Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dobrý den,
mám na Vás dotaz...musel jsem si vyměnit 1157 BA15D patice pro žárovku P21/5W základní koleno s vodotěsným gumovým kroužkem ...viz foto.
No a protože se nedá s tím na sidlišti sundat normálmně předek auta, tak jsem to předal do servisu.
Dnes, když mi servisák předává auto, nic neřekne a já pak v domnění, že vše funguje jedu a po pár km zjistím, že jedno světlo pro denní svícení svítí méně...ty žárovky jsou v tom dvouvláknové. Svítí prostě jedno vlákno a on mi pošle SMS po mém dotazu: že to nejde otočit (psal jsem mu, že nejspíše otočil špatně žárovku)...no ale s tím se předci nemohu smířit...měl mě informovat, že svítí jedno světlo pro denní svícení měne, ne?
Teď mě čeká STK za 1 měsíc...tím asi neprojdu ne? Nebo řeknou opravit...no jo ale co když je problém v patici, že tam je výřez špatně? Poradíte mi někdo co a jak? Foto jak to svítí málo vidíte v příloze.
No jo ale co a jak na něj...když mi řekne, že tam ta žárovka jinak nejde, tak co když je chyba v těch výřezech pro žárovku, ty plastové výřezi...nemohou je mít v patici opačně? Nerad bych někomu křivdil ale to jsou situace s kterýma jsem se nikdy nesetkal.
Jak správně?! Musí svítit správné vlákno, pro denní svícení to silnější.
Ta žárovka do patice obráceně nasadit samozřejmě jde, stačí silnější blbec.
= reklamuj.
Tak si představte, že uznal to, že se nepodíval na závěr, zda obě světla svítí stejně...ale problém je i na straně patice...ta patice je v pořádku, na první pohled ano...ale mají tam prý + a - opačně...tak mi tam dal tu žárovku jako by obráceně...prostě aby svítila, tak jak má ale problém je ten, že ta žárovka na 100% tam nedrží...dle mého se povolí a přestane svítit ale musím opět navšívit prodejce co mi to prodal...Kelly...říct jim tu zkušenost, prý to je nějaká levnější forma patice...musím tedy na Kia a snad to půjde objednat. Je to prostě k pos...
Holt poučení že se nevyplatí kupovat lacinou čínu (a často to neni o ceně, kvalitní je někdy i levnější než šmejd), a od Kelly ještě předraženou..
Nedržící patice jde přibastlit - např. páječkou upravíš plast aby žárovka v patici držela pevněji
Tak jsem si psal s Kia prodejnou a patice se samotná neprodává nikde : Bohužel samostatnou patici jsem nedohledal – pouze celé mlhové světlo, které stojí 6387,- ...
Jako to je šílené...člověk řeší takovou ...za pár korun plast a oni nemají? To si asi fakt budu muset poslat nějakou čínu stejnou a udělat si dle svého otvory / drážky pro žárovku pájkou, jak tady bylo výše psáno...přece toto nebudu podporovat takovou drahotu.
Na fotce jsou dobře vidět drážky pro čudl na žárovce, zasuneš, pootočíš a povysunutím zapadne do vhloubení a tím se zajistí. Páječkou v patici upravíš "válec" tak aby v něm žárovka chodila trochu ztuha a netřepala se v něm.
Jeden čudl je výš než druhý, to je proto aby nešla zasunout obráceně. Ale stačí trošku silou a obráceně nasadit jde, obzvlášť pokud je žárovka v patici volně. Zasunutím silou se patice může i roztáhnout a žárovka pak nedrží ani ve správný poloze. Mechanikovi by se opačný nasazení ale stávat nemělo..
Na žárovku můžeš na ten čudl napájet trošku cínu a tím ho zvětšit. Pokud ho tam napájíš moc tak upravíš pilníčkem. Podobně cín i na válcovou část aby v patici trochu drhlo. To se možná bude dělat líp. protže to budeš dělat na vyndaný žárovce a když to zkazíš tak jednoduše vezmeš novou žárovku,a ne že zničíš patici a budeš kupovat celý světlo
Odpálit slabší vlákno nedoporučuju, wolfram z vlákna se odpaří a nataví na sklo, tím se sníží průsvitnost (krásně to ej vidět na dlouho svítících žárovkách kdy to je pokovený jak zrcadlo..
Kupovat nový světlo je zbytečný.. Servisy se s tim nemažou oni to neplatí a výrobce chce prodat, i proto nabízí jen celý světlo a ne samostatně patici.. S jednotlivýma dílama mám ale dobrou zkušenost v Německu, tam mají často nejen celek za raketu, ale i jednotlivý díly. A kupodivu často i levnější než u nás (konkrétně Ford)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.