Zdravím, mám jednoduchou otázku. Jak je na tom řízení auta se sluchátky v uších? Vždy jsem si myslel že je to zakázané,podle informací z internetu to zakázáno není. Řeči o tom že je to nebezpečné si nechte pro sebe,díky
Otázkou je, zda už jsme tak zdegenerovaní, že potřebujeme na kdejakou zhovadilost předpis. Nedávno jsme se smáli americkému varování na mikrovlknách, že se v nich nemají sušit zvířata a už to máme tady. Řízení ve svářečské kukle také není zakázáno.
jaj*
To není tak, že já potřebuji nějaký návod co dělat a co ne, ale spíše pro ostatní aby byla jistota že to neudělá někdo jiný a nezabije mě tím. Já bych si sluchátka nevzala, zákaz bych uvítala aby mě nějaký zmetek kvůli sluchátkům nesestřelil. V Americe je to kvůli tomu, že mají jiné zákony. Kdybych dala zvíře do mikrovlnky tak je to týrání a dostala bych za to podmínku, u nich můžete žádat odškodné, no teď už ne, už na to mají precedens nebo jak se to jmenuje.
smode2
ale nesmíte mít svářečskou kuklu do ruky. To už pak zakázané je jinak moc děkuji, dlouho jsem se tak nezasmál
halamus
@smode2 Máte dojem, že svářečská kukla je hovorové nebo záznamové zařízení?
Před mnoha lety na jízdním kolu (tehdy hudbu z Moto MPX200)-po 100 metrech jsem musel zastavit , vypnout přejhrávání a sluchatka šla do kapsy, Při chůzi to dopadlo se sluchátky stejně a v práci tuplem. Takže v autě jsem to ani nezkoušel. Bezpečnost či nebezpečnost , ať si každý přebere sám, pro mne je to nebezpečné, takže sám za sebe NE-maximálně jako spolujezdec, ne jako řidič!
Bude to podobnè, jako s řízením v černých slepeckých brýlích. Nebo s čepicí přetaženou přes oči. Nebo rovnou s kbelíkem na hlavě. Ale musíte pak soud přesvědčit, že i takto jse byl schopen se plně věnovat řízení vozidla a věnovat se provozu..
Není to zakázané, sám to docela praktikuju v dodávce na delších cestách po dálnici. Sluchátka utlumí hluk auta a pustím si do nich jen potichu hudbu nebo podcast. Vše okolo slyším, jen znatelně slaběji. Podobné, jako když má někdo nahlas hudbu v autě, jen je hladina hluku mnohem níže a ani dlouhá cesta není nepříjemná a nebolí z toho hlava. Myslet si o tom můžete co kdo chcete, já sleduju provoz okolo sebe i za sebou a paradoxně blížící se sanitku registruju většinou dřív, než ten za mnou.
Tu většinou spatříte ve zpětných zrcádkách. Většinou se soustředíme na to, co vidíme a ne co slyšíme
ltz
Většinou spatříte? Sanita přece nehouká jen tak sobě pro radost, ale aby byla slyšet už v předstihu, aby se řidič mohl také v předstihu pripravit a poskytl sanitě bezpečný průjezd.
@ltz tak já třeba sanitku mnohem dřív vidím, než slyším. Slyšet je, pokud se blíží zezadu, maximálně tak na 100 metrů. Vidět je na mnohem větší vzdálenost.
Vzheldem k tomu že v autech je standartně dodáváno autorádio, tak ty sluchátka vychází na stejno. Jak rádio, nebo ty sluchátka si můžete nastavit tak hlasito, že nějaké sirény neuslyšíte.
Zakázané to asi není, příliš rozumné také ne, ale zaléží také co a jak posloucháte. Pokud by se něco stalo, a bylo by vám dokázáno, že jste něco neslyšel, co jste měl, asi by vám to přitížilo.
Sice neodpovídáte na otázku, ale pro někoho může být tato informace zajímavá. Prosím tedy všechny přítomné, aby to vzali na vědomí, paveldvorak má ve freelanderu muziku nakamichi a stálo ho to dost peněz. A sluchátka nepotřebuje. Kdo to nepochopil, tak ještě jednou, paveldvorak má ve freelanderu muziku nakamichi, stálo ho to dost peněz a sluchátka nepotřebuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.