Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brzdový píst-promazání

Od: luveja® odpovědí: 2 změna:
Zdravím s dotazem
Chci vyměnit přední kotouče a brzdové desky na Octavii 1.Při této příležitosti chci všechno očistit,vodící čepy promazat vazelínou na brzdy.Dále chci co nejvíce pomocí brzdového pedálu vysunout píst(abych jej nemusel demontovat),odklopit prachovku,zkontrolovat ho v jakém je stavu a promazat.Co by jste mně doporučili za mazivo?Může být keramický tuk ve spreji?Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Já používám silikonovou vazelínou, nejen pod prachovku pístku, ale i do vodítek třmenů. Pulkilovka stojí asi 4 stovky. Výborně se tam dostane pomocí injekční stříkačky, pod prachovku navíc přidávám pro zředění i trochu silikonu ve spreji. Je na to i přímo určena, ale používám ji i na řadu dalších účelu, kde mazivo je ve styku s gumou nebo plastem.
hodnocení

Tak jsem se pustil do výměny a koukám na levém kole jsou brzdové destičky cca o 3 mm více sjeté nežli na pravém kole.Obě kola se točí stejně lehce a po 10.km jízdy mají přibližně stejnou teplotu,na brzdiči udržím prsty.Tak teď jsem z toho mimo a přemýšlím,kde může být chyba(vadné ložisko,přicpaná brzdová hadička,píst) a zda-li vyčištění a promazání tomu pomůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]