Pokud ležely v normálních podmínkách nepoužité ve skladu, tak není problém. Za 3 roky nepoužívání nijak nezdegradují, ačkoliv jsou takoví, co budou tvrdit opak.
Dneska jsou lidi zblbli prodejcema a pisalkama článků na seznamu, kde všichni dokola papouškují, jak je guma po 4 letech na vyhození a je potřeba koupit novou. Až museli dodatečně výrobci a prodejci naopak začít tvrdit, že u nich 4 roky skladování nových gum nic neznamená, aby ty starší vůbec prodali Každopádně způsob skladování je asi to zásadní, já před lety obul na předek 2 stejný asi 17 let "nový" nepoužitý gumy ze dvou rezerv, takže skladovany do ty doby ve tmě a byly jak nový Ale i tak po třech letech, kdy jsem je sjezdil, guma ztvrdla jak suchý dřevo.
A jsou ty gumy cenově výhodnější? Myslím oproti mladším? Jaká značka? Osobně bych je koupil, ale jen pokud by to bylo výrazně levnější oproti mladším..Asi tak..
Michelin-hezké..Dříve dobrá značka..Ale ptal jsem se, jestli jsou ty "staré gumy" nějak levné?! Jestli nee, tak si kupte radši mladou Čínu. Za svůj život jsem měl mraky vraků a tudíž mraky pneu v různém stavu..Zrovna Michelinka to stáří zrovna moc "nedává".. Ale pět let není tak moc..Stále nevíme cenu?! Pokud jsou za pár korun, tak bych to stáří risknul..Jinak snad radši cokoliv mladého Kupuji běžně staré gumy..víc jak pět let..Ale musí to být znát na ceně!
lilil
Jsou o 500 Kč levnější na jedné pneumatice, než nabízí ostatní, tedy jedna pneumatika Stojí 2000 Kč a jakou značku byste mě doporučil? Již jsem tyto gumy na autě měl a vydrželi mě tenkrát 10 let a teprve nyní se před ní začali jakoby odlupovat, zadní ne.
Když už s přesně těmi samými máte zkušenosti a dobré,tak přece není co řešit Doporučovat konkrétní značku nebudu, nezlobte se. Já mám právě s Michelinami ty zkušenosti, že starší zpuchří a mají praskliny. Kdežto jiné značky i přes velké stáří praskliny neměly a nebyly zpuchřelé..Pokud je stihnete ojet-spotřebovat do deseti let,tak proč ne.
Taky mám zkušenost, že zrovna Michelin úplně rozpraská dřív, než se sjezdi vzorek. Naopak, nedávno jsem prodal zimní Kumho, co jsem před 10 lety koupil už z druhé ruky omylem ve špatném rozměru a jen krátce pouzival, takže vzorek 8mm. Teď jim bylo 16 let, guma pořád mekkoucka bez náznaku puchreni. Skladoval jsem je několik let v garáži a několik jen na zahradě, ale třeba mohlo mít zásadní vliv i to, že jsem zvyklej na gumy před montáží i před uložením patlat glycerín nebo silikon.
asd1
Jestli to rozpraskání neni tim že Mišelinka vydrží nájezd jednou tolik km než běžná guma, takže vydrží jednou tolik i časově než to najedeš.
Tazatel - nový gumy mají konzervační vrstvu, tj. guma začíná významněji stárnout až po ojetí té vrstvy. 3 roky jsou OK a dá se to považovat za funglovku. Itak bych to kupoval jen pro auto s vyšším nájezdem aby se na tom nejezdilo dalších 15 let - tam bych bral čerstvý kde i ty tři roky minimálního stárnutí mají význam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.