Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velká ztráta vody bmw e46 318i 105kw

Od: toncek odpovědí: 7 změna:
Zdravím opět mám problém který opět bude úplná kravina. V autě se mi ztrácí voda v extrémním množství. Jenom tento rok tkj. Za 5 měsíců sem doléval přes 13l určitě. Pod autem není ani kapka všechny hadice a spoje sem očistil abych případný únik zaznamenal ale nikde nic… V motoru ani pod nohama není též kapka. Auto nekouří a přede jak kočka… Víčko bylo měněno za originál. Nějaký rady a tipy o co by mohlo jít? V okolí není nikdo kdo by měl možnost to natlakovat…

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Je pěna na víčku oleje? Co hladina oleje na měrce?
Spoje musíte osahat těsně po jízdě. A koukněte i pod nádobku.
toncek
hodnocení

Olej je úplně čistý žádný náznak toho že by tam šla ( a při úniku nad 10l během 5 měsíců by to už muselo přetékat snad :D) spoje sem očistil a po jízdě hned zkontroloval a nic vše čisté. Pod nádobkou též. Pro jistotu jsem ještě měnil pro jistotu výpušťák či co to je za Šroubek ze spod nádobky.
toncek
Ještě jeden dotaz. Jak moc se dá věřit “skrytému” menu kde ukazuje aktuální teplotu vody? Jde mi o to že při normální jízdě ukazuje teplotu od 96-98C, při svižnějši jízdě se to vyšplhá chvilkově i na 105c. Vše ale jede jak má a chladič je cca 8 měsíců starý
jirkasirka

Nejsem si jistej jak je to u tohodle motoru, ale u 3.0 v6 benzínu mi takhle mizela voda přes expanzku, což je jejich takovej známej problém...

mathew
Ten BMW V6 bych chtěl vidět.
Podle mne těsnění pod hlavou a nebo to teče někde, kde je horko a stihne se to odpařit.
Teploměru bych spíš věřil. Fakt je potřeba po dojetí hodit pod motor papundekl, aby byla vidět každá kapka. Člověka nenapadne sáhnout všude a případnou netěsností pak po každém dojetí vykape cca decka za dvě hodiny, než teplota a tlak klesne.
No a pak se dají koupit sady (nebo to za pár stovek udělají v servisu), kdy se místo víčka nádržky dá takovej sifonek s kapalinou reagující na CO2. Protůruje se s teplým motorem, třeba i trochu krátce zatíží přes spojku, no a když se kapalina zabarví, tak to funí ze spalovacího prostoru do vody.

asd1
hodnocení

0x
Jednoduše když to neteče ven tak to žere motor.
Tece ven se může stíhat odporovat a bude tam jen barevnej sintr.
Teploměr ok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]