Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možný odtah na laně?

Od: lupen odpovědí: 5 změna:
Zdravím, mám Octavia 2, manuál 5 kvalt, náhon na přední kola, poškozená převodovka, praskl diferenciál viz foto. Převodová skříň navíc proražena a vytekl převodový olej. Motor běží v pořádku, zařadit jde jakýkoliv kvalt ale auto se nerozjede. Je možné s takovým poškozením diferenciálu a převodovky tahnout auto na laně třeba 20 km? Nehrozí zaseknutí kola? Ještě dodám, že přední kola se volně otáčejí. A řízení poškozené není a brzdy fungují.
doplněno 16.04.24 15:23: Děkuji za odpovědi. Ještě doplňující otázka: Potřeboval jsem zjistit rozsah poškození před tím než to půjde k mechanikovi a sundal jsem startér abych se podíval tím otvorem na spojku a byly tam všude uvnitř kolem ní kovové špony, takže předpokládám, že spojka bude asi taky KO?

Je možný odtah na laně?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Nie, lebo poloosy sa budú otáčať spolu s tým rozbitým v prevodovke, zadrie sa to všetko a možno aj niejaký úlomok sa dostane medzi zuby a blokne to celé.

hodnocení

8x

20km bych v žádném případě neriskoval! Je dost velká pravděpodobnost, že se to někde v oblouku "kousne" a poškodí se věci, které jsou dosud zdravé. Odvezte to na odtahovce nebo na "plaťáku".

Poškození spojky nelze z vašeho popisu potvrdit ani vyvrátit.

hodnocení

2x
Ja bych to taky netahal a na laně už vúbec možná bych se hec a zkusil to na tyči ale je to buď a nebo a kolegové maj pravdu že se tam múže neco kousnout a bloknout kola když to budeš nejmiň čekat
Co využít poviné ručení tam bys měl mít odtah do 50km zdarma
Co to bylo benzínová 1.6ka?
lupen
hodnocení

Nevím zda reaguji správným způsobem na odpověď - dal jsem "přidat komentář".Jinak také děkuji za odpověď. Je to 1.9Tdi a už jsem objednal odtahovku ;) Převodovku už jsem také sehnal a uvidíme jestli to přežila spojka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]