Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké filtry byste doporučili?

Od: legolas odpovědí: 22 změna:

ahoj jdu si pro radu mám bmw e61 525d 130kw m57 2005 dpf 335xxx budu měnit olej a filtry mužete my doporučit jaká značka je dobrá a né drahá a jaký olej díky,,

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Klidně Bosch
legolas
15.05.24 14:41
hodnocení

ok díky

hodnocení

1x
Filtry komplet kupuju MANN. Řekl bych kvalita za rozumnou cenu.
legolas
15.05.24 16:35
hodnocení

ok díky..

paveldvorak
15.05.24 14:27
hodnocení

0x

nové

legolas
hodnocení

fakt?to je my novinka

bydlil

Tys té základní škole asi moc nedal co?

legolas
hodnocení

bez obav pane :D

paveldvorak

Aa tobě dala co, když nejseš schopen vygooglit ani základní specifikaci oleje, označení filtru a pak se samostatně rozhodnout?

asd1

Od toho poradna je aby se zeptal, tak pls nezasírej forum pubertálníma ironickýma radama jako "nový"

Admine smázni tuhle část vlákna, je to mimo téma.

Pravopys bi vylepžit moh, ale nejsme tu na hodině češtiny..

legolas
hodnocení

paveldvorak: pane mám vysokou školu bez obav a jděte si prosím po svejch každý máme své někdo je dobrej v lékařství někdo v třeba v autech a dokáže jako vzdělaný člověk narozdíl od vás jak jde vidět poradit na Poradte.cz člověku jako jsem já děkuji vám za váš čas a námahu ale už nereagujte udělal jste tu ze sebe jak psal pán pubertáka hezký den...
legolas
hodnocení

a omlouvám se za pravopis psal jsem to rychle na telefonu :D

mnd®
hodnocení

0x

No však ano - nové dle doporučení výrobce.

Jestli tam dá venkovskej mehanic něco jiného a jiný olej --- co je drahá? Chceš jezdit bez problémů,tak dej autí do autorizovavéno servisu(ani tam se někdy problémúm nevyhneš).

NAJDI MI ZNAČKU AUTA KDE NEBUDOU PROBLÉMY.

legolas
hodnocení

chápu jen jsem se chtěl zeptat co třeba doporučujete za značku filtru atd ale šetřit na tom moc asi nemá cenu.

asd1

Zrovna v autorizáku jsem potkal ojeb největší *smich* Z téhle naivity mě vyléčily zkušenosti, že se tam nepřiplácí za kvalitu ale za kravaťáka s kafíčkem, dolití plnýho ostřikovače a výměnu stěračů který byly OK. Drahá hodinovka, ale mechanikům platí málo, tak tam až na vyjímky zůstanou jen lemplové který se jinde nechytí. Pár případů jsem bral jako "stane se nejsou to stroje", ale pak jsem začal používat metodu kontrolních závad a ne nebyly to náhody ale neschopnost, lenost nebo přímo úmysl.

Kvalita neni vždy o ceně, konkrétně filtr např. ten Mann (ve filtrech špička a cena rozumná) může stát polovinu co značkový, jen nemá nápis BMW, přitom může jít o shodný filtr jen v jiné barvě (ale kdo vyrábí filtry pro bavorák nevim)

tdi
hodnocení

0x

Olej bych dal podle spec. výrobce a filtr bych dal jakýkoliv (nejlevnější), je to jenom papír a často (po roce) se mění.

Do novýho auta jsem dával filtry man, ale jdu takhle starýho auta si myslím že to je jedno

legolas
hodnocení

dobře dekuji vám všem až na jednoho pána za rady a odpovědi hezký den...

asd1

Neni to jedno, neni papír jako papír a provedení nejsou stejný. Kuchni si šunt a kvalitní a uvidíš rozdíl.

Kromě kvality a velikosti filtrační plochy tam je ještě zpětný ventil a obtok, pokud zpětný ventil není nebo netěsní tak olej steče komplet do vany a při každým startu znova pár vteeřin plníš olejový okruh jako po výměně oleje. Za ten rok oleje filtrem proteče hafo. Filtr oleje je jedna ze součástek u který se nevyplácí dávat šmejdy. Mizerný filtr se klidně ucpe a olej pak teče obtokem = 1. nefiltruje vůbec 2. je tam diferenční tlak pro otevření obtoku = sníží se tlak oleje za filtrem o těch obvyklých ca 1 bar a o to je např. slabší olejový film v ložisku.

Starší olítaný motory obecně hůř spalujou, tak jsou naopak na filtr náročnější než nový (po zajetí prvotního otěru)

legolas
Noo něco na tom bude :)
Je na tom naopak hodně. Zetak dal nějaký levný filtr a byl problém s obtokem a po nějaké době nenastartovali a motor se bloknul. Tak jsem pro ně musel s diagnostikou a odblokovat chybu. Druhý extrém pamatuji když servis nechal starý filtr, ten se ucpal a nakonec protrhl a veškerý bordel po okruhu.
Jinak za mne MANN

hodnocení

0x

Do svých aut dávám, po špatných zkušenostech s levnými filtry, Mann nebo Purflux (Purflux se dává v prvovýrobě) a olej dle? Ten dle doporučení výrobce motoru - viskózní klasifikace 5W30 ; norma ACEA C2 ; ON PSA B71 2290 ; Fiat 9.55535-S1 ...a teď jsem zjistil, že na obalu už neudávají normu MB nebo VW

legolas
Dobře dobře děkuji za tip..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]