Dobrý den.Nejsem v tomto zběhlý a chtěl bych poprosit o vysvětlení. Odešlo mi ložisko v kyvné vidlici motorky 600ccm.Chtěl jsem ho vyměnit a zjistil jsem že to které tam je nyní není originál.Originál stojí 880Kč za 1 kus (jsou tam dvě). Našel jsem tuzemskou firmu která vyrábí ložiska a nabízí to samé za 89Kč/ks. Označení je u obou stejné jen se liší výrobce.V čem je ten rozdíl? Kvalita? Je možné že by tuzemský výrobce byl natolik nekvalitní? Stejně tak gufero.Originál 500Kč/ks od tuzemské firmy několi desetikorun.
Originál věci na motorku vždy stojí několikanásobek normálního výrobku... Většinou přebal kvalitního výrobce + příplatek. Z druhovýroby je ale potřeba koupit od kvalitního výrobce, žádný ZKL nebo tak. V kyvce působí neskutečné síly. NTN/Koyo patří mezi špičku (většinou přebal originálních japonských motorek), SKF, SRN, FAG...
Můžeš použít ložiska za pár desetikorun,jde ale o to,aby jsi neměnil ložiska 3x za rok... Škodě zdar...Kvasinám zvláště.
jakubzima
Vy jste mi neodpověděl.Chápu to dobře že je v nich tedy použitá jiná ocel?
jirib
Kvalita různých výrobců ložisek již byla zmíněna. Kvalita gufer taktéž. To si tu vidlici lisujete sám?
jakubzima
Jestli tím lisováním vidlice myslíte výměnu ložisek tak ano-sám. Kvalita byla zmíněna, ale já se ptal v čem je ten rozdíl...v oceli?
petrovic
Prosim Te, motocykl 600ccm je co? ja mam 1670ccm. Ne, neni to auto. Je to MT 01 od Yamahy. Lozisko primo z motokramu je cenove prepalene. Loziska kupuji FAG v mistni loziskarne. Cena cca 130kc kus. A kdyz vezmu nejvetsi blato lozisko vs kvalitni, tak rozdil je hlavne ve vyrobni presnosti. Do shitu jdou kulicky s velkou vyrobni odchylkou, tudiz kazda je jina, kluzna draha neni presne vybrousena, vyskytuji se zde spony a spina z obrabeni. Mazivo neni taky zadna hitparada.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.