Zdravím, obracím se na Vás s otázkou. Prodala jsem auto, ale klasicky kupující moc nereaguje, vymýšlí si jak za něj byla přepsat auto přítelkyně apod. Beru v potaz volno co bylo, ale utíká mu lhůta 10dní. Ale to neni ta otázka. Kupní smlouvu mám, všichni mi radí ať zruším povinné ručení, ale mám trochu obavy aby pak nepřišlo ČKP když auto nepřepíše? Otázka tedy zní, jestli mohu zrušit pojistku ikdyž auto stále není přepsané? Nechci dále platit auto co už fyzicky nemám. Nepřijde mi pak něco? Mohu s klidem zrušit?
Než jste auto prodala měla jste zde "prosurfovat"archiv.ušetřila by jste si tito potíže.. Jestli jste dala auto i doklady z ruky tak už moc pák na kupujícího nemáte.. Jedine co Vám zbývá jít na reg.a zahájit prevod.. Pojistku bych raději nerušil pokud nemáte jistotu že auto je převedeno.. Je psané na vás a vy jste vlastnik.tak plaťte.
Píšete :" ale utíká mu lhůta 10dní !" Jemu ne. Především Vám jako prodejci rprotože je to Vaše povinnost zajistit zápis změny.Obavy ze zrušení PR mít nemusíte, KS prokážete (pojištovně i ČKP) že nejste majitel předmětného vozidla. Ovšem ale nevyhnete se případné pokutě která může činit až 50 000kč za nezapsání ZMĚNY!DOPORUČENÍ - sma za sebe zahajte jednání o zápisu Změny . Protože nemáte doklady auta, nemáte protokol ze STK o evidenční ne starší roku nebo protokol o TK , je pravděpodné, že Vás vrátí,ale žádost přijat musí i neúplnou! Nejlepší je vaianta dostavit se ke kupujícímu a osoběn jej donutit -společnému provdení EvK a následně zápisu změny.
Jen ještě doplnění KS nedávejte z ruky! Okopírujte a z ruku jen kopii NIKDY originál!
Jo a ještě -občas se obejeví rady jako sundejte z auta jednu nebo obě značky! Titi nedělejte-kupující Vás pak může zažalovat a vy budete mít další problém a auto bude stále Vaše i když jej fyzicky mít nebudete!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.