Nejste přihlášen/a.
chtěl bych se kouknout na povinné ručení, jestli bych ho nemohl mít někde levnější, avšak nemohu najít vozidlo podle SPZ.. Nevíte proč?
Auto bylo dovezené z Německa a CZ značky jsem přebíral 19.4.24.
Píše to třeba na epojisteni:
Vozidlo se nepodařilo dohledat. Zkontrolujte zadanou SPZ nebo potřebné údaje zadejte ručně.
Jasně, mohu ručně, ale zajímá mě, proč to nejde, proč to nevyhleda podle SPZ?
Děkuji za rady.
0x
Protože pojišťovací společnost nemá RZ v databázi... nemá ji z čeho doplnit. Pokud dnes doplníte ručně, tak příští rok na stejné stránce po zadání RZ podrobnosti doplní automat.
Nemyslím si, že by to měli propojené s databází vozidel... před lety to tak rozhodně nebylo, protože když jsem začínal u "Klikařů", auto jsem už nějakou dobu provozoval a po zadání RZ taky nic nevyjelo. Doplnil jsem ručně a od té doby už to funguje tak, jak si představujete.
0x
současné povinné ruččeí nefunguje ON-LINE...zatím platná právní úprava ukládá komerční pojištovně PŘEDAT příslušná data o kokrétní smlouvě do informačního systému ČKP ve lhůtě 30 dnů...z praxe vím že moje pojistky se tam objevují někdy i po 2 měsících...
Tentio systém umožňuje již mnoho let získávat zelené - černobílé karty bez toho, aby byla pojistná smlouva skutečně sjednána...
Od podzimu bude účinná novela zákona, podle které bude pojistka konečně k vidění ON-LINE...někdy od 1.9: nebo 1.10:
Navíc v ČR nebudete muset nosit u sebe nebo v mobilu zelenou kartu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.