Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na zvýšenou spotřebu oleje- mám Škoda SUPERB combi r.v.2023, 2.0TDI 147kW.
Poprvé jsem olej dolévala v cca 4500km a to 3-4l. druhé dolití bylo v 11500km( únor) 1l, a posléze dolévání 1l každý měsíc( březen, duben). Nepřijde mi to v pořádku, máte s tím někdo zkušenost? Děkuji za odpovědi
No myslím si, že text je zavádějící, jelikož 2.0. TDI 147 Kw má nastavené čidlo nízké hladiny motorového oleje tak, že do horní rysky schází ¾ litru oleje, takže nemohla po 5000 km nalét 4 litry. Já dolévám cca 1 litr po 9000 km, tedy po hlášce o nízké hladině mot. oleje. Používá se zde olej 0W20, což je v podstatě téměř voda a jako řešení lze přejít na hustější olej, pokud bude dodržena specifikace...
Reklamace v tomto případě není možná, protože není splněna podmínka maximání možné spotřeby oleje na 1 tisíc km...
A pokud očekávate, že jiné značky moderních motoru na tom s těmito oleji budou lépe, tak vezte, že nejsou. Aby se vlezli do emisní normy, musí mít co nejmenší ztráty třením a to lze dosáhnou pouze takto řídkým olejem...
Mě to přijde úplně sci-fi, co se tady řeší a co se paní radí. Resp. její situace mi přijde strašná. Rozhodně bych vše neházel do jednoho pytle. Já mám třeba 5 let staré auto (koncern to není), řídký olej 4,2l, najeto 100 tis. a mezi 15 tis. výměnou neubude skoro nic. V situaci tazatelky by to šlo z domu a koncern už nikdy do domu.
Taky mi to přijde dost špatný. Už jen to že má škodovka v manuálu napsanou spotřebu 1L oleje na 1000 km je hodně špatně. U mého 15 let starého auta s najetými 300 tis. km mám spotřebu oleje asi 0,3L na 10 000km. a to si nemyslím že mám nějaké super auto protože poruch mělo až až.
To michalbc : Vidím, že tomu rozumíte a tak bych se chtěl zeptat : Koupil jsem Tucsona 1,6, benzin, který má předepsán právě ten řídký olej 0W-30. Budu na něj muset jezdit do konce záruky, ale potom (po 5 letech, kdy budu mít najeto cca 40 000 km), bych chtěl přejít na olej 5W-30, který je také plně syntetický, ale trochu hustší a hlavně levnější. Nebude to tomu motoru vadit? Zatím mám najeto 4500 km a olej neubývá.
Spíš to rozveď tu spotřebu oleje na počet km . Ne na měsíce... A ten první údaj asi nebudou litry (3-4l), spíš deci ne? Kdybys dolévala 4 l, to by byl motor snad úplně bez oleje... U koncernu je povoleno cca 1l/1000km... Ale je to takové povolené neštěstí... Ale auto je snad ještě v záruce, ale oni se u toho budou kroutit jako červ a poukazovat na povolený limit. Z minulosti jsem znal člověka co mu to neuznali...
Vychází to plus minus na max 5000 km , Prnví údaj jsou opravdu litry, motor byl opravdu suchý. Pokud vím povoleno 0,5l na 1000km.
Dobrý den,
auto by mělo být v záruce, řešil bych to s prodejcem.
Dolévat 3-4l je celkem dost, nechce se mi věřit že by to motor sežral. To ho tam bylo spíš málo od začátku.
Vím že nádrž na olej by měla mít cca 6l objem, při převzetí auta na otázku zda jsou všechny věci(tekutiny) ok- ANO. Opakované dolévání po ani ne 5000km značně nevyhovující.
Řeším- počkejme, sledujme a při výměně uděláme váhovou zkoušku oleje , která je nutná pro další postup.
Děkuji za odpověď, řeším s autorizovaným servisem. Však nekomfortní dolévání velmi obtěžuje. Čekat že si to sedne znamená kdy? Ve 100000km? A do té doby budu nonstop dolévat? Čekala bych že ve 21000 už by si to mělo sednout?
Ani se mi tomu nechce věřit. Jako že chyběly skoro 4 litry, než se rozsvítila kontrolka? Tohle je nějaká hrubá závada, litr oleje na 1000 km u nafťáka, s tím se vůbec němělo jezdit. No a pokud se fakt jezdilo se třetinou náplně, tak ten motor může být na odpis.
Nechtěla jste místo litry napsat decilitry?
4 litry je témeř 90 procent olejové náplně, pokud není proražená olejová vana, spotřebovává se v motoru, tím pádem se postupně zničí celý i emisní systém
já bych tím dál nejezdil a dal bych to do servisu, ale to je jen můj osobní názor
Tak u auta této kategorie by při neuznané reklamaci takto brutální vady bylo namístě autem najet před sídlo Škodovky, zavolat reportéry s kamerami a auto zapált.
Méně drastickou možností je nechat si na auto vyrobit velké polepy: "TOHLE NOVÉ AUTO ŠKODA SUPERB BERE LITR OLEJE NA 1000 KM A JE TO PRÝ NORMÁLNÍ!". Ať mají reklamu.
Litr oleje na 1000 km jsem naposledy lil do dojížděného Favorita s olítaným přetáčeným motorem téměř po smrti. TDI ovce mi ve 250 000 brala půl litru na 15 000 km (vlastně bych ho nemusel dolít, kdyby mi nevadila hladina pod středem rysek), ve 400 000 to byl litr na 1000 km.
Vyjádření servisu je budeme to sledovat, dolývejte a ve 30 tis. se udělá váhová zkouška oleje... Ale to pro mne znamená ještě aspoň 2x dolít 1L oleje...Minimálně!
Ano, je to normální. Známý má služební Superb diesel a za pár desítek tisíc co na tom má najeto už vyměnil celý obsah vany. Dolejvá pravidelně po pár tisících. Už si kvůli tomu vozí i olej s sebou. Ano, tohle vám koncern s vážnou tváří prodá za mega a řekne, že je to normální. A ano, řeší se tu EURO XXX, a tahle koncernová nádhera pálí olej rovnou s dieselem.
Ale abych nebyl přehnaně kritický, tak teď má najeto kolem 30 a je to prý už o něco lepší.
Mám Kodiaq 147kW 2.0TDI od novoty. Stěžujeme si, že žere olej od začátku. Jen slyšíme od techniků u autorizáku "pane, to si sedne při 8tis, pane to si sedne při 15tis, pane to si sedne u 24tis" Byli jsme na garančce po 28tis, kde se měnil i olej. Stěžoval jsem si tam, že jsem už do motoru musel dolít od novoty 6l oleje. "pane, uvídite co to teď udělá po servise, opravujeme tam SW". Po dalších 1500km to nahlásilo sníženou hladinu oleje. Už jsem se pak našval a šel jsem do autorizáku na váhovou zkoušku. Výsledek? 0,33l / 1000Km. Odpověď? "pane, to je v normě, Škodovka má 0,6l, nemůžeme nic dělat" Kodiaq v plné palbě, cena 1,5mil, při koupi hory doly, ale nikdo neřekl, že povinná výbava je 1l oleje v kufru!
Jsme z toho frustrovaní a hodně špatní...
Dobrý den, to mi snad ani neříkejte. Myslim ze okamžitě po precteni jsem se vztekla. Si delaji prdel ne? Presne takove kecy slyším taky a musim rict ze jako vozit si 5l kanystr s olejem fakt nehodlam. Cenu auta uz ani nekomentuji a toto jednání mi prijde naprosto ale naprosto nechutne a vydirajici. Jsou to opravdu vsivaci. Me ceka servis za 14 dni a vahova zkouška tak jsem zvedava co bude dal. Dolevam stále. Každý mesic po 1litru oleje.
Nevím co na to říci, jen kolik me to stalo času a nervů. Vahova zkouška oleje prokázala 0,527 l na 1000km dle jejich slov. Reseni s peci o zákazníka- nevědí kde je konkretni problem takze zkoušet po výměně části motoru- turbo, gufera na ventilech a DPF protože ve výfuku saze na to jsem je upozornila ja. Odmítla jsem aby se mi vrtali v motoru, takze výsledek je ze se značně zkracuje interval dolevani oleje naposledy dolito 5.8. A 27.8. Oboje po litru- aktuálně uz je vzdálenost cca 2800km. Odstupuji od smlouvy a vuz vracim. Naprosto zklamaná, vycerpana, nastvana. Smutny příběh autorizovaného servisu a pece o zákazníky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.