Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabourali mi auto, jen nevim kdy. Co ted?

Od: poskozeneauto odpovědí: 11 změna:
Dobry den, dneska jsem při myti auta zjistil, ze mi ho nekdo naboural. Mam praskly a odreny predni naraznik. Nebylo to bohuzel moc videt a je teda pravda ze auto zepredu moc nekontroluju, jdu do kufru hodit veci a pak jedu.
Vůbec netusim jak dlouho to tam je a jak dlouho s tim uz jezdim.
Ma cenu ještě ted nějak resit s policii? Protoze vubec netusim kdy a kde se to mohlo stat. Zaplati mi opravu pojistovna z havarijniho i kdyz nemam protokol od policie?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

8x
Havarijku obvykle uzná (záleží na smlouve), ale bývá spoluúčast. Svarit nebo z vrakace bývá levnější..
s policií to nemá smysl řešit, prakticky nemají šanci najít viníka,resp je nesmysl vynakladat prostředky které by ho našly = tisíce policistů, zmapovat pohyb tvého auta, projít všechny kamerové záznamy, vyslechnout tisíce možných svedku atd atd.

hodnocení

2x

Havarijní to řeší, ale se spoluúčastí. S policií nemá smysl nic řešit. Máme pojistky s bonusy, tak holt řidiči ujíždí od nehod, aby o ně nepřišli. U povinného ručení by se měly jakékoliv bonusy zcela zrušit.

hodnocení

0x

jdu do kufru hodit veci a pak jedu.****porušujete předpis.

Ma cenu ještě ted nějak resit s polici***zbytečné, nic to nepřinese

Zaplati mi opravu pojistovna z havarijniho****pokud máte pkatné havarijní, tak ANO.

"jdu do kufru hodit veci a pak jedu.****porušujete předpis."

Jaký?

nezkontroloval vozidlo.

Žádný předpis, který by ukládal takovou povinnost, neexistuje.

Ale existuje! §5, odst.1, písm.a) z. č. 361/2000Sb. Z jeho znění implicitně plyne, že teoreticky musíte před jízdou zkontrolovat všechna zařízení, nezbytná pro bezpečnou jízdu - osvětlení, signalizace, brzdy, pneu atd. Jinak se vystavujete nebezpečí, že použijete vozidlo, které nesplňuje technické podmínky stanovené zvláštním právním předpisem!

Satam má samozřejmě pravdu.

Pak vidíme, že řidič při jasném počasí jede se zablácenou značko, nesvítí mu týden světlo, atd.

Kámošova sousedka jela z domu 4 km na prázdném kole, páč nezkontrolovala vozidlo.

To učí i v autoškole.

Nesmysl, klidně to může zkontrolovat třeba někdo jiný. Vymýšlíte si vlastní předpisy...

Co se učí? Ty kamarádiš s husou, která nepozná prázdné kolo a z toho vyvozuješ, že ve školách zakazují studentům kontrolovat vozidlo. Já jsem přesvědčený o opaku. To, že to žáci při jízdách nedělají, je věc jiná. To je přece starost učitele, ten zodpovídá za auto. Žák si přece zaplatil na jízdy auto připravené a bezchybné.

sd
hodnocení

0x

Pokud máš Teslu, tak bys měl uložené kamerové záznamy při nárazu. Napiš Elonovi, Pomůže ti,

Policie ne, leda že by řada Vacátko rozeslal Kriminálku kontrolovat ty miliony aut, A hledat tvůj lak na cizích autech ;)

Ty máš havarijní pojištění? Naštěstí je to jenom plechová popelnice, takže nic hroznýho, nekoupil sis žádný umělecký předmět, že ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]