Nejste přihlášen/a.
Ahoj, tohle cvakani…nepamatuju si, jestli to dělalo predtim. Děla to po nastartování. Hlavně za studena. Trochu i za tepla ale po ujeti par metru to přestane. Nějaká kladka?
Ještě přidám dotaz abych nemusel zakládat další vlákno - na Alfu 147 jaký byste doporučili tlumiče? Nechci nic drahého ale zase nechci, aby za chvíli vytekly. Mate někdo zkušenosti s polskou značkou Hart?
Díky.
Ještě přidám dotaz abych nemusel zakládat další vlákno - na Alfu 147 jaký byste doporučili tlumiče? Nechci nic drahého ale zase nechci, aby za chvíli vytekly. Mate někdo zkušenosti s polskou značkou Hart?
Díky.
4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
Ano, taky jsem teď našel video na youtube a ten zvuk úplně sedí...týpek tam přidával nějaký aditivum do oleje, ale ten zvuk byl pak snad ještě horší...
Je to tedy vlastnost motoru? Nemůže se nějak poškodit?
bery®
Taky jsem to řešil, dočasně (asi na 3 roky) jsem je utišil přitažením stavěcích šroubků na vahadlech, vlastně vyřazením jejich funkce a ručním nastavením vůlí. Pak při výměně těsnění pod hlavou jsem je hydrostely vytahal, prolil čističem brzd a profoukal a od tý doby se zdají normálně a potichu funkční, asi 4 z nich byly ucpaný (šla dlouhodobě nepatrně voda do oleje). Možná by to šlo i bez demontáže hlavy, teoreticky. Jen sundat viko ventilů, vytahat tyčky, pomocí hadičky podtlakem vycucat horní dírkou ze zdvihátek olej a naopak je zalít nějakým čističem - samozřejmě před výměnou oleje.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]