Nejste přihlášen/a.
Stačí na bezpečnej prodej auta kupní smlouva a odhláška na nového majitele na di?Děkuji
Asi je to jak kde, jak jsem zjistil z minulého dotazu, ale já k odhlášce na nového majitele na RV Sokolov potřeboval ještě plnou moc kupujícího nebo jeho osobně.Plná moc stačila, byla-li součástí kupní smlouvy.
vzhledem k tomu., že odhláška na nového majitele do 10 dnô od vzniku změny je zákonnou povinností osoby, zapsané v registru vozidel jako provozovatel / vlastník / je vyžadování plné moci k tomuto úkonu dalším kravinou., kterou si někdo v hospodě nebo kravínu vymyslel, aby tady o tom tady mohl debatovat...
nu, opět Vám dávám za pravdu.
Kupní smlouva musí stačit. Příště by někdo mohl chtít, snímek z katastru kde auto parkuje...
kupní - predejní smlouva je zbytečná, protože si jí může každý žadatel napsat a podepsat sám v čekárně úřadu, akorát bude spis vzidla o jeden list silnější, musí stačit jeho originální podpis na žádosti o zápis změny a kontrola totožnosti žadatele úředníkem podle dokladu totožnosti
I ty zákonná povinosti
Jsi návštěvníkem hospody nebo toho kravína? Neeee, nic ve zlém
, ALE ...
Nejen, že po mě tu plnou moc prostě chtěli, ale naštěstí byl nový vlastník o kus dál na pojišťovně, tak jsme přišli do půl hodiny spolu a na druhou stranu okopírované kupní smlouvy si paní zapsala čísla našich OP a žádala ještě jeden podpis od každého z nás.
Navíc ta lhůta 10 dnů bude jistě lhůtou dnů pracovních, protože mě bylo řečeno do 14 dnů.Ale to je vcelku totéž A řekli mi, že pokud bude nový majitel vůz přihlašovat na sebe třeba po měsíci, tak to u nich nikdo nekontroluje. Stačí uvést, že důvodem zdržení byla třeba oprava nebo cokoli jiného.
V mém případě to byla příprava na STK.
stačí, musi byt odhklasška, a kupní smlouva podepsaná kupujícím i prodavajicim, doporucuji si stahnout kupni vzor smluv na netu, a musi byt uvedena jmena, rodne cisla, cisla občanky,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.