Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám prosím dotaz,u fiata pandy pokud připojím vozík,který je doma vyrobený světla i blinkry včetně brzdových světel,vše funguje normálně.U továrně vyráběných vozíku Agados mi po připojení probliknou světla a vzápětí zhasnou i světla na autě.Zkoušel jsem to na dvou vozících daného typu a u obou je to stejné.Nevíte prosím,kde hledat Chybu?Moc děkuji.
Ps.Když jsem zkoušel připojit 12V žárovku na samotnou zásuvku na piny 3 a 5,dělá to taky.
Prosím pomožte.
2x
Panda má těžce poddimenzovanou elektriku svetel,relé jsou v bodycomputeru, konektor k němu se vypaluje a jsou i slabý drátky ke světlum. Dobre je prebastlit a silový obvod predelat na ovladaci = nove vedeni od baterky pojistka, rele a ke světlu. Ke spínání relé použít výstup z body ke svetlum..
S problémem to spíš nesouvisí, ale může. Hlavně pokud vozík není "přes krabicku" tak vyšší odběr ten konektor pod volantem spolehlivě roztavi..
2x
Tipoval bych to na špatně zapojenou zásuvku na autě, a k tomu uhnilou kostru na vlastním vozíku, dříve se hodně na vozíkách dávala světla na jeden kontakt, dnes se dává levé pravé zvlašť. Rozebrat zásuvku na autě, zkontrolovat, vyčistit přepojt, vyměnit a pak pokračovat dál...
0x
Panda utáhne maximálně 250 kg , vozík domácí výroby á 100kg,takže rozdíl 150 kg jsou asi 4 přepravky jablek víc se tam nedá naložit
999 ccm panda není výrobcem schválena k tažení přípojných vozidel, takže O1/O2 rovná se nula/nula
875 ccm možná s O2 na 400 kg, souvislost mezi 100 kg domácím vozíkem a 400 kg hmotností nebržděného přívěsu je jasné i dítěti ZŠ
rozdíl se kdysi jmenoval "užitečná hmotnost"
Asi už nejsem dítě ze ZDŠ a už pomaleji chápu, tak se zeptám jinak – jak ovlivní typ vozidla, jeho obsah a hmotnost, případně jakákoliv hmotnost přívěsu to, že nesvítí světla? ![]()
Když se podíváš na autodata, tak zjistíš že kromě posledního modelu (tam je tažný jen u 4x4 Twinair kde má 400/800), tak na všechny Pandy tažný jde a pro brzděný je 800 kg (s 1,3 MJT 900 kg; první panda 700), nebrzděný podle verze 350 - 400,
To tvoje tvrzení že uveze 250 kg mínus 100 kg vozíku = 150 kg je úplná blbost vycucaná z prstu. Tak si chytrý narážky na děti ZŠ a užitečný zatížení radši nech od cesty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.