Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navštěva více dealerství při koupi nového vozu

Od: makyk odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

zvažuji koupi nového vozu značky Renault. Vzhledem k tomu, že vůz bude cenově okolo 700 tisíc Kč, zvažuji, že bych obešel více dealerství. Slyšel jsme totiž něco o tom, že se to vyplatí obejít, protože tím mohu získat možnost individuální slevy v rámci konkurenčního boje mezi dealetsvím. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Prostě nebrat to v prvním dealerství. Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

7x

Je to již 6 let co jsem kupoval Megana a obešel jsem 2 dílerství.V druhém mi poskytli slevu navíc + dali doplňky.Když jsem se vrátil do prvního salonu a sdělil im to, poskytli mi taky tu slevu,dopňky a zdarma namontovali zámek zpátečky Medvěd blok,můj starý vůz vykoupili a poskytli slevu za výkup.Vzal jsem v tom místě bydliště,vyplatilo se.

hodnocení

5x

Každý občan si hledá, kde zboží koupil výhodněji.

hodnocení

2x
Určitě si nechte udělat konkurenční nabídku. Já takto něco taky vyhandloval i u levné dacie. Známý takto dokonce pendloval mezi dvěmi pobočkami asi 3x, vždy něco uhádal navíc.

2024
hodnocení

2x
Chcete kupovat auto za 700tis..OK.
Předpokládal bych, že k těm penězům jste musel nějak přijít a snad i poctivě.
Pak tedy ale tak úplně nechápu, že jste vyplašený z toho, že máte s někým v autosalonu jednat a dohodnout si s ním lepší cenu.
Že ty ceny půjdou na určitou hranici a pod ní pak již ne, to je logické.
A že u auta této cenové úrovně asi nebudete dělat v pěti autosalonech tři soutěžní kola o cenu, to snad chápete.
td

Prostě státní zaměstnanec

makyk
hodnocení

Takže se jednozačně vyplatí zajít do více než jednoho dealerství. Jak to ale udělat nebo si říct o slevu pokud mi ji v prvním nedali? Resp. jak donutit druhého prodejce aby mi ji dal, když první nedal? Asi bude blbé jim říct něco smyslu, co udělají proto abych si vůz vzal u nich :)

Jako zde chcete manuál, co říkat na jejich sdělení, že "níže již nemůžeme"? Zkrátka, vše je o vyjednání a komunikaci. Pokud to neumíte, těžko vyhádáte to nejlevnější..

hodnocení

0x
Nechte si zaslat cenovou nabídku z německé pobočky. Ušetříte návštěvu té české.
2024

Nevím jak u Renaultu (Škodovka je v Německu opravu levnější než v ČR). Ale třeba Honda je v Rakousku dražší než v ČR..

Renault také nevím, ale třeba enyaq téměř 200tis rozdíl. Za nacenění nic nedá a může poté porovnat u nás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]