Nejste přihlášen/a.
Troufnu si tvrdit, že i vám, jakožto samozvanému a zcela jistě bezchybnému "nadřidiči" se může stát, že náhodou nestihnete zareagovat dost rychle a např. při couvání nechtěně vrazíte do překážky. Pak se i vám bude zatraceně hodit nemuset platit x desítek tisíc za opravu.
Poslední "nehoda" co jsem měl byla na jistém slovenském železničním přejezdu, byl tak krásně rovný že to skončilo proraženou vanou - havarijko pokrylo.
A jedna "nehoda" pře několika lety - šel rozčilený chlapík po ulici a jen tak z legrace vzal cihlu a hodil mi ji do bočního okna (oprava sklo, dveře). I když ho policie chytla, tak bylo jednodušší řešit přes havarijko než z něj páčit peníze na opravu přes soud.
@jk2021 To není o nadřidiči, ale o podceňované matematice. Kdyby plnění bylo vyšší než pojistné, tak by přece takový produkt pojišťovny nemohly nabízet. Kdo jezdí v součtu desítky let tak, že si trvale způsobuje škody větší než extrémně drahé pojištění, nejspíš za volant nepatří.
Na předchozí auto jsem platil HAV zbytečně, nikdy jsem ho nevyužil (platil jsem ho tuším první 4 roky). Na současné to bude letos 6 rok. Každý rok včetně POV cca 6.000,-. Celkem tedy 36.000,- Přesto už se vyplatilo... v prvním případě mi zřejmě nějaký rozjuchaný navrátilec z plesu přisedl haubnu tak, že praskl lak a začalo to rezavět. Oprava v autorizáku 35.000,-. Předloni mi nějaký šikula na prakovišti vzal dveře i s blatníkem... sice šlo jen o lakovnu, ale i tak to přišlo na 25.000,-. Takže i když jsem zaplatil spoluúčast, jsem pořád v plusu.
Nicméně si myslím, že od určitého věku auta je HAV zbytečné, takže počítám, že letos, nebo příští rok to bude naposledy.
Nevím jak při cestě do zahraničí, ale u nás v ČR mi ČSOB pojištovna v rámci havarijního pojištění uznala pojistné plnění (oprava rozpočtem) zcela bez problémů. Ani po zjištění mnou vybraného autorizovaného servisu, že bude potřebná oprava rozsáhlejší a dražší, než se předpokládalo, neměli výhrady a cenu doplatili (přehodnocení pojistné události za mě vyřizoval servis).
Generali - u té původní staré Generali jsem měl jednu nehodu, bez problémů vše zaplatili (a pak mi smlouvu vypověděli).
U ČSOB několik případů, platba rozpočtem, při použití smluvního servisu klesá spoluúčast na 1000Kč, ten servis je neznačkový a běžně ho také používám. Plnění rozpočtem, nebyl jsem škodný. ČSOB klidně klientům doporučuji, navíc cenově vychází většinou velmi dobře.
Generali i ČSOB jsou (alespoň u mě) naprosto bezproblémové, co se řešení problémů týče. Pokud máte z práce možnost u ČSOB mopro (motivační program), tak potom se tam ta pojistka dá udělat ještě mnohem levněji. Například vrátí 40% z roční pojistky, což je u pojistek nad 30tis. už pěkná sumička...
Jinak naposledy jsem šel od ČSOB k Uniqa, kde je také zatím bezproblémové řešení škod a mám to tam ještě o pár tisícovek levnější než bylo u ČSOB.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.