Ahoj, tohle cvakani…nepamatuju si, jestli to dělalo predtim. Děla to po nastartování. Hlavně za studena. Trochu i za tepla ale po ujeti par metru to přestane. Nějaká kladka? Ještě přidám dotaz abych nemusel zakládat další vlákno - na Alfu 147 jaký byste doporučili tlumiče? Nechci nic drahého ale zase nechci, aby za chvíli vytekly. Mate někdo zkušenosti s polskou značkou Hart? Díky.
Ano, taky jsem teď našel video na youtube a ten zvuk úplně sedí...týpek tam přidával nějaký aditivum do oleje, ale ten zvuk byl pak snad ještě horší...
Je to tedy vlastnost motoru? Nemůže se nějak poškodit?
Taky jsem to řešil, dočasně (asi na 3 roky) jsem je utišil přitažením stavěcích šroubků na vahadlech, vlastně vyřazením jejich funkce a ručním nastavením vůlí. Pak při výměně těsnění pod hlavou jsem je hydrostely vytahal, prolil čističem brzd a profoukal a od tý doby se zdají normálně a potichu funkční, asi 4 z nich byly ucpaný (šla dlouhodobě nepatrně voda do oleje). Možná by to šlo i bez demontáže hlavy, teoreticky. Jen sundat viko ventilů, vytahat tyčky, pomocí hadičky podtlakem vycucat horní dírkou ze zdvihátek olej a naopak je zalít nějakým čističem - samozřejmě před výměnou oleje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.