Nejste přihlášen/a.
Zdravím, podařilo se vám někomu sjednat online povinné ručení na elektrickou koloběžku?
Zatím jsem vždy narazil na to, že mi klidně online pojistí i zahradní pařez na kolech, ale k pojištění elektrické koloběžky se vždy chtějí vykecávat po telefonu: "Dejte nám číslo, zavoláme vám". Ale já doma nemám signál a o nečekaný hovor třeba v autě nestojím. Celkově mám silnou nechuť se s někým vykecávat kvůli takové banalitě. Osobní auto mám online pojištěné za 5 minut a tady dělají ochcapky..
Už ho mám sjednaný na www.rixo.cz . Je tam i kolonka na sjednání pojištění na elektr. kolky. Stačí to tam vyplnit, parametry - atd . Nic po mně nechtěli po telefonu, jenom kód přišel a nikdo nevolal. Vše jsem si dělal sám. U Allianz to bylo na půl roku za 75.- Kč a na rok za 152.- Kč.
Neni to banalita, spíš Kocourkov.. Buď to má malý výkon/ rychlost a je to "jízdní kolo" kde pojištění není povinné (a škody kryje dobrovolná pojistka na blbost). Nebo to je výkonnější, ovšem protože to nemá techničák atd. tak to nesmí na veřejné komunikace. Pojistit to sice jde, ale při nehodě na veřejných komunikacích pojišťovna odmítne plnit. A veřejné komunikace jsou i cyklostezky, polňačky atd. takže pojistka dobrá leda někam na hřiště nebo zahradu...
Proč se nepřevezme funkční německý systém kde má koloběžka jednoduchý povinný pojištění + registrační značku od pojišťovny. Jednoduchý a funkční..
A proč se nepřevezme německý funkční systém firemních odvodů do důchodového systému? firmy tam spolufinancují důchodový systém, stát řeší příjmovou i výdejovou stránku rozpočtu...u nás se řeší jen výdeje, politici rozhazují peníze z průběžného systému aby si splnili své sny a pak vykřikují že na důchody nic nezbývá
Když nad tím ještě tak přemýšlím, jak je to asi z ukončením povinného ručení u koloběžky mimo termín? U auta člověk dal například značky do depozitu a ručení mohl ze dne na den ukončit. Jak se toto řeší u koloběžek, pokud ji člověk neprodá, ale jen nechce, nebo nemůže jezdit?
Jde i o to, že když s autem člověk nechce jezdit, dá RZ do depozitu, ručení platit nemusí a je doložitelně chráněn před ČKP. Ale jak u koloběžky případně zpětně ČKP doložit, že třeba rok nebyla provozována a proto neměla zaplacené ručení?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.