Zdravím opět mám problém který opět bude úplná kravina. V autě se mi ztrácí voda v extrémním množství. Jenom tento rok tkj. Za 5 měsíců sem doléval přes 13l určitě. Pod autem není ani kapka všechny hadice a spoje sem očistil abych případný únik zaznamenal ale nikde nic… V motoru ani pod nohama není též kapka. Auto nekouří a přede jak kočka… Víčko bylo měněno za originál. Nějaký rady a tipy o co by mohlo jít? V okolí není nikdo kdo by měl možnost to natlakovat…
Je pěna na víčku oleje? Co hladina oleje na měrce? Spoje musíte osahat těsně po jízdě. A koukněte i pod nádobku.
toncek*
Olej je úplně čistý žádný náznak toho že by tam šla ( a při úniku nad 10l během 5 měsíců by to už muselo přetékat snad :D) spoje sem očistil a po jízdě hned zkontroloval a nic vše čisté. Pod nádobkou též. Pro jistotu jsem ještě měnil pro jistotu výpušťák či co to je za Šroubek ze spod nádobky.
toncek*
Ještě jeden dotaz. Jak moc se dá věřit “skrytému” menu kde ukazuje aktuální teplotu vody? Jde mi o to že při normální jízdě ukazuje teplotu od 96-98C, při svižnějši jízdě se to vyšplhá chvilkově i na 105c. Vše ale jede jak má a chladič je cca 8 měsíců starý
jirkasirka
Nejsem si jistej jak je to u tohodle motoru, ale u 3.0 v6 benzínu mi takhle mizela voda přes expanzku, což je jejich takovej známej problém...
mathew
Ten BMW V6 bych chtěl vidět. Podle mne těsnění pod hlavou a nebo to teče někde, kde je horko a stihne se to odpařit.
Teploměru bych spíš věřil. Fakt je potřeba po dojetí hodit pod motor papundekl, aby byla vidět každá kapka. Člověka nenapadne sáhnout všude a případnou netěsností pak po každém dojetí vykape cca decka za dvě hodiny, než teplota a tlak klesne. No a pak se dají koupit sady (nebo to za pár stovek udělají v servisu), kdy se místo víčka nádržky dá takovej sifonek s kapalinou reagující na CO2. Protůruje se s teplým motorem, třeba i trochu krátce zatíží přes spojku, no a když se kapalina zabarví, tak to funí ze spalovacího prostoru do vody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.