Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď povinného ručení

Od: kamo odpovědí: 17 změna:

Zajímalo by mne do kdy nejpozději musí být vypovězené povinné ručení před koncem ročního pojistného obdobi tak aby se ukončilo k tomu konci pojistného období. Stávající pojistné období u ČPP mi konči 14.5.2024 a od 15.5.2024 zvažují uzavřít povinné ručení s jinou pojišťovnou. Do kdy bych měl nejpozději podat výpověď tak aby se to povinné ručerrní ukonščilo s koncem pojistného období? Má na tu výpověď ČPP nějaký formulář?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dále je možné pojistnou smlouvu vypovědět ke konci pojistného období. Výpověď musí být doručena pojišťovně nejpozději šest týdnů před koncem pojistného období.

moneta.cz/...

paveldvorak
hodnocení

5x

odpověď máte ve smlouvě, stačí se tam podívat...mimochodem, zákon 168 o pojištění odpovědnosti, o který se zřejmě ve svých odpovědích opíráte byl ZRUŠEN, povinné ručení nově upravuje nový zákon číslo 30/2024...Poučení je i ve výročním dopisu, který pošťovny rozesílají

Čo bolo to bolo, dnes je vše jinak...

hodnocení

3x
U CPP to jako u jedněch z mála stačí poslat emailem. Najdete si Klik.cz generátor výpovědi a máte to sepsane hned. Nezvedli Vám pojištění? Při zdražení to lze vypovědět snadno. Jinak jak psal kolega tak 6 tydnu před koncem. Což úplně nevím jestli stihate.

hodnocení

3x
Pojišťovny chcou výpověď 6 týdnů před koncem. Což jaksi úplně nestihneš. Nabídka na další období musela přijít už dřív, bylo třeba reagovat svižněji.
kamo
hodnocení

Těch 6 týdnů před koncem pojistného období (14.5.2024) už asi bohužel téměř určitě nestíhnu. Zaspal jsem dobu a tak nezbývá než se tím případně zabývat až za necelý rok. Ano předpis pojistného na další období mi přišel už začátkem března, ale než jsem se tím začal zabývat tak uplynul nějaký čas a pak jsem na to i trochu zapomněl a nyní už je asi pozdě. Tak snad mne tu za to nezačnete všichni kamenovat, že jsem to moji vinou prošvihnul.

Kamo přečetl jste si co psal pan P.Dvořák? Našel jste si onen zákon?!

Beru zpět vy jste to i tak nestihnul

tomas13
hodnocení

3x
Udělám tu reklamu. Direct pojišťovna, vše přes aplikaci v telefonu a možnost zrušení kdykoliv.

Reklama je dobrá, páč když jsem přišel před pobočku a zjistil, že tam již není, tak po cestě k zaparkovanému autu jsem vše vyřídil po telefonu.

Již žádné pobočky nemají a ušetří.

paveldvorak

stejné to má i PILLOW

hodnocení

1x

Musejí dostat Vaší výpověď minimálně 6 týdnů před výročím.

info a vzory zde:

Ano, šest týdnů. Nějaký den zpoždění by vám mohl zachránit váš osobní pojišťovák (makléř), ale 14 dní je poměrně dost. Já bych klientovi řekl ať přijde za (necelý) rok

asd1
A jako tvůj klient bych ti na "přijď za rok" odpověděl, že buď se to ukončí dohodou k výročí nebo hned od tebe skočím dát značky do depozitu a ukoncim to hned ;)
Jsou pojišťovny který nedělají ofuky a ukončí kdykoliv...

... a jsou pojišťovny které na značky v depozitu řeknou, že smlouvu neukončí a jen přeruší.

asd1
Tím poruší zákon, oznámením depozitu pov konci dnem oznameni a ne že se přerušuje.
Podobně protizakonne zkouší neukoncit po oznámení změny vlastníka a chtěj předkládat technicak.
A i kdyby si tyhle podmínky daly do smlouvy, tak podobná ujednání jsou neplatná, zákon je nad nima.

marak
hodnocení

0x

Od 1.4.2024 zřejmě kdykoliv po tvém doručení oznámení...

§ 24

Zvláštní ustanovení pro zánik pojištění odpovědnosti

(1) Pojištění odpovědnosti týkající se provozu tuzemského vozidla zanikne také

a) na základě výpovědi podle občanského zákoníku,

b) dnem oznámení zániku pojistného zájmu pojistníka na pojištění odpovědnosti pojistiteli,

c) jeho odcizením; nelze-li dobu odcizení vozidla přesně určit, má se za to, že vozidlo bylo odcizeno, jakmile Policie České republiky nebo policejní orgán jiného státu přijal oznámení o odcizení vozidla,

d) dnem jeho vyřazení z provozu podle zákona upravujícího podmínky provozu vozidel na pozemních komunikacích, nebylo-li dohodnuto přerušení tohoto pojištění, nebo

e) dnem zápisu jeho zániku v registru silničních vozidel; jde-li o jiné než registrované vozidlo, dnem, kdy nastala nevratná změna znemožňující provoz tuzemského vozidla.

(2) Pojistník oznámí pojistiteli bez zbytečného odkladu vznik skutečnosti podle odstavce 1 písm. b) až e), změnu vlastnictví vozidla a změnu jeho provozovatele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]