Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze spustit motorek ventilace automobilu

Od: josef* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den!

Nelze mi spustit motorek ventilace uvnitř vozu pojistky uvnitř vozu u spolujezdce jsou v pořádku.

Děkuji za odpověď.

Blažek Josef

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pane Josefe, asi by bylo dobré taky napsat, co máte za auto a tak, ale asi nejspíš bude vadný předřadný odpor na ventilátoru (zdroj: křišťálová koule).

josef*
hodnocení

Dobrý den!

Nejprve děkuji za odpověď a hned se omlouvám za ten typ vozu je to Felicia 29let stará

hodnocení

0x
Bývá vypálený/zoxidovaný konektor motorku mezi topením a baterkou, nebo předřadný odpor pro jednotlivé rychlosti (uvnitř tělesa ventilátoru, chladí ho proudící vzduch).

hodnocení

0x

Když je vadný odpor, tak zpravidla jede nejvyšší rychlost, spíš tak tepelná pojistka by mohla být v čudu pokud je to ventilátor s odporem. Pokud je to ventilátor s elektronickou regulací, tak to bývá vypálený konektor, nebo taky vypálený kontakt v pojistkové skříňce co není vidět, ale to platí pro všechna auta a taky to může být vadný regulační modul... U Citroenu Xara Piccaso snad i konatkt ve spínačce. No a není ani neobvyklé že je vadný samotný motorek... Ale ze zkušenosti v těchto poruchách má samotný motorek podíl tak 20%.

Tepelná pojistka je u feldy součástí tý odporový desky, chrání ji před spálením, pokud je motorek zatuhlý.Nejsem si jistej, jestli přes ni vede i ta nejvyšší rychlost, ale mám pocit, že ne, že tam chrání motorek jen tavná pojistka. Takže pokud nejde ani nejvyšší rychlost, bude to podle mě tím konektorem motorku mezi topením a baterkou, ten mi odešel u dvou ze tří felici, byl úplně zelenej a vypalenej.

josef*
hodnocení

Dobrý den!

Opět děkuji všem za Vaše odpovědi Josef

hodnocení

0x

moh odejít i samotný motor větráku

club-opel.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]