Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Hledám nějaké auto, druhé do rodiny a spíše dělníka, pro převážení nářadí a s větším úložným prostorem, aby se dal převést i nějaký materiál. A k tomu, aby byl ideálně ve variantě 4x4, protože bude často na polních cestách. Auto najede několikrát týdně +- 70km, větší část po dálnici.
Po nějakém zvažováním a výběru mezi SUV a menšími dodávkami, jsem začal zvažovat i kombíka. A přemýšlím nad Octavií - mám u ni nějak zafixováno, že servisní náklady jsou v porovnání s jinými vozy nižší. Byť je to jen doměnka a ne potvrzeno praxí. Motorizace buď nafta nebo benzín+lpg (pokud by lpg nebylo, nechával bych dodělat).
Vzhledem k zamýšlenému účelu bych bral raději starší s tím, že ze startu do toho dám třeba 30-60t na prvotní větší servis aby to nějakou dobu vydrželo. A jak jsem si počítal tak investice s prvotním servisem by mohla být do +-150t
Máte ji někdo v přibližně tomto stáří? Jak je na tom se spolehlivostí? Jsou tam nějaké vážnější opravy nebo na co si dát pozor? Jak je na tom s korozí podvozku?
Popřípadě, máte někdo tip na alternativu, která se vejde do rozpočtu, bude 4x4 a současně s větším zavazadelníkem?
Děkuji
No Octavia ve čtyřkolce není tak úplně auto do terénu, je to spíše dvojkolka s Haldexem, což je spíše takový pseudo 4x4. Navíc ze svého okolí vím, že Haldexy jsou dost ,,zdrojem veselí ´´
Já mám třeba dobrou zkušenost s korejskými auty, konkrétně jsme měli spoustu let SantaFe v naftě, to je čtyřkolka trošku jiné konstrukce, u nás na Vysočine jsme to dost využívali. Auto má velíký zavazadlový prostor, výborně tahá i velký vleky - ale hlavně je to držák, měnili jsme na tom jen spotřebák
Za sebe díky zkušenstem, tak bych si vybral citroen C5 ( s hydropneumatikou) a v kombajnu-tedy s označením Break. Jde zvýšit světlá výška s tím , že se pak sníží max dp rychlost jen na 40km . A motor , asi jeden z nejlepších dieselů, 2,0HDi Pokud starší 15let pak bude i bez FAP (dpf). I když ropa asi bude mít větší nájezd než s benálem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.