komplet prachy.
Jestli to chceš dělat sám a lemplům to už nedat (pískat muselo při zkušební jíuzdě, takže ti to vůbec neměli předat), tak 1. odtahni desky od kotouče aby se ho nedotýkaly (mezera aspoň 0,5 mm a bez sahnutí na brzdu to projeď. Jestli to pískat přestane tak je to na brzdě, jestlil ne tak ložisko atakdále. Pokud to po výměně bylo beze změny tak spíš to ložisko, nejen kola ale klidně i v přovodovce, nějaký plech který dře.. Pohon agragátů, rozvody - klidně taky. Nějaká kladka to v těch místech je a pískat umí hodně - stříkni na ložisko jestli se změní zvuk.. Měnilo by se to s otáčkam amotoru..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.