Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba SUV

Od: makyk odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, zažuji koupě nového vozu SUV od renaultu. Je běžné, že SUV voy mají větší spotřebu nebo je to značkou? Předtím jsem jezdil škodovkami, ale ne SUV vozy. Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ano, vyšší a těžší vůz bude mít obecně o něco vyšší spotřebu, než nižší a lehčí. Taky dost záleží na motoru a jeho výkonu.
O jaké konkrétně vozy a motorizace jde?

hodnocení

0x

Dobrý den,

běžné to je. Je to ovlivněno vyšší stavbou (=větším aerodynamickým odporem) a hmotností vozu.

Hezký den přeji

makyk
hodnocení

Chtěl bych Australa v mild hybrid 160 verzi. Udivuje mě, že se všeude píše o tom, že to po městě jezdí za 9 litrů i více. Proto mě zajímá, zdali je to problém značky nebo obecná vlastnost.

Vážně jste očekával že tak velké a těžké auto bude mít stejnou spotřebu ve městě jako třeba Fabia nebo jiné malé prdítko? Vaše informace, že jste jezdil vozy Škoda je k ničemu,pardon..Jakými Škodovkami, s jakým motorem přesně, prosím?

2024
hodnocení

0x

Je to jen mild hybrid, benzín...a auto váží 1,6t...a je to vysoké SUV.

Jakou spotřebu byste ve městě čekal?

Pokud by to byl "obyčejný" současný diesel , pak u stejného auta bude kombinovaná dlouhodobá spotřeba někde kolem 5,3l/100km (ale čiště ve městě logicky také více).

paveldvorak

RAV4 hybrid mi po městě ukazuje kolem 4 litrů, je to SUV a spotřebu má lepší než škodovky ne-suv

a s mazdou cx-5 ( SUV pro seniory) jsem jezdil po městě za 6 litrů, to kolikrát nedám ani s lehkou fabií...

2024
Ano, ale RAV4 není mild hybrid a vzhledem k velikosti je ve spotřebě legendární.
Mazda motory umí (když je nezvorá) a CX-5 se dělá i v naftě.
Já v P3008 v naftě dokážu jet za 4,6l/100km i po dálnici.

hodnocení

0x

Ano, SUV vozy mají obecně větší spotřebu. Je to konstrukcí, váhou i značkou. Já teda nemám renaulta, ale mám v autě s motorem 2,8 l a váze něco přes 2 tuny kombinovanou (větší část město) průměrnou dlouhodobou spotřebu do 11 litrů.

makyk
hodnocení

Rozumím, byla to moje naivita si myslet, že by takový vůz mohl žrát méně ... Je pravda, že jsem jezdíval rapidem a fabií.

Šlo mi také o to, zdali toto kritérium není i tím, že je jedná o značku Renault. Třeba jestli tím nejsou pověstní, takto jsme to myslel.

2024
Inu, nesmíte uvažovat o mild hybridu 160, ale musíte volit tu lepší hybridní pohonnou jednotku.
Pak zvláště ve městě bude spotřeba nižší.
Toyota RAV4 dokáže po městě jezdit i za 4,5l/100km a nejen ona.

gg*
hodnocení

0x
Ještě záleží co je to jízda po městě. Někde poskakování v koloně bude spotřeba určitě horší. Ale to ani ten Rapid pak nežere 6 litrů. Předpokládám, že průměrná u tak vysokého auta a s tímhle pohonem bude cca 6,5-7 litrů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]