Dobrý deň. Potrebovala by som poradit čo môžem robiť v mojom prípade, alebo ako dalej postupovat. Ako Slovenka som si kupila auto v ČŘ a nebola som s autom na jeho prepis, nadalej som jazdila na meno majitela od ktorého som vozidlo kupila. Prešlo 6 mesiacov a po zastavení policajnou hliadkou pri kontrole mi dali dole ŠPZ-značky. Viete mi prosím niekto poradit ako mám postupovat teraz dalej ked si chcem prihlasit vozidlo na seba, ktoré mi stoji bez ŠPZ. Ďakujem.
Poté se spojíte s prodejcem a dokončíte změnu majitele. Ale pokud splníte požadavky české legislativy. Nebo prodejce musí požádat o vývoz do ciziny a Vy si ho pak přihlásíte na Slovensku.
No takze jednoduse jste se snazila vyjebat s predchozim majitelem a jezdila bez prepisu. To znamena ze on zopovidal za pojisteni vozidla (neni napsane zda jste ho pojistila na sebe) a pokuty. Ten to zjistil a nahlasil prislusnym organum.
Jedine co muzete udelat je prepsat auto na sebe, pojistit a zaplatit pripadne pokuty za neprepsani a pojistku (neni zarucene ale je to mozne). Pak vam vrati spz a budete moci jezdit.
Predchozi majitel nemuze dat znacky do depozitu pokud je fyzicky nema u sebe. Takze bud nahlasil auto/spz jako kradene a nebo oznamil uradum ze auto prodal a odebrani spz bylo na rozhodnuti uradu.
A prečo ste auto rovnou po kupi neprepsala? Teraz sa o to zaujimate,keď su značky preč..Ste to poje*ali hned na začiatku..Teraz by som prosil na kolenou majitela zapisaneho v papieroch o spolupracu..inak mate voz bez papierov..bodka.
Ďakujem za vašu rýchlu odpoved. No ŠPZ značky mi zobrali kvôli tomu že předešlý majitel od ktorého som kupila auto ich nahlásil a dal ich do Depozitu, to urobil kvoli tomu aby som nejazdila nadalej na jeho Mene, pretože ako som už písala v predchadzajucej sprave, auto som riadne kupila, s tym že do 30 dni som mala isť na prepis čo som bohužiaľ ale nebola, a s autom som nadalej jazdila bez jeho prepisu na moje meno.
ich nahlásil a dal ich do Depozitu****chápu to správně, že prodejce nahlásil ztrátu značek, dostal za poplatek nové, a Vy jste jezdila na neplatných značkách. To je dost odvážné, páč Vám klidně mohli odebrat řidičské oprávnění.
Ani se mu nedivím,.
Takže Vy se musíte spojit s kupcem a dát vše do pořádku. Buď registrace na Vás, nebo vývoz do ciziny.
Splníte toto:?
a) trvalý pobyt, dlouhodobý pobyt nebo, jedná-li se o občana jiného členského státu, přechodný pobyt v délce alespoň 6 měsíců v kalendářním roce, nebo jí byl udělen azyl, nebo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.