Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Denní svícení

Od: karel44® odpovědí: 17 změna:

Ahoj, dobrý den,

mám na Vás dotaz...musel jsem si vyměnit 1157 BA15D patice pro žárovku P21/5W základní koleno s vodotěsným gumovým kroužkem ...viz foto.

No a protože se nedá s tím na sidlišti sundat normálmně předek auta, tak jsem to předal do servisu.

Dnes, když mi servisák předává auto, nic neřekne a já pak v domnění, že vše funguje jedu a po pár km zjistím, že jedno světlo pro denní svícení svítí méně...ty žárovky jsou v tom dvouvláknové. Svítí prostě jedno vlákno a on mi pošle SMS po mém dotazu: že to nejde otočit (psal jsem mu, že nejspíše otočil špatně žárovku)...no ale s tím se předci nemohu smířit...měl mě informovat, že svítí jedno světlo pro denní svícení měne, ne?

Teď mě čeká STK za 1 měsíc...tím asi neprojdu ne? Nebo řeknou opravit...no jo ale co když je problém v patici, že tam je výřez špatně? Poradíte mi někdo co a jak? Foto jak to svítí málo vidíte v příloze.

Denní svícení
Denní svícení #2

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
S tím se opravdu nemůžete smířit..Zajel bych tam neodjel dokud to nebude svítit jak má..Servisák má asi obě ruce levé..bohužel
hodnocení

No jo ale co a jak na něj...když mi řekne, že tam ta žárovka jinak nejde, tak co když je chyba v těch výřezech pro žárovku, ty plastové výřezi...nemohou je mít v patici opačně? Nerad bych někomu křivdil ale to jsou situace s kterýma jsem se nikdy nesetkal.

Mohli vám prodat žárovku s jiným osazením..stalo se mi to vícekrát..na první pohled to poznat nejde..Řešil jsem to upilováním jednoho toho výstupku na žarovce..Dost jsem se s tím navztekal..Bylo to na vozíku, kde jsou taky dvouvláknové žárovky..
Ano, stát se to fakt může. Jenže když na tenhle problémek narazí "servisák", tak by to vůbec neměl předat v tomto stavu zákazníkovi. Chování některých jedinců je opravdu nad mé chápání.
hodnocení

Tak jsem zase u něho a řekl mi, že nekontroloval, zda stejne svítí...prý svítila, tak to neřešil...tak mu říkám, že mi to měl říct a ne, že je vše v pořádku..tak za chvilku se na to podívá a dá případně jinou žárovku nebo co...prý ale nechápe proč je tam dvouvlaknova...že svítí zb.silne...říkám mu, že mi je jedno co tam dá, když obě budou svítí stejně..
Správně, Karle..
asd1

Jak správně?! Musí svítit správné vlákno, pro denní svícení to silnější.

Ta žárovka do patice obráceně nasadit samozřejmě jde, stačí silnější blbec.

= reklamuj.

Správně je, že už to řeší..četl si to?
asd1

jo četl

říkám mu, že mi je jedno co tam dá, když obě budou svítí stejně..

hodnocení

Tak si představte, že uznal to, že se nepodíval na závěr, zda obě světla svítí stejně...ale problém je i na straně patice...ta patice je v pořádku, na první pohled ano...ale mají tam prý + a - opačně...tak mi tam dal tu žárovku jako by obráceně...prostě aby svítila, tak jak má ale problém je ten, že ta žárovka na 100% tam nedrží...dle mého se povolí a přestane svítit ale musím opět navšívit prodejce co mi to prodal...Kelly...říct jim tu zkušenost, prý to je nějaká levnější forma patice...musím tedy na Kia a snad to půjde objednat. Je to prostě k pos...

asd1

Holt poučení že se nevyplatí kupovat lacinou čínu (a často to neni o ceně, kvalitní je někdy i levnější než šmejd), a od Kelly ještě předraženou..

