Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia 4x4 cca 15let stará

Od: vikos® odpovědí: 6 změna:

Ahoj. Hledám nějaké auto, druhé do rodiny a spíše dělníka, pro převážení nářadí a s větším úložným prostorem, aby se dal převést i nějaký materiál. A k tomu, aby byl ideálně ve variantě 4x4, protože bude často na polních cestách. Auto najede několikrát týdně +- 70km, větší část po dálnici.

Po nějakém zvažováním a výběru mezi SUV a menšími dodávkami, jsem začal zvažovat i kombíka. A přemýšlím nad Octavií - mám u ni nějak zafixováno, že servisní náklady jsou v porovnání s jinými vozy nižší. Byť je to jen doměnka a ne potvrzeno praxí. Motorizace buď nafta nebo benzín+lpg (pokud by lpg nebylo, nechával bych dodělat).

Vzhledem k zamýšlenému účelu bych bral raději starší s tím, že ze startu do toho dám třeba 30-60t na prvotní větší servis aby to nějakou dobu vydrželo. A jak jsem si počítal tak investice s prvotním servisem by mohla být do +-150t

Máte ji někdo v přibližně tomto stáří? Jak je na tom se spolehlivostí? Jsou tam nějaké vážnější opravy nebo na co si dát pozor? Jak je na tom s korozí podvozku?

Popřípadě, máte někdo tip na alternativu, která se vejde do rozpočtu, bude 4x4 a současně s větším zavazadelníkem?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

No Octavia ve čtyřkolce není tak úplně auto do terénu, je to spíše dvojkolka s Haldexem, což je spíše takový pseudo 4x4. Navíc ze svého okolí vím, že Haldexy jsou dost ,,zdrojem veselí ´´

Já mám třeba dobrou zkušenost s korejskými auty, konkrétně jsme měli spoustu let SantaFe v naftě, to je čtyřkolka trošku jiné konstrukce, u nás na Vysočine jsme to dost využívali. Auto má velíký zavazadlový prostor, výborně tahá i velký vleky - ale hlavně je to držák, měnili jsme na tom jen spotřebák

hodnocení

Děkuji za tip a upozornění

lll
hodnocení

3x
No, mám přesně tuhle oktávku jak chceš, 15let stará a čtyřkolka.
Správnou představu máš, 30-60tis po nákupu, pokud to bude normálně ježděné auto, já mám na tachometru asi 430tis.
Minule byly prý problémy na emisích, ale vyřešilo se (1.9 TDI)!
Když nakoupíš kolem 50ti tisíc tak jako dělník dobrý.
A čtyřkola normálně funguje, to jsou kecy že né (tráva do kopce, polní cesta lehce namoklá, funguje)
doplněno 07.05.24 20:08: No a koroze už tam za 15 let na spodku je. Ale to moje auto nikdy nepoznalo garáž.
hodnocení

Děkuji za info a zkušenosti.

hodnocení

2x

Za sebe díky zkušenstem, tak bych si vybral citroen C5 ( s hydropneumatikou) a v kombajnu-tedy s označením Break. Jde zvýšit světlá výška s tím , že se pak sníží max dp rychlost jen na 40km . A motor , asi jeden z nejlepších dieselů, 2,0HDi Pokud starší 15let pak bude i bez FAP (dpf). I když ropa asi bude mít větší nájezd než s benálem

hodnocení

Děkuji za tip. Dělají se i s pohonem 4x4? Možná blbě hledám ale takovou jsem nenašel nebo to aspoň neměla v popisu :/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]