Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde byste si primárně vybírali vozidlo? Na TipCars sauto,v áčkách, v mobile de?

Od: vuzchci odpovědí: 17 změna:

Díky za Vaše tipy či zkušenost, kudy, jak a kdy a s jakým výsledkem jste nakupovali ojetý vůz a zda byste dnes postupovali stejně?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jen od předchozího majitele. Překupníky předem vylučuju.

chcivuz
hodnocení

Od Privata bez jakékoliv záruky? OK. To je cesta když máš čas, spoustu času, znalosti, a chceš vyhledávat.

Ale já se ptám kde vybírat na větším tržišti, jestli rozumíš. Zkrátka kdo má jaké zkušenosti s výběrem tam ći onde. Na co nacha apod. Myslim obchodně.

ps: Z bazaru Z majetku jeho, je tam jakási záruka na skryté vady, to platí v celé EU. U privata žádná záruka není. Jo a netvrdím že jsi to nakonec nevezmu od privata, Ale teď řeším v otázce právě ty Agregovaná tržiště

asd1
Myslet si že na velkým tržišti je záruka je hodně naivní:D
Když se tak ptáš... nekolik aut deutschland privat přímo od rodilyho nemce.
chcivuz
hodnocení

Ne, ta záruka je v případě, že to kupuješ od firmy anez komise / inzerátů. Ale třeba někdo má zkušenost, že stržiště vyhazujou nějaké podvodné firmy nebo někde jsou recenze nebo něco tak, na to se ptám. Samozřejmě si nebudu dogmaticky myslet že nejlepší je to či ono, chápeš...

V této mé otázce, rady rádců znalců aut - tzn rady typu já si to vždy kupim od majitele - jsou jaxi odpovědí mimo otázku... Na to se nemusím ptát abych věděl že to je vždy lepší si koupit od majitele, stejně jako domácí vajíčka jsou nejlepší, domácí prasátko taky :)

Máte pravdu, že vybírání auta od majitele zabere spoustu času. O záruce jsem nikdy neuvažoval. Raději věnuju čas výběru. Vymáhání čehosi ze záruky je pro mě hazard s duševním zdravím. Závady na autě si opravím. Pocuchané nervy mi však neopraví nikdo.

jm
hodnocení

0x
Od svého servisaka, který svým klientům poslední roky daný vůz servisuje. Myšleno koupit vůz od člověka, kde historii servisu mám plně ověřenou včetně záruky na tento servis.
chcivuz
hodnocení

OK a jak taková záruka funguje prosím pěkně? Tomáš někde písemně v rámečku na zdi nebo ...?

jm
Servis řeší moje auta přes 20 let, stejně jako auta celé rozvětvené rodiny. Pan majitel je férový chlap.
Pokud mi řekne, že je auto ok, věřím mu. Servis všeho má ze zákona ukládán (faktury do účetnictví), záruka na díly je dána zákonem.
Co konkrétně by vás zajímalo - co byste asi tak chtěl reklamovat stran záruky?

Jo a jedno auto jsem si kupoval od fandy dané značky, který svůj vůz měl cca. 10 let a po celou dobu na autoforu dané značky mimo fotky výletu řešil převážně chyby a vady - a samozřejmě i pochlubení, že to je opraveno. Takže jsem měl servisní dokumentaci vč. fotek práce, dílů vč. čísel-kodů, něco jako zpráva od detektiva. To celé mi k autu předal vytištěno i s návody a upřesněními. C5 mi dobře sloužila až do covidu, kdy jsem přestal jezdit dlouhé trasy a auto prodal dál opět velmi spokojenému novému majiteli.

hodnocení

0x

Čtení před nákupem ojetého vozu... zde...celé odsud. A pár postřehů z AAA... tento bazar je asi nejznámější... je pravda, že spokojeni zákazníci nebudou psát stížnosti, ale přesto, autobazar napíše jinými slovy, že si kupujete "šrot"na náhradní díly, a dle toho pak vypadá případná reklamace...Projděte pár reklamací z odkazu a udělejte si názor sám; i to o něčem vypovídá...

Na druhou stranu, kdyby autobazary měly opravdu poskytovat záruku na ojetá neznámá auta, tak ta auta nutně budou o další desítky procent dražší.

mathew
hodnocení

0x
Když budu mít čas tak mobile.de, autoscout24.de, ooyyo.com. No a když nebudu mít čas tak Carvago a pak si to jenom přijedu do Prahy. Jestli to prodává bazar, majitel nebo třeba šimpanz je mi jedno. Stejně to funkční stav auta nezaručuje, ale ani nefunkční. Prostě si to musíte zkontrolovat.
1. Auto jsem koupil v ČR od soukromníka a vydrželo půl roku
2. Auto jsem koupil před 8 lety v NL servisu, který má i malý bazar a v letos v lednu jsem ho ještě s 400k km prodal.
3. Auto jsem koupil přes Carvago v D autohausu v roce 2022 a zatím neplánuji se ho zbavit.

paveldvorak
hodnocení

0x

u vedoucího prodeje - dealera dané značky který má přehled kdo si objednal nové auto a vlastní í starší bude dávat na protiúčet...too starší auto odkoupím já, přímo od majitele, za výkupní cenu, kterou by mu nabídnul dealer...kdyby se to protáhlo prodejnou a jejich účetnictvím, cena už nebude zajímavá

stejným způsobem to funguje všude na světě, pokud jde o mobile, stačí mít dobré známé nebo příbuzné u německého prodejce a dostanete se k autům, které se na mobile nikdy neobjeví, právě proto, že se prodají postupem, který jsem uvedl v prvním odstavci...pokud to děláte pořád musíte se o část svého zisku podělit aby vám zdroj nevyschnul*smich*

Hmmmm sice jako "povídka se štastným koncem" a návod jak koupit dobře ojetý vůz dobrý ale má to jeden háček vlastně hák...

Kolik lidí má u nás a v evropě co schání ojetý vůz možnost ! koupit podle doporučení vedoucího prodeje dané značky výkupové auto co je jim nabídnuto přímo od majitele...

Tak 0,5 %? Takže Vaše doporučení lze brát jen jako forek k aprilovému počasí.

paveldvorak

sorry jako, nemohu za to že někdo nikde nikoho nezná a nikde nikoho nemá...postup funguje

nespolečenkým lidem kteří nikoho neznají nezbývá nic jiného než koupit auto od někoho, kdo nakoupil výhodně

hodnocení

0x

Já převážně hledám na bazoši nebo sauto. Neřeším zda je to firmy či soukromník. Kupuju auta který nejsou problémový a auto si pořádně prohlídnu. NIkdy nebyl problém.

hodnocení

0x

Bazoš, Tipcars a další inzertní portály. Jen jedno jsem koupil z autobazaru , ale jinak vždy od majitele. Nejlepší dvě koupě od člověka-fandy značky, který šel do mladšího či silnějšího nebo do novějšího modelu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]