Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak už zaznělo z předmětu otázky. Chtěl bych si koupit letní pneu, už jsem si i vyhlédl jaké, ale každá stránka uvádí úplně jiné parametry. To si obchodníci cucají parametry pneu z prstů podle jejich osobního pocitu? Jedná se mi o parametry hodnotící spotřebu, přilnavost za mokra a hlučnost. Jde o Dunlop Streetresponse 2 195/65 R15 91T
www.heureka.cz: C, B, 67dB
www.pneuok.cz: C, B, 70dB
www.azet-pneu.cz: C, C, 71dB
...a mohl bych pokračovat, prostě random hodnoty...
Víte o nějakých stránkách, kde jsou údaje správné a třeba je tam i dobrý výběr (klidně bych ještě změnil názor a vybral jiné pneu, ale podle parametrů, které odpovídají). Podle čeho jiného se má člověk orientovat a srovnávat produkt, když ne dle parametrů vs. cena (a značka)?
Náhodný hodnoty to vůbec být nemusí, guma se stejným názvem totiž nemusí být stejná. Velice často jiná fabrika = jiná kvalita. Dunlop vyrábí hned v několika zemích..
Musíš sledovat přímo kód pneu, ne jen název a rozměr. Nejspíš zjistíš že stejný kód = stejné hodnoty a jiný kód = jiné hodnoty = dvě různé pneu prodávané pod stejným názvem, ale podrobné označení stejné není...
Heureka má v tabulce CB71, ale v popisu CB67.
Skutečnost je taková, že na EU trhu jsou 2 typy: starší CB71 s výrobou od 2018 a novější CC71 s výrobou od 2021.
Ten rozdíl B>C může být proto, že na ty novější pneu se vztahují přísnější novější kriteria. Nezkoumal jsem to.
V jiných rozměrech (celkem 23 typů) to má hodnocení cokoliv mezi (B-D)(BC)(70-71). Hluk 67 jsem nenašel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.