Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za jaký osobní vozidlo lze namontovat tažný, protažení klasického oje?

Od: arv odpovědí: 19 změna:

Tedy menší vlek za traktor, menší bouda, co se normálně a připojuje okem za traktor.

Zajímá mě, za jaké silniční (SUV) vozidlo tohle lze (ev. takové tažné) připojit? (Klidně i jen mimo silnici), zná někdo?

doplněno 26.04.24 10:59:

" Klasické oje"myslím toto: autos.cz/...

jak to ukotvit za SUV, když chci přetáhnout po "louce"apod.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

UAZ 469 to má standardně. K mání na bazarech a armádních výprodejích. Totéž Defender

arv
hodnocení

tipcars.com/... Uaz ani gaz není a defender je trochu mimo budget (cena od mega vyse, 15 let stary srot pulmega)

Jak není? Píšu - armádní výprodej. To jsou takové firmy, kde prodávají techniku, kterou armáda nepotřebuje. První odkaz nalezen za cca minutu

kramarstvi.cz/...

další opět za minutu

earmyshop.cz/...

akorát výběr barvy auta je trošku fádní... *smich*

arv
hodnocení

Promon ani v jednom neni skladem. Ptam se na dostupne vozidlo a ne ulozenku, ktera se buhvi kdy obchodovala nebo se proda 1x za 4 roky

Armáda prodává většinou uloženky. Jenže to v případě takovýho sovětskýho železa nic neznamená, stroje 40 let starý jsou běžně provozované. Ono to nemá žádnou elektroniku, žádný asistenty ani ekokurvítka , nemá se na tom co pokazit. Jezdil jsem s tím na vojně na konci socíku a paradox je, že ještě stále tyto auta běžně slouží v armádě, stejně jako jejich větší brácha ZiL 131

makk
hodnocení

0x

To je snadné, za jakékoliv auto, které na to má tažné zařízení (samozřejmě legálně). Obvykle to jsou náklaďáky, ale myslím, že Gaz nebo ARO taky někdy měly toto tažné. Moderní SUV asi těžko.

Samozřejmě lze na to oko přidělat žehličku, možná se ten adaptér i prodává, ale legální to není.

arv
hodnocení

Spíš potřebuju na rám auta nebo do uchycení koule přidělat závěs a proto se ptám, které auto, levné, dostupné, je k tomu vhodné.

Případně na tu žehličkovu redukcí prosím o odkaz, děkuji

hodnocení

0x

Za jaký osobní vozidlo lze namontovat tažný, protažení klasického oje?***Na žádné, jedině kutilsky dodělat.

Já to řeším tak, že žehličku přišroubuji na to oko, pak to táhnu traktůrkem, nebo tím, co má vzadu kouli. Pak to přehodím na jiný "vlek" a jedu s dalším.

Jen kutilsky to uděláte.

arv
hodnocení

Foto? Nechcu vymejšlet Kolo. A když je vlek jednoosy, nechci aby se mi to prolomilo...

Foto až o víkendu, pokud nezapomenu.

nechci aby se mi to prolomilo***co se má prolomit?

arv
hodnocení

To prave nevim jak to mate vymyslene. Ja nechci varit na oje neco, potrebuju oje zapojit prostrcenim cepu a tahnout. Ne s tim laborovat a neco k tomu na zablaceny louce hodinu sroubovat. Tak si to tak nejak neumim predstavit bez foto.

Tak jsem tam zajel..

Jeden šroub- Jen jako vzor, ale já nevím, jaké máte oko na vleku, podle toho se to upraví, pak jen namontovat a jedete.

Za jaký osobní vozidlo lze namontovat tažný, protažení klasického oje?
Za jaký osobní vozidlo lze namontovat tažný, protažení klasického oje? #2

Nasadit, šroub, utáhnout. Práce na jednu minutu.

Za jaký osobní vozidlo lze namontovat tažný, protažení klasického oje? #3
Za jaký osobní vozidlo lze namontovat tažný, protažení klasického oje? #4
Ale s tím opravdu jen po poli :)

Proč po poli, já s tím jezdím normáně po zahradě. Stejně jako se sekačkou...

arv
hodnocení

Lesenova trubka s malou dirou ok. to je M16?

Tak si predstav jednoosou maringotku lesanka nebo normalni masivni oj s kulato objimkou aby se to nekroutilo?

Za jaký osobní vozidlo lze namontovat tažný, protažení klasického oje? #5

arv, a co chcete, abych Vám nakreslil, jak upravit žehličku, aby měla oko pro Váš závěs?

Dokážete toto spojit na pevno s žehličkou?

arv
hodnocení

Nasel jsem tohle - koule plus cep provleky.cz/...

ted jeste najit, k jakemu vozidlu by tohle slo pridelat? Takhle myslim znela puvodni otazka

Ktere vozidlo ma zadni ram aby se to dalo uchytit, ale ne veterany uaz gaz

anebo "Rozteč uchycení na šrouby na střed: 90mm, pro šroub M16"je standardni rozteci pro vsechny ramy tazneho a slo by to vyriznout do narazniku kazdeho auta s taznym?

Něco podobného mám i na traktoru, kde mám závěs pro ploché oje a místo čepu tam dávám kouli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]