Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkování ve vjezdu ke garážím

Od: beranice odpovědí: 49 změna:
Zdravím. Je prosím v pořádku, že auta takto parkují ve vjezdu? Když parkuji do první garáže, musím to vytáčet tak na 10x, protože tam je opravdu málo prostoru. Vyjíždění je pak stejně složité.
Parkování ve vjezdu ke garážím

49 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Je to vjezd, takže tam parkující auta nemají co dělat. První správně parkující je ten Mercedes.

§27, odst.1, písm.n) zák. č. 361/2000Sb. - vjezd z místa, ležícího mimo pozemní komunikaci

Nikdo z nich "před vjezdem na pozemní komunikaci" neparkuje.

hodnocení

10x

Nemají tam parkovat, ale nebrání k zajetí do garáže.

Jsou daleko horší místa.

hodnocení

9x
Sice tam stojí blbě, přesto nevidím důvod. proč by se mělo i do první garáže najíždět na 10x. Tedy pokud se nejedná o takový ten klasický ženský manévr, kdy řidička opakovaně jezdí vpřed a vzad stále ve stejných kolejích a diví se že stojí stále jinde, než by chtěla. ;)
asd1

Vjezd ke vratům - až za vrata, otevřeš, couvat k protější garáži a dovnitř.. Výjezd to samé, ale pak musíš do ulice couvat, nebo vycouváš, vjedeš dál mezi garáže a tam se někde otočíš... Ten roh auta vadí dost.

Je to vjezd, nemá tam co dělat, jednoduše bezohledný hulvát "já parkuju vy se po..te"

A já zase ano. Pokud najíždí do garáže předkem, tak to na jeden zátah nedá. Musel by se teleportovat.

Pokud chce parkovat předkem dovnitř, tak stačí do prostoru garáží nacouvat, postavit se bokem k protějším garážím, otevřít vrata, a na jeden pokus vjet dovnitř. Po stejné trase pak naopak z garáže vycouvá, zavře vrata a vyjíždí do ulice pěkne předkem. Tím neomlouvám to, jak tam auta blbě stojí, ale to je realita přeautovaných sídlišť.

Přeautovaná a překokotovaná. Tam by bylo potřeba nějaké vodorovné značení, to už by pak měšťáci museli řešit, přibyly by penízky do městské kasičky a dokonce by se tam časem i koko odnaučili parkovat.

mathew
hodnocení

8x
Já teda žádný důvod k najíždění do garáže na 10x nevidím. Nebo vám těch cca 10m před garáží přijde málo?
asd1

Vadí roh autu u garáže, takže ano vjíždění je na kokot a couvat tam nebude aby nečoudil dovnitř.

Je to vjezd = parkovat tam nesmí. Bohužel neblvjezd neblokujou úplně, projet jde, takže cajti to moc ochotně řešit nebudou aspoň ne okamžitým odtahem.. účinní jsou mimozemšťani vypouštějící kola nebo dokonce to auto vysunou do ulice a pak to cajti už odtáhnout musí.

mathew
Jo, když tam vjede jak blondýna tak asi problém bude, ale já bych se vzadu otočil a najel tam z druhé strany pak to vyjde na 1. pokus.

I ta blondýna má ale právo na bezproblémové vjetí do garáže

re4zon
Mimozemstani by meli vyfukovat kola tomu, kdo neni schopny zajistit dostatek parkovacich mist. Evidentne mistni nemaji kde zaparkovat a maji zaroven dost rozumu, aby vjezd nezablokovali. Vypoustet jim kola nebo se stat praskacem kvuli tomu ze nekdo neumi ridit je na facku.

O tom, kolik je tam parkovacích míst, víme prd. Často místa jsou, ale borec musí jít třeba 10 minut domů, což je pochopitelně naprosto neakceptovatelná ztráta času, když doma může o to dřív zapnout bednu. Na facku je bezohledné parkování a nikdo nemá povinnost řídit jako Niky Lauda.

beranice
hodnocení

Kdyby to bylo 10 metru, bylo by to supr no. Ovsem, kdyz stojim autem nalepena kolmo ke dverim garaze, mam za sebou necele 2 metry mista.

To mi chceš tvrdit, že každé ráno s radostí vstáváš o 10 minut dřív a to třeba jen proto, aby blondýnka mohla trošku pohodlněji zaparkovat? A teď trošku vážněji, opravdu nechápu v čem vězí ten problém. Je nějaký rozdíl, řekněme mezi čtvrtou nebo 11 garáží? Snad jen, že do té první se, kvůli parkujícím autům, líp najíždí ze strany vnitrobloku, ta poslední to má stejné, jen z opačné strany. A co s tím. Pravidelně volat četníky (pochybuji, že situaci nějak budou řešit) a kvůli malichernosti si znepřátelit celé sídliště? Není lepší se naučit do garáže zajíždět jinak?

