Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chystám se koupit skůtr, ale nejsem si jist výkonem. Od 16 let je povolený obsah 50CCM nebo 125CCM. Na internetu jsem našel tyto dvě informace a nevím, která je správně. Děkuji za odpověd.
Opravňuje k řízení mopedů a malých motocyklů s maximální konstrukční rychlostí nejvýše 45 km/hod.
- Teoretická příprava: 26 hod
- Praktický výcvik: 13 hod
- Minimální věk: 15 let
- Vozidlo: Motocykl tovární značky Honda CLR 125
Opravňuje k řízení lehkých motocyklů o objemu válců nepřesahujícím 125 cm3 a o výkonu nejvýše 11 kW.
- Teoretická příprava: 26 hod
- Praktický výcvik: 13 hod
- Minimální věk: 16 let
- Vozidlo: Motocykl tovární značky Honda CLR 125
Opravňuje k řízení motocyklů o výkonu nejvýše 25 kW nebo do 0,16 kW/kg.
Opravňuje k řízení motocyklů s výkonu vyšším než 25 kW nebo nad 0,16 kW/kg.
Odpověď zajímavá, ale pokud to není reklama na vlastní autoškolu, pak by měl být uváděn zdroj.
No, na tom něco bude. Tak potom tedy ten zdroj. Myslím, že to zde bylo nedávno adminem řešeno a autorská práva nejsou jen cár papíru.
Smolík nesmolík, mě je to v podstatě jedno.Můj problém to zcela jistě není a nebude, jen jsem si myslel, že zdroj , není-li autora samého , by měl být uveden. Je však možné, že se pletu a admin nebo někdo jiný znalý této problematiky Vám dá zapravdu.
Zák.361/2000 Sb. o silničním provozu
§ 81
Skupiny a podskupiny řidičských oprávnění
(3) Řidičské oprávnění podskupiny A1 opravňuje k řízení lehkých motocyklů o objemu válců nepřesahujícím 125 cm a o výkonu nejvýše 11 kW.
Ahoj Vlčáku, od 16-ti let je A1, do 125ccm a 11kw, zdroj: Zákon o provozu na pozemních komunikacích (zákon o silničním provozu), § 81 a § 83.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.