Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě skůtru a řidičák

Od: vlk95® odpovědí: 21 změna:

Dobrý den, chystám se koupit skůtr, ale nejsem si jist výkonem. Od 16 let je povolený obsah 50CCM nebo 125CCM. Na internetu jsem našel tyto dvě informace a nevím, která je správně. Děkuji za odpověd.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

3x

Opravňuje k řízení mopedů a malých motocyklů s maximální konstrukční rychlostí nejvýše 45 km/hod.

• Teoretická příprava: 26 hod

• Praktický výcvik: 13 hod

• Minimální věk: 15 let

• Vozidlo: Motocykl tovární značky Honda CLR 125

Opravňuje k řízení lehkých motocyklů o objemu válců nepřesahujícím 125 cm3 a o výkonu nejvýše 11 kW.

• Minimální věk: 16 let

• Vozidlo: Motocykl tovární značky Honda CLR 125

s omezením:

Opravňuje k řízení motocyklů o výkonu nejvýše 25 kW nebo do 0,16 kW/kg.

• Minimální věk: 18 let

• Vozidlo: Motocykl tovární značky Suzuki GS500

bez omezení:

Opravňuje k řízení motocyklů s výkonu vyšším než 25 kW nebo nad 0,16 kW/kg.

• Minimální věk: 21 let

• Další předpoklady: -

• Vozidlo: Motocykl tovární značky Yamaha XJ600D

cyril*

Odpověď zajímavá, ale pokud to není reklama na vlastní autoškolu, pak by měl být uváděn zdroj.

hanher*

Kdyby to měla být reklama, tak je tam snad asi i kontakt, ne . . .*ee*

cyril*

No, na tom něco bude. Tak potom tedy ten zdroj. Myslím, že to zde bylo nedávno adminem řešeno a autorská práva nejsou jen cár papíru.

hanher*

Na té stránce žádný copyright není, takže smolík . . .

cyril*

Smolík nesmolík, mě je to v podstatě jedno.Můj problém to zcela jistě není a nebude, jen jsem si myslel, že zdroj , není-li autora samého , by měl být uveden. Je však možné, že se pletu a admin nebo někdo jiný znalý této problematiky Vám dá zapravdu.

hanher*

Bez komentáře. . .

valero

Zák.361/2000 Sb. o silničním provozu

§ 81
Skupiny a podskupiny řidičských oprávnění
(3) Řidičské oprávnění podskupiny A1 opravňuje k řízení lehkých motocyklů o objemu válců nepřesahujícím 125 cm a o výkonu nejvýše 11 kW.

cyril*

Mám za to, že se dotaz týkal věku. Ale třeba mi to píše něco jiného.

valero

Zřejmě ti to píše něco jiného, protože tazatel si nebyl jistý výkonem a ne věkem.

hanher*

Hmm, a ten věk?

cyril*

Že by to psalo blbě i jinde? *smich*

hop®
hodnocení

2x

Ahoj Vlčáku, od 16-ti let je A1, do 125ccm a 11kw, zdroj: Zákon o provozu na pozemních komunikacích (zákon o silničním provozu), § 81 a § 83.

business.center.cz/...

cyril*

No prosím a pak že to nejde. *frajer*. Hned je vidět, že se orientujete nejen v mýdle.

hop®

No, začal jsem guglit "parohy" a vyplivlo to na mě skůtra... *nevi*:-P

cyril*

To jen obecně potvrzuje známou teorii, že všechno se vším souvisí. Podrobnosti před 22.hodinou popisovat nebudu.

hop®

Máte-li na mysli zrak a zadní část těla, pak asi vím o co jde...*smich*

cyril*

Vaše znalosti jsou obdivuhodné a zcela jistě na těchto stránkách neupadnete v zapomění.

hop®

Pokud to mám chápat jako předběžné varování, pak asi snížím svoji aktivitu na tomto webu.

cyril*

Tak nyní nevím, zda jsem Vás nepřechválil, když Vám z toho vychází takové závěry. *smich*

hop®

Hmm, asi jo, chválit se moc nemá - člověku pak stoupne sláva do hlavy a chová se jak idiot *nevi*;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]