Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupi letních pneu

Od: fred odpovědí: 4 změna:

Mám na os.vozidle letní pneu od doby nového vozidla Peugeot 206,t.j. 20 roků a stojím před otázkou, zda koupit nové, či nikoliv.

Hloubka dezénu je ještě dostačující, najel jsem 60 tis.km. Odjedu zřejmě poslední letní sezonu, ale potřebuji

radu, jakou značku pneu zakoupit. Již jsem se zorientoval, budu vybírat z prémiových, ale jakou značku.Doposud jsem

měl Michelin, cenově bych rád okolo 1600,- až 1900,-za kus.Prosím o radu co zakoupit. Jsem řidič senior a vozidlo

již tzv.nehoním. Děkuji. Fred

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak jestli máte 20 roků staré pneu tak budou určitě lepší jakékoliv.Značku vám každý bude nabízet tu "svou"nejlepší.Mišeliny patří k top (i cenou) ,já teď mám druhým rokem tomkety a nezdají se špatné

nejlevnejsipneu.cz/...

Tu první větu jsem chtěl při čtení dotazu napsat já :) Jestli vydržely po 20 letech ještě se slušným vzorkem, tak už se neojede snad nikdy (možná oláme:)) Sám starý gumy nezatracuju, za mokra a chladu už je ztvrdlá guma samozřejmě znát, ale naopak o to víc jí vyhovuje rozpalenej asfal. Například moje předchozí přední gumy byly dvacetiletý rezervy, archivní, ale vlastně nový, do tý doby neviděly světlo. Takže pokud tazatel třeba parkuje v garáži, neviděl bych těch 20 let tak tragicky.

asd1
hodnocení

1x
Za sebe můžu doporučit Blu response, pozor jsou dvě varianty ta o stovku levnější z Turecka je horší, na mokru má B
Z levnějších jsou slušný Hankook. Nebrat Barum a podobný sr z Rumunska apod. Za mokra brusle, klouzou uz jako nový a po roce des.
Michelin mívá tvrdší směs, za mokra žádný zázrak, ale vydrží nájezd jednou tolik co konkurence. Novější směsi ale neznám osobně, tak projdi testy.

hodnocení

0x

Letní na citroenech mám 2, sezonu a 3. sezonu Nokian Wetproof - ty první stály 4577kč 4ks s poštovným, ty mladší, o rok později už 5023kč, s ppoštovným.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]