Hlavní problém je v tom, že lidi jsou bezohlední a je jim naprosto u zádele, jestli někomu způsobí potíže.

re4zon
Hlavni problem je v tom, ze lidi jsou snowflakes bez spetky empatie. Ja mam garaz a potrebuju tam zajet dirou sirokou 6m. Ze neumim ridit je vedlejsi..
asd1

Ještě by tam šlo parkovat podél těch garáží na straně bez vrat, hned by bylo místo pro další auta. Přece když umíš jezdit tak v pohodě zajedeš i tak, a když budeš držkovat tak jsi snowflakes bez empatie..

6m tam je bez aut, takhle projede leda osobák, hasiči k zadní garáži už budou rozmotávat hadice z ulice.

Ptali se borci jestli na vjezdu nevadí, nebo to tam strčili na prasáka a garážníci podělejte se..

re4zon
Jo, to by se klidne dalo. A normalni clovek by vyjel. Budes se divit, ale v rodine jsme presne takovou garaz meli. Tam co stoji ti hrozne bezohledni byl plot a v nem vrata vyrazne uzsi nez ten prujezd na fotkach. Koridor s garazemi byl delsi. A kdyby tam horelo, podle tve logiky je to asi neresitelny problem, prestoze hasici maji 100+m hadice. A taky nam tam podel zdi parkovali, nekdo mel jednu garaz a dve auta. A presto jsem vzdycky zajel na JEDNO couvnuti. Vadilo to jen kdyz tam zajizdela rodinna prislusnice, ktera zacinala jezdit po 20 letech, az tehdy jsem to resil. Jenze tam bylo o metr mista min, vypadat to jako na fotkach, zaplatil bych ji instruktora, at ji nauci tocit volantem. Tady je mista hromada, ulicky v nekterych garazich v obchodakach jsou o tretinu az pulku uzsi a vytoci se tam i neschopny ridic v obrim suv..

spu
hodnocení

6x

Za mě je tam místa dost. Co by tam za to jiný dal, mít teplé místečko v garáži. A ještě si zdokonalíte řidičské dovednosti.

hodnocení

1x
Není to v pořádku. Volat pokaždé Polici. Nečekat na ně ať se nezdržuješ, oni si poradí. Za pár týdnů už tam bude prázdno.
Řešit tady parkovací skill je mimo.

beranice
hodnocení

Většinou je průjezd vlevo, a druhé auto stojí vedle Mercedesu.
Parkování ve vjezdu ke garážím #2
asd1

Vjedeš dovnitř a doleva, otevřeš garáž, couvneš zadkem k mercedesu a zajedeš do garáže..

Ven vycouváš točíš doprava, zavřeš vrata a vyjedeš předkem ven.

beranice
hodnocení

Coz funguje v pripade, ze je ulicka sirsi. Tady kdyz vjedu dovnit, musim nacouvat k mercedesu. Otevru si garaz, dam plnej rejt doleva a stojim levym svetlem na pravym kridle dveri do vedlejsi garaze...
Kdyz stojim kolmo ke svoji garazi, nalepena na dverich, mam za sebou necele dva metry mista. A auto mam dlouhy 4700mm. Ulicka je siroka cca 6 metru (soudim dle dvou garazi na konci, kdyz jedna ma na sirku 3m.)
beranice
hodnocení

Kdyz vycouvam ven, stojim levym zadnim svetlem na urovni svetla ty fabie. Dopredu moc nemuzu, kvuli ty octavce. Takze stejne musim manevrovat na nekolikrat.
asd1

Jen to neumíš.. Trénuj s hračkou, na tu koukáš shora a vidíš co to auto dělá a jak je potřeba jet aby to vyšlo na jedno couvnutí. Pak to jen přeneseš do skutečnýho auta..

Úplně stejně bys tam šibovala i bez těch aut., v těch problém není.

On asi nejlepší bude obrázek. Najíždění úplně po stejné stopě, tedy je nutné ze silnice nacouvat, jako do příčného stání.

Parkování ve vjezdu ke garážím #3
Parkování ve vjezdu ke garážím #4
asd®

Vjet popředu, couvat nemusí...

Parkování ve vjezdu ke garážím #5

To ano, ale už to pro někoho může vypadat složitě ;). A podle vzdáleností obou budouv už auto možná nemusí jít u protější garáže srovnat na jeden pokus. To už může být vyšší parkovací škola. :)

asd1

Pak už jen pořídit si kratší auto. Beztak je Panda do města nejlepší kára *smich*

Občas je někde na internetu vidět, jak někteří řidiči neovládají vozidlo. Zkrátka, ne každý umí zajet tam, kam potřebuje.

beranice
hodnocení

Az budu odjizdet, dam fotku kolik mam za autem mista. K tomu, abych to mohla udelat dle navodu, bych potrebovala mnohem vic mista.
Coivat do garaze nebudu, potrebuju mit motor u regalu s naradim.
beranice
Trvalo mi to, ale nakonec přidávám fotku. Ulička je široká 7 metrů.
Nicméně, pokud udělají parkující auta průjezd uprostřed, dá se dogaráže zajet na jedno zacouvání. Ale jsou to milimetry.
Parkování ve vjezdu ke garážím #6

Pošlete fotky na město na dopravní odbor nebo na krajský dopravní inspektorát, ať tam udělají značení zákaz parkování. Třeba to budou ti pitomci víc respektovat.

re4zon
Doporucuju zaplatit si kurz v autoskole. Tohle je naprosto luxusni prostor pro zajeti i vyjeti..

Souhlas s panem re4zon.

Místa tam je hodně.

beran
hodnocení

0x

A kde mají stát, drahá?

Pokud máš pocit, že tam nemají stát, no tak navštiv vlastníka té plochy a požádej ho, aby zajistil dopravní značku zákaz zastavení.

beranice
hodnocení

Vzhledem k tomu, ze se nejedna o sidliste, tak kdekoliv jinde?
Misto na zaparkovani je tady vzdy, jen by pak ridic musel jit o 30 metru delsi cestu domu. A vzhledem k tomu, ze tam takhle stale parkuji jen 3 lide, tak bude napred snazsi, zjistit zda tam parkovat smi, a pak je pozadat, aby parkovali jinde. Hned vedle jsou garaze taky, vjezd je tam o 3 metry sirsi a parkuje tam jen jedno auto.

Já teda nevím - na fotkách vidím víc aut, než lidí.

Tak nějak jsem si myslel, že města (a vůbec lidská sídla) jsou pro lidi. Ale asi to tak nebude. Jsou pro auta.

No tohle není moc vtipné. Ty máš své auto, manželka jistě taky, rodiče taky nechodí pěšky. A děti, pokud máš a jsou už dospělé, mají taky každý jedno. Přesto si troufáš kritizovat sousedy, že chtějí, stejně jako ty a tvá rodina, zaparkovat blízko svého bydliště. Trošku sobecké, ne?

Pane Daníček, máte pravdu s tím množstvím aut. Ale ještě přidám zkušenost od naproti, dva dospělí, dvě auta, dvě dcery další dvě auta, teď přijíždějí nápadníci za děvčaty a další dvě auta. Nějak se musíme vejít do ulice.

Sice mi trošku vadí, že někteří v ulici můžou parkovat na dvoře, ale stojí venku na ulici. Ta kenost lidí, otevřít a zavřít vrata.

danicek:
Co je prosím sobeckého na tom, když paní požaduje, aby místní parkovali tak, aby ostatním nekomplikovali život?

Pane Orione, že se do toho pletu, u dnešní ranní kávy u souseda, vedli jsme polemiku, že další sousedka jim strká auto naproti vjezdu a jeho manželka má problém projet. Soused ale nemá problém, já u nich taky vidím dost místa na projetí. Ale chápu tazatelku, i sousedovu manželku, že potřebují na zajetí daleko více místa, jak jiní.

Pane Milane, připadá mi, že lidi ztrácejí empatii a ohleduplnost. Prostě já to tam projedu, tak to přece musí projet každý, a když to tazatelka neprojede, tak je to blbka, co by si měla zaplatit kurzy řízení. Otřesné jednání mezi lidma.

Orione, třeba to je jinak...

Prostě to tam projede spoustu řidičů a řidiček, , tak to snad musí projet vštšina a když to tazatelka neprojede, tak je to řidička, co by si měla natrénovat s někým šikovným.

Jistě jste viděl na internetu spoustu ukázek, kdy řidič, či řidička nezvládal(a) situaci na parkoviši a bourali jiná vozidla.

Ano jistě, asi by to bylo fajn, kdybychom všichni uměli všechno, jenže nikdo takový není. Třeba ta paní je skvělá zdravotní sestra, ale to nestačí, není skvělá řidička a to z ní dělá druhořadého člověka, o kterém můžeme mluvit s despektem. Tak hlavně že všichni ti kritici jsou hvězdy bez jediné chybičky *palec*

Třeba ta paní je skvělá zdravotní sestra, TŘEBA.

Třeba její kolegyně není tak šikovná. Každý umíme něco..

Hezký víkend.

jaj*
hodnocení

0x
Nejsem nějaký extra super řidič, ale to bych vyjela napoprvé

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]