Pane Josefe, asi by bylo dobré taky napsat, co máte za auto a tak, ale asi nejspíš bude vadný předřadný odpor na ventilátoru (zdroj: křišťálová koule).
Bývá vypálený/zoxidovaný konektor motorku mezi topením a baterkou, nebo předřadný odpor pro jednotlivé rychlosti (uvnitř tělesa ventilátoru, chladí ho proudící vzduch).
Když je vadný odpor, tak zpravidla jede nejvyšší rychlost, spíš tak tepelná pojistka by mohla být v čudu pokud je to ventilátor s odporem. Pokud je to ventilátor s elektronickou regulací, tak to bývá vypálený konektor, nebo taky vypálený kontakt v pojistkové skříňce co není vidět, ale to platí pro všechna auta a taky to může být vadný regulační modul... U Citroenu Xara Piccaso snad i konatkt ve spínačce. No a není ani neobvyklé že je vadný samotný motorek... Ale ze zkušenosti v těchto poruchách má samotný motorek podíl tak 20%.
Tepelná pojistka je u feldy součástí tý odporový desky, chrání ji před spálením, pokud je motorek zatuhlý.Nejsem si jistej, jestli přes ni vede i ta nejvyšší rychlost, ale mám pocit, že ne, že tam chrání motorek jen tavná pojistka. Takže pokud nejde ani nejvyšší rychlost, bude to podle mě tím konektorem motorku mezi topením a baterkou, ten mi odešel u dvou ze tří felici, byl úplně zelenej a vypalenej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.