Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezpečnej přepis

Od: kraken1965* odpovědí: 14 změna:

Stačí na bezpečnej prodej auta kupní smlouva a odhláška na nového majitele na di?Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Ano, stačí- po zápisu na DI již je majitelem nový vlastník.

kraken1965*
08.08.10 20:33
hodnocení

Děkuji.

cyril*

DI nemá s registrací vozidel již několik let nic společného.

hanher*

*zed* Pro nenormální rejpaly tedy uvádím REGISTR VOZIDEL.

Stačí?

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Asi je to jak kde, jak jsem zjistil z minulého dotazu, ale já k odhlášce na nového majitele na RV Sokolov potřeboval ještě plnou moc kupujícího nebo jeho osobně.Plná moc stačila, byla-li součástí kupní smlouvy.;)

hop®

Dobře sepsaná kupní smlouva, podepsaná kupujícím, by měla nahradit plnou moc od kupujícího.

vosikac*

Dle mého názoru jsou kupní smlouva a plná moc dvě rozdílné věci.

Ale je možné, že jinde to zapotřebí nebude vůbec.Koukal jsem, jak se všichni diví, co to v Sokolově chtějí*nevi*

nu*
hodnocení

0x

vzhledem k tomu., že odhláška na nového majitele do 10 dnô od vzniku změny je zákonnou povinností osoby, zapsané v registru vozidel jako provozovatel / vlastník / je vyžadování plné moci k tomuto úkonu dalším kravinou., kterou si někdo v hospodě nebo kravínu vymyslel, aby tady o tom tady mohl debatovat...

nu, opět Vám dávám za pravdu.

Kupní smlouva musí stačit. Příště by někdo mohl chtít, snímek z katastru kde auto parkuje...:)

nu*

kupní - predejní smlouva je zbytečná, protože si jí může každý žadatel napsat a podepsat sám v čekárně úřadu, akorát bude spis vzidla o jeden list silnější, musí stačit jeho originální podpis na žádosti o zápis změny a kontrola totožnosti žadatele úředníkem podle dokladu totožnosti

vosikac*

*smich* I ty zákonná povinosti *smich* Jsi návštěvníkem hospody nebo toho kravína? Neeee, nic ve zlém:), ALE ...

Nejen, že po mě tu plnou moc prostě chtěli, ale naštěstí byl nový vlastník o kus dál na pojišťovně, tak jsme přišli do půl hodiny spolu a na druhou stranu okopírované kupní smlouvy si paní zapsala čísla našich OP a žádala ještě jeden podpis od každého z nás.*nevi*

Navíc ta lhůta 10 dnů bude jistě lhůtou dnů pracovních, protože mě bylo řečeno do 14 dnů.Ale to je vcelku totéž:-P A řekli mi, že pokud bude nový majitel vůz přihlašovat na sebe třeba po měsíci, tak to u nich nikdo nekontroluje. Stačí uvést, že důvodem zdržení byla třeba oprava nebo cokoli jiného.*uspech*V mém případě to byla příprava na STK.;)

vosikači, zákonem je stanoveno 10 dnů:

to že Vám řekli 14 a chtěli plnou moc, je mimo požadavek zákona. Kdyby chtěli, že musíte přijít v obleku? bez toho že to nepřpíšou? většina by si ho vzala aby měli přepis, ale jiní by se bránili.

michal958*
hodnocení

0x

stačí, musi byt odhklasška, a kupní smlouva podepsaná kupujícím i prodavajicim, doporucuji si stahnout kupni vzor smluv na netu, a musi byt uvedena jmena, rodne cisla, cisla občanky,

jarda3*

Vsechny tyto udaje urcite byt nemusi, nakonec nemusi byt ani pisemna smlouva, ale je to rozhodne lepsi. Osoby musi byt proste jednoznacne identifikovany (IMHO idealni je rodne cislo, mozna staci datum narozeni, s cislem obcanky bych si nebyl moc jisty ale nakonec mozna i to je pripustne...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]