Nedržící patice jde přibastlit - např. páječkou upravíš plast aby žárovka v patici držela pevněji

hodnocení

např. páječkou upravíš plast aby žárovka v patici držela pevněji - tedy sundat, a pokusit se udělat nové ,,dirky" pro žárovku aby zapadla a nevypadávala?
hodnocení

Tak jsem si psal s Kia prodejnou a patice se samotná neprodává nikde : Bohužel samostatnou patici jsem nedohledal – pouze celé mlhové světlo, které stojí 6387,- ...

Jako to je šílené...člověk řeší takovou ...za pár korun plast a oni nemají? To si asi fakt budu muset poslat nějakou čínu stejnou a udělat si dle svého otvory / drážky pro žárovku pájkou, jak tady bylo výše psáno...přece toto nebudu podporovat takovou drahotu.

Nebo na žárovce odbrousit ten překážející čudl. Případně, pokud má svítit jen silnější vlákno, tak jeho kontakt na žárovce zvýšit cínem, eventuálně upravit jeho tvat. Nebo rovnou to 5w vlákno přepálit vyšším napětím následně oba kontakty propajet. A nebo, pokud má patice kontakty pro obě vlákna, tak přepojit + přívod na druhej kontakt. Stačí si vybrat :)
A ještě mě napadá, nepatří tam misto 21/5w žárovička 21/4w?
asd1

Na fotce jsou dobře vidět drážky pro čudl na žárovce, zasuneš, pootočíš a povysunutím zapadne do vhloubení a tím se zajistí. Páječkou v patici upravíš "válec" tak aby v něm žárovka chodila trochu ztuha a netřepala se v něm.

Jeden čudl je výš než druhý, to je proto aby nešla zasunout obráceně. Ale stačí trošku silou a obráceně nasadit jde, obzvlášť pokud je žárovka v patici volně. Zasunutím silou se patice může i roztáhnout a žárovka pak nedrží ani ve správný poloze. Mechanikovi by se opačný nasazení ale stávat nemělo..

Na žárovku můžeš na ten čudl napájet trošku cínu a tím ho zvětšit. Pokud ho tam napájíš moc tak upravíš pilníčkem. Podobně cín i na válcovou část aby v patici trochu drhlo. To se možná bude dělat líp. protže to budeš dělat na vyndaný žárovce a když to zkazíš tak jednoduše vezmeš novou žárovku,a ne že zničíš patici a budeš kupovat celý světlo *ua*

Odpálit slabší vlákno nedoporučuju, wolfram z vlákna se odpaří a nataví na sklo, tím se sníží průsvitnost (krásně to ej vidět na dlouho svítících žárovkách kdy to je pokovený jak zrcadlo..

Kupovat nový světlo je zbytečný.. Servisy se s tim nemažou oni to neplatí a výrobce chce prodat, i proto nabízí jen celý světlo a ne samostatně patici.. S jednotlivýma dílama mám ale dobrou zkušenost v Německu, tam mají často nejen celek za raketu, ale i jednotlivý díly. A kupodivu často i levnější než u nás (konkrétně Ford)

tj
hodnocení

0x
Tohle se mi stalo také v autorizovaném servisu. Chtěl jsem vyměnit žárovku v kufru, když už jsem to tam měl, ať to udělají při jednom. Auto jsem tam nechal 2 dny. Pak přijedu domu, otevřu kufr a nesvítí, tak tam volám, a prý že se musí vyměnit i ten domeček pro tu žárovku a že ho nemají, tak smůla (neodešla žárovka, ale dioda na tom domečku, prostě ku*vítko). Naštěstí mi to nenaúčtovali, jen mi neřekli, že se na to vy***li.
.
Pokud tazatel za práci zaplatil a nebyla odvedena pořádně, tak bych tam asi zajel, a požadoval, aby mi to frajer udělal na počkání. Co si to dnes lidi dovolí, to je neuvěřitelné. Pokud se dá někde ohodnotit na netu udělal bych to a přiložil fotografie jeho blbě udělané práce, protože podle recenzí se dnes lidé rozhodují.
.
PS: Ta fotka je důležitá, protože negativních recenzí je plno a dá se to okecat, jakože byl zákazník přecitlivělý, ale negativní recenze s příběhem a důkazem, to má váhu